Επίσημο και για 26/1: «Κλείδωσε» κι άλλη μέρα γενικής αργίας

January 26, 2022

Επίσημο και για 26/1: «Κλείδωσε» κι άλλη μέρα γενικής αργίας





Αργία: Εγκλωβισμένοι ήταν χιλιάδες άνθρωποι από χθες το μεσημέρι στην Αττική Οδό, με τον Στρατό και την ΕΜΑΚ να επιχειρεί να αποσυμφορήσει το σημείο.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ απεγκλωβίστηκαν 3.5000 συμπολίτες και 1.800 αυτοκίνητα, ενώ για δεύτερη μέρα συνεχίζουν οι ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθεί το συντομότερο ο απεγκλωβισμός. Μετά από αίτημα του πρωθυπουργού, η Αττική Οδός θα δώσει αποζημίωση 2.000 ευρώ στο καθένα από τα οχήματα που βρίσκονταν στο σημείο.

Η συνδρομή του ΕΚΑΒ, όπως υπογράμμισε ο υπουργός ήταν σημαντική καθώς δόθηκε έμφαση στα θέματα της ιατρικής φροντίδας ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και εθελοντές από τον Ερυθρό Σταυρό.

Αργία: Παρατείνεται και για αύριο Τετάρτη

«Θα ήθελα να μεταφέρω ακόμα μια φορά τη συγγνώμη της Πολιτείας. χθες το βράδυ με συνεχείς προσπάθειες όλων των φορέων καταφέραμε σε πολύ δύσκολες συνθήκες να απεγκλωβίσουμε 3.500 συμπολίτες μας και 1800 αυτοκίνητα από την Αττική Οδό», δήλωσε ξεκινώντας την ενημέρωση ο κ. Στυλιανίδης.

«Η προσπάθεια συνεχίζεται και σήμερα για τον απεγκλωβισμό όλων των υπόλοιπων οδηγών. Συνεχίζουν να μεταφέρονται με τον προαστιακό όσοι διανυκτέρευσαν σε ξενοδοχεία το βράδυ. Από χθες και σήμερα μετακινούνται στη ΛΕΑ της Αττικής Οδού όλα τα οχήματα που εγκλωβίστηκαν με τους οδηγούς μέσα», πρόσθεσε.

«Το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά ενώ η αργία παρατείνεται και για αύριο σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη», συμπλήρωσε.

Η σημερινή αργία παρατείνεται και για αύριο Τετάρτη σε Αττική, Δωδεκάνησα, Κυκλάδες και Κρήτη. Ειδικά για τα σχολεία, ο υπουργός ανέφερε ότι εντός των επόμενων ωρών θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις από το υπουργείο Παιδείας.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: