Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξεκάθαρα στο πλευρό της Ουκρανίας – «Μαζί μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο»

March 28, 2022

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ξεκάθαρα στο πλευρό της Ουκρανίας – «Μαζί μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις του στον διεθνές τηλεμαραθώνιο για την Ουκρανία, έστειλε το μήνυμα ότι «Μαζί μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον πόλεμο».

Παράλληλα,, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε πώς «για τους Έλληνες, ο πόνος των Ουκρανών είναι βαθύτατα προσωπική υπόθεση», ενώ έκανε λόγο για την ανθρωπιστική βοήθεια που στέλνει η χώρα μας, αλλά και για το μαιευτήριο της Μαριούπολης.

Ιδιαίτερη αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μαριούπολη

Όπως επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης «σας μιλάω από την Αθήνα, τη γενέτειρα της Δημοκρατίας. Είμαι μια φωνή ανάμεσα σε εκατομμύρια. Φωνές ενωμένες για την Ουκρανία. Φωνές ενωμένες ενάντια σε αυτόν τον πόλεμο. Για τους Έλληνες, ο πόνος των Ουκρανών είναι βαθύτατα προσωπική υπόθεση. Η Μαριούπολη, μια πόλη που πολιορκείται, είναι το σπίτι μιας μεγάλης ελληνικής κοινότητας που αριθμεί 150.000 άτομα. Η βοήθεια προς τον Ουκρανικό λαό δεν είναι ζήτημα για τους Έλληνες. Είναι ζήτημα ανάγκης, ζήτημα αρχής».

Ξεκάθαρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τάσσεται υπέρ της Ουκρανίας και βοηθάει με κάθε μέσο

Και συμπληρώνει ο Πρωθυπουργός “για το λόγο αυτό, θα συνεχίσουμε να στέλνουμε ανθρωπιστική βοήθεια και να φροντίζουμε τα παιδιά της Ουκρανίας στα νοσοκομεία μας. Για το λόγο αυτό έχουμε υποδεχτεί 15.000 Ουκρανούς πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 5.000 είναι παιδιά. Και για το λόγο αυτό θα βοηθήσουμε στην ανοικοδόμηση της Ουκρανίας, ξεκινώντας από το μαιευτήριο της Μαριούπολης”.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλήγει “σήμερα, όπου και να βρίσκεστε στον κόσμο, να γνωρίζετε το εξής: στη μάχη ενάντια στην τυραννία, στη μάχη για τη δημοκρατία και την αυτοδιάθεση της Ουκρανίας, η φωνή σας μετράει. Η Ελλάδα είναι στο πλευρό σας. Μαζί μπορούμε να σταματήσουμε αυτόν τον Πόλεμο».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: