Καιρός σήμερα 17/3: Βροχές σε όλη τη χώρα και πτώση της θερμοκρασίας – Προειδοποίηση από Σάκη Αρναούτογλου και Κλέαρχο Μαρουσάκη (Video) – Ελλάδα

March 17, 2022

Μεταβολή η οποία οφείλεται σε ψυχρές αέριες μάζες που θα προσεγγίσουν την χώρα από βορειοανατολικά, αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου, με τους Σάκη Αρναούτογλου και Κλέαρχο Μαρουσάκη να κρούουν καμπανάκι για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, διαβάστε εδώ τι καιρό θα έχουμε μέχρι και το Πάσχα, σύμφωνα με τα Μερομήνια.



Σάκης Αρναούτογλου: Τσουχτερό κρύο και τοπικές χιονοπτώσεις

Με καλό καιρό θα ξεκινήσει η Πέμπτη με αρκετή ηλιοφάνεια και αραιές συννεφιές. Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου στις Σποράδες και στο ανατολικό Αιγαίο ίσως και να βρέξει, ωστόσο, από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα κλείνει ειδικά από τη Θράκη και στη συνέχεια δυτικότερα.

Survivor spoiler 17/03: Αποχωρεί οικειοθελώς η Σοφιάννα; Έριξε την βόμβα η ανακοίνωση του Λιανού

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 17/03: Αποχωρεί οικειοθελώς η Σοφιάννα; Έριξε την βόμβα η ανακοίνωση του Λιανού

Στη Θεσσαλία και στο ανατολικό κομμάτι θα πυκνώνουν τα σύννεφα και από το βράδυ τα περισσότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην κεντρική και δυτική Μακεδονία, στη Θεσσαλία και στην ΑΒΑ Στερά και Εύβοια. Παροδικές χιονοπτώσεις θα έχουμε από τα 600 μέτρα και πιο ψηλά.

Στην Αττική θα έχουμε λίγα σύννεφα το πρωί και στις ορεινές περιοχές ίσως ψιχαλίσει. Η θερμοκρασία από 6 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε επίσης παροδικά αυξημένες συννεφιές με τοπικές βροχές στα ορεινά της περιφέρειας. Σέρρες και Κιλκίς αναμένονται και κάποιες χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς.

Την Παρασκευή θα έχουμε τσουχτερό κρύο με συννεφιές στα δυτικά κατά διαστήματα. Στην υπόλοιπη ηπειρωτική Ελλάδα (Στερεά - Θεσσαλία-Ήπειρο και κεντρική - δυτική Μακεδονία) θα έχουμε φαινόμενα και ειδικότερα βροχές και χιόνια ίσως και στα πεδινά τμήματα.

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

Το Σάββατο τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα ενισχυθούν οι βόρειοι άνεμοι, ενώ την Κυριακή τοπικά θα έχουμε κάποιες λίγες χιονοπτώσεις από Πιερία έως Μαγνησία.

Ωστόσο, τη Δευτέρα θα έχουμε χιονοπτώσεις και πάλι στη δυτική Μακεδονία,στη Θεσσαλία, στην Αττική, στην Στερεά και στην Εύβοια καθώς επίσης και στην ανατολική Πελοπόννησο.

Συναγερμός Κλέαρχου Μαρουσάκη: Βαρυχειμωνιά και πάλι από Παρασκευή - Πού θα χιονίσει

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη, το σκηνικό του καιρού αλλάζει πάλι αφού, τα επόμενα 24ωρα, μάς περιμένουν «κρύο, πολικές θερμοκρασίες, όχι χιόνια στο κέντρο της Αθήνας αλλά στα βόρεια προάστια και περισσότερα τα χιόνια στην Εύβοια».

Στην Αττική η μέρα ξεκίνησε με αρκετό κρύο και παγετό αλλά αναμένονται ήπιες καιρικές συνθήκες με ηλιοφάνεια και παροδικές συννεφιές με την θερμοκρασία μέχρι και το μεσημέρι να φτάνει τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, η μέρα ξεκίνησε με τσουχτερό κρύο, παγετό αλλά και ομίχλες, κατά τη διάρκεια όμως της ημέρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με κατά τόπους συννεφιές. Η θερμοκρασία θα φλερτάρει με τους 14 βαθμούς Κελσίου. Ασθενείς βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις στη βορειοανατολική Ελλάδα, αλλά όχι κάτι το αξιόλογο.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ οι άνεμοι θα πνέουν στα βορειοανατολικά και σταδιακά στα υπόλοιπα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Παράλληλα η θερμοκρασία θα φτάσει στη βόρεια Ελλάδα στους 13 και στη νότια χώρα στους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις που το μεσημέρι θα αυξηθούν και είναι πιθανόν να σημειωθούν ασθενείς βροχές.
  • Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα 5 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 05 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το μεσημέρι τοπικές βροχές που πιθανόν πρόσκαιρα να ενταθούν.
  • Ανεμοι: Ανατολικοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 03 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές που μετά το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα θα ενταθούν. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Η ορατότητα τις πρωινές θα είναι τοπικά περιορισμένη.
  • Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Θρακικό και τη Χαλκιδική από το μεσημέρι 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Τοπικές νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν λίγες σποραδικές βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
  • Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ που το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοανατολικούς και τη νύχτα θα ενισχυθούν.
  • Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως από το μεσημέρι.
  • Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 και από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 03 έως 18 και στη Θεσσαλία έως 13 βαθμούς Κελσίου

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν.
  • Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και από το απόγευμα βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις και ασθενείς τοπικές βροχές.
  • Ανεμοι: Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου βορειοανατολικοί 4 με 6 και από το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ. Στα Δωδεκάνησα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: