Με μόλις 2 ώρες ύπνο τη μέρα, οργανώνει τον τον Ουκρανικό Στρατό: Ιδού το μυστικό καταφύγιο του Ζελένσκι

April 3, 2022

Με μόλις 2 ώρες ύπνο τη μέρα, οργανώνει τον τον Ουκρανικό Στρατό: Ιδού το μυστικό καταφύγιο του Ζελένσκι





Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Σθεναρή αντίσταση προβάλλουν οι Ουκρανοί εδώ και πέντε βδομάδες απέναντι στους Ρώσους από την ημέρα της εισβολής στα εδάφη της χώρας τους.

Συγκεκριμένα από την έναρξη του πολέμου, στις 24 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι έχει καταβάλει κάθε προσπάθεια να ανυψώσει το ηθικό του Ουκρανικού λαού παραμένοντας στη χώρα του και ταυτόχρονα, μέσω τηλεδιασκέψεων βρίσκεται σε καθημερινή επαφή με τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και των χωρών της ΕΕ.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Σε μυστική τοποθεσία κρύβεται η οικογένειά του

Ο 44χρονος, πρώην ηθοποιός, μπορεί να μην εγκατέλειψε το Κίεβο, αν και όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, αποτελεί τον «νούμερο 1» στόχο για το Κρεμλίνο ενώ η οικογένειά του τον στόχο «νούμερο 2». Σύμφωνα με δημοσίευμα στους Times του Λονδίνου, τουλάχιστον, τρεις φορές, έχουν πραγματοποιηθεί απόπειρες δολοφονίας κατά του Ουκρανού προέδρου από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην χώρα.

Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι περνά τον περισσότερο χρόνο κρυμμένος σε καταφύγιο στο Κίεβο ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της Daily Mail, κοιμάται μόνο δύο ώρες την ημέρα και βγαίνει από το καταφύγιο κάθε τρεις με τέσσερις μέρες, καθώς θέλει να έχει εικόνα για το πώς είναι η κατάσταση.

Η συνέντευξη του Ουκρανού Προέδρου σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης

Η οικογένειά του Ουκρανού Προέδρου κρύβεται σε μυστική τοποθεσία εντός της χώρας τους. Πρόσφατα η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας με ανάρτησή της στο Instagram είχε δηλώσει πως ο σύζυγός της δεν φεύγει από την Ουκρανία, εκείνη θα παραμείνει μαζί του και τα παιδιά της αρνούνται να εγκαταλείψουν την χώρα, χωρίς την μητέρα τους.

Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Ζελένσκι παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία έχουν αποκλειστεί από το Κρεμλίνο και την αρμόδια Αρχή (Roskomnadzor) για τα μίντια στη Ρωσία, μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Οι πέντε δημοσιογράφοι στους οποίους μίλησε ο Ουκρανός πρόεδρος, υποσχέθηκαν να φροντίσουν, ώστε να δοθούν στη δημοσιότητα όσα τους είπε. «… Συγχωρέστε με, η μέρα ήταν λίγο άνω – κάτω, δεν κοιμήθηκα καλά χθες το βράδυ», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ζελένσκι.

«Είναι φανερό πως ο Ζελένσκι είχε κοιμηθεί μόνο δύο ώρες, όμως, αποφάσισε να βγει και να μιλήσει άυπνος, γεγονός για το οποίο μίλησε και στη συνέντευξη. Ο Θεός του έδωσε δύναμη. Είναι δύσκολο να διαχειρίζεται κανείς τέτοια πίεση επί 30 μέρες. Και είναι ακόμα δυσκολότερο να παραμένει “ανοιχτός” και να μην καταφεύγει στην ρητορική μίσους. Και εξακολουθεί να μιλά ανθρώπινα, ανοιχτά, με πόνο και ειλικρίνεια» δήλωσε ο πολιτικός επιστήμονας Αλεξάντερ Μορόζοφ.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: