Πάτρα: Έτσι πέθανε η Ίριδα, το μικρότερο από τα τρία νεκρά αγγελούδια – Τι ακριβώς έγινε την μοιραία νύχτα

February 11, 2022

Πάτρα: Έτσι πέθανε η Ίριδα, το μικρότερο από τα τρία νεκρά αγγελούδια – Τι ακριβώς έγινε την μοιραία νύχτα

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τους αιφνίδιους θανάτους των τριών αδελφών από την Πάτρα.

Την στιγμή που οι δικαστικές, αστυνομικές και ιατρικές Αρχές έχουν πέσει πάνω στην υπόθεση με τα τρία νεκρά αδερφάκια στην Πάτρα, στη δημοσιότητα ήρθαν πληροφορίες για την τελευταία νύχτα της Ίριδας, του μόλις 6 μηνών βρέφους που βρέθηκε νεκρό στην κούνια του.

Πάτρα: Το τελευταίο δραματικό βράδυ της Ίριδας

Όπως μετέδωσε το «Live News», την τελευταία νύχτα της Ίριδας, το μωράκι βρισκόταν στο σπίτι με τη μητέρα του και τη θεία του, ενώ ο πατέρας απουσίαζε.

Το απόγευμα, στις 5.30, ξύπνησε και η μητέρα του το τάισε κρέμα. Ήταν ευδιάθετο και κάθισε με τη θεία του. Το βράδυ μητέρα και θεία το έκαναν μαζί μπάνιο, της έδωσαν γάλα και η μητέρα το έβαλε στην κούνια για ύπνο. Στις 2.30 π.μ. το μωρό ξύπνησε, η μητέρα του έβαλε την πιπίλα, το σκέπασε και εκείνο ξανακοιμήθηκε.

Την επόμενη ημέρα, στις 11.30, η μητέρα ζήτησε από τη θεία να πάει να ξυπνήσει το μωρό για να το ταΐσουν και να πάνε βόλτα. Η θεία πλησίασε την κούνια και βρήκε το 6 μηνών παιδί ξεσκέπαστο, τα χείλια του ήταν μελανιασμένα και τα μάτια του μισάνοιχτα. Αμέσως, έβαλε τα χέρια της στο στήθος του μωρού και διαπίστωσε ότι δεν ανέπνεε.

Τρέχοντας η θεία, πήγε στην κουζίνα και φώναξε τη μητέρα του μωρού για βοήθεια. Η θεία άρχισε ΚΑΡΠΑ και τεχνητή αναπνοή και ζήτησε από την μητέρα να πάει για να την βοηθήσει και να καλέσουν ασθενοφόρο.

Το ασθενοφόρο έφτασε σχεδόν αμέσως, σε περίπου 5 λεπτά. Στο μεταξύ η μητέρα και η θεία συνέχιζαν τις μαλάξεις στο νεογέννητο κοριτσάκι, χωρίς όμως αυτό να επανέρχεται. Στο Καραμανδάνειο που μεταφέρθηκε, οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Η αρχική έκθεση των γιατρών έκανε λόγο για αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ωστόσο στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι το παιδί είχε σπάνιο καρδιολογικό πρόβλημα.

Επίσης, οι γιατροί που εξέτασαν το βρέφος, ανέφεραν πως με το σπάνιο αυτό παθολογικό πρόβλημα, δεν θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο από 15 έτη.

Το σπάνιο παθολογικό πρόβλημα

Η αιτία θανάτου της μικρής Ίριδας το έτος 2021 σε ηλικία 6 μηνών, σύμφωνα με τις αρχικές ιατρικές πιστοποιήσεις ήταν ομοίως η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ακολούθως όμως και μετά από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις προέκυψε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από εκ γενετής -σπανιότατα- παθολογικά αίτια (αγενεσία φλεβόκομβου).

Μετά τον θάνατο της μικρής Ίριδας, άτομα από το στενό περιβάλλον της οικογένειας, ανέφεραν πως οι γονείς τη φρόντιζαν και ακολουθούσαν πιστά τις συμβουλές των γιατρών. Κανείς δεν άφησε έστω μια υπόνοια για κακομεταχείριση ή ακόμα και αδιαφορία.

Από την οικογένεια της μικρής ακολουθούνταν πιστά οι οδηγίες της παιδιάτρου. Είχε κάνει όλα τα εμβόλια, όπως επίσης και τις προβλεπόμενες εξετάσεις, οι οποίες ήταν φυσιολογικές.

Το αναπάντεχο τέλος του παιδιού συγκλονίζει την Πάτρα και ολόκληρη τη χώρα. Ένα χρόνο μετά τον θάνατο της Μαλένας και μόλις δύο πριν ολοκληρωθεί η οικογενειακή τραγωδία με τον θάνατο της Τζωρτζίνας


Πηγή

Διαβάστε επίσης: