Υπουργείο Παιδείας – Self test: Έρχονται νέες οδηγίες για τα κλειστά σχολεία (video) – Παιδεία

January 25, 2022

Νέα ανακοίνωσε εξέδωσε το υπουργείο Παιδείας, μετά την απόφαση να μείνουν κλειστά τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας. Τι αναφέρει για τα self test στις τέσσερις περιοχές που έχει κηρυχθεί αργία για αύριο, Τετάρτη 26/1.



Κορωνοϊός: Έρχεται πενθήμερη άδεια εργασίας για γονείς παιδιών που νοσούν – Παραδείγματα

Survivor spoiler 25/01: ΒΟΜΒΑ! Αποχωρεί οικειοθελώς ο Γιωρίκας Πιλίδης!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 25/01: ΒΟΜΒΑ! Αποχωρεί οικειοθελώς ο Γιωρίκας Πιλίδης!

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Κόπτση, εξηγεί αρχικά γιατί δεν θα λειτουργήσει η τηλεκπαίδευση στα κλειστά σχολεία, αναφέροντας χαρακτηριστικά:

«Λόγω της κήρυξης κατάστασης ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας, δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο, Τετάρτη 26.1.2022, τηλεκπαίδευση στις περιοχές στις οποίες τα σχολεία παραμένουν κλειστά εξ αιτίας της κακοκαιρίας (καθώς δεν θα υπάρχει ούτε διοικητικό προσωπικό για την τεχνική υποστήριξη της τηλεκπαίδευσης). Στις περιοχής που δεν έχουν πληγεί, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά.»

Τέλος, για τη τη διενέργεια self-test στις περιοχές όπου έχει ανασταλεί η λειτουργία των σχολικών μονάδων, τονίζεται πως θα δοθούν νέες οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας.

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

Υπενθυμίζεται ότι το self-test πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση κάθε Τρίτη και Παρασκευή στο σχολείο. Αν τα σχολεία ανοίξουν την Πέμπτη, θα πρέπει να αποσαφηνιστεί πότε πρέπει να κάνουν τον αυτοδιαγνωστικό έλεγχο οι μαθητές προτού πάνε στο σχολείο.

Σχολεία: Σε ποιες περιοχές θα είναι κλειστά λόγω... κακοκαιρίας «Ελπίδα» - Τι θα γίνει με τις εξετάσεις στα ΑΕΙ (Video)

κακοκαιρια-ελπιδα

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα 24 και σήμερα Τρίτη 25 Ιανουαρίου τα σχολεία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας λόγω των έντονων χιονοπτώσεων που αυτή φέρνει η σφοδρής κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Οι επόμενες 24 ώρες θα είναι οι πιο δύσκολες αφού θα έχουμε συνεχόμενες, πυκνές χιονοπτώσεις. Η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί από την Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου. Το υπουργείο Παιδείας μαζί με τους δήμους και τις περιφέρειες αποφάσισαν να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία.

Οι περιοχές στις οποίες θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία

Αττική

Το κλείσιμο των σχολείων στην Αττική για σήμερα Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, κυρίως λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής, μετά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε. Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε η περιφέρεια αναφέρεται:

«Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη αποφασίστηκε η διακοπή της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική το επόμενο διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου 2022. Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μετά από διαβουλεύσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, τους Αντιπεριφερειάρχες, τους Δημάρχους και τους εμπλεκόμενους φορείς, σχετικά με την εξέλιξη της κακοκαιρίας ΕΛΠΙΣ και αξιολογώντας όλα τα δεδομένα, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών προχώρησε στην απόφαση για προληπτικούς λόγους και την καλύτερη ασφάλεια μαθητών και καθηγητών της διακοπής της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αττική το επόμενο διήμερο 24 και 25 Ιανουαρίου 2022.

Επισημαίνεται, ότι ζητήματα τηλεκπαίδευσης ρυθμίζονται από το υπουργείο Παιδείας. Για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρακολουθούν τις σχετικές ανακοινώσεις του.

Η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης προχώρησαν στη απόφασή να μην λειτουργήσουν σήμερα δια ζώσης τα μαθήματα στα σχολεία καθώς όπως επισημάνθηκε από τους μετεωρολόγους το ψυχρό κύμα της κακοκαιρίας στην Αττική θα ξεκινήσει από το πρωί της Δευτέρας και θα αναπτυχθεί πλήρως μέχρι την Τρίτη, δημιουργώντας χαμηλές θερμοκρασίες και έντονες χιονοπτώσεις.

Επίσης στην απόφαση του κλεισίματος συνέτεινε και η ανάγκη εφαρμογής των πρωτοκόλλων λόγω πανδημίας. Στα σχολεία, όπως είναι γνωστό, θα πρέπει να είναι ανοιχτά τα παράθυρα».

Κυκλάδες

Τήνος

Στον Δήμο Τήνου ο Δήμαρχος αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης τη Δευτέρα 24 και Τρίτη 25 Ιανουαρίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινόμενων και των ιδιαίτερων χαμηλών θερμοκρασιών που εμποδίζουν τη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων (αερισμός αιθουσών, προαυλισμός κτλ) καθώς και για προληπτικούς λόγους ασφάλειας των μαθητών εξαιτίας των δυσκολιών μετακίνησης που πιθανόν προκύψουν.

Νάξος

Επίσης λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών, αναστέλλεται η φυσική παρουσία των μαθητών, στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Μύκονος

«Με αίσθημα ευθύνης ενόψει της κακοκαιρίας που ήδη πλήττει το νησί μας και που σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες, ενημερώνω γονείς και μαθητές όλης της σχολικής μας κοινότητας ότι σήμερα Δευτέρα 24/1/2021 και μεθσήμερα Τρίτη 25/1/2021 τα σχολεία στη Μύκονο θα παραμείνουν κλειστά» δήλωσε ο δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς.

Σαντορίνη

Με απόφαση του Δημάρχου Θήρας αναστέλλεται η λειτουργία των Εκπαιδευτικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών του Δήμου Θήρας, για την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που έχουν αναγγελθεί για την ημέρα αυτή και της επικινδυνότητας που επάγονται στην προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών στα σχολεία τους.

Μήλος

Με απόφαση του Δημάρχου Μήλου κ. Μανώλη Μικέλη αναστέλλεται η λειτουργία των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που εδρεύουν στην περιφέρεια του Δήμου Μήλου, καθώς και οι δομές ΚΔΑΠ και Παιδικός Σταθμός του Δήμου την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 λόγω των έκτακτων και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Επίσης, παρατείνεται η αναστολή λειτουργίας των παιδικών χαρών και του Δημοτικού Σταδίου Μήλου, μέχρι νεωτέρας. Εφιστούμε την προσοχή σε όλους τους κατοίκους του νησιού! Να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις!

Αμοργός

Με απόφαση του Δημάρχου Αμοργού Ελευθερίου Καραΐσκου κλειστές θα είναι όλες οι σχολικές μονάδες του νησιού την Δευτέρα 24/1 και την Τρίτη 25/1.

κακοκαιρια-ελπιδα

Πελοπόννησος

Ναύπλιο

Ο Δήμος Ναυπλιέων αποφάσισε το κλείσιμο των σχολείων για τις 24 και 25 Ιανουαρίου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών. Οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί στο Ναύπλιο θα είναι ανοιχτοί.

Κόρινθος

Κλειστές θα παραμείνουν με απόφαση του Δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων του Δήμου Κορινθίων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και παιδικοί σταθμοί) την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.

Λουτράκι

Ο Δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας όλων των σχολικών μονάδων Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης και των παιδικών σταθμών του Δήμου, την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 λόγω των καιρικών προγνώσεων ισχυρών φαινομένων με κύρια χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, τον παγετό και πιθανές χιονοπτώσεις που θα προκαλέσει η κακοκαιρία «Ελπίς» και αναμένεται να επηρεάσουν τον Δήμο μας | και ενόψει των νέων συνθηκών λειτουργίας των σχολείων(διδασκαλία με ανοικτά παράθυρα κ.λπ.) λόγω COVID-19. Για την επόμενη ημέρα, Τρίτη 25 Ιανουαρίου θα επανεξεταστούν οι καιρικές συνθήκες και θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.

Πάτρα

Κλειστές θα παραμείνουν σήμερα Δευτέρα και μεθσήμερα Τρίτη όλες οι σχολικές μονάδες σε Αχαΐα, Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία, με αποφάσεις των αντιπεριφερειάρχων Χαράλαμπου Μπονάνου, Βασίλη Γιαννόπουλου και Μαρίας Σαλμά, αντίστοιχα.

Η απόφαση ελήφθη, όπως ανακοινώθηκε, λόγω της αδυναμίας τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων στις σχολικές αίθουσες, όπως για παράδειγμα ανοικτά παράθυρα και πόρτες, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που αναμένεται να επικρατήσουν, αλλά και του παγετού κατά τις πρωινές ώρες που ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα και κινδύνους κατά την μετακίνηση εκπαιδευτικών και μαθητών.

Σημειώνεται ότι στο σύνολο των εκπαιδευτικών μονάδων που θα παραμείνουν κλειστές, θα ακολουθηθεί η μέθοδος της τηλεκπαίδευσης.

Επίσης, δεν θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί στο δήμο Πατρέων και σε όλη την περιφερειακή ενότητα Ηλείας.

Κρήτη

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία την Δευτέρα 24 Ιανουαρίου στον Δήμο Ηρακλείου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και των προβλημάτων που δημιουργούνται στην εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων για την αποφυγή της διασποράς του Covid-19. H κατάσταση θα επανεκτιμηθεί τη Δευτέρα οπότε και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Ηράκλειο

  • Στις Δημοτικές Ενότητες Αγίας Βαρβάρας και Ρούβα, του Δήμου Γόρτυνας και στον Δήμο Φαιστού (όλες οι σχολικές μονάδες)
  • Στις Δ.Ε. Γόρτυνας και Κόφινα, τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά

Ρέθυμνο

  • Σε όλο τον Νομό Ρεθύμνου κλειστά θα παραμείνουν τα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια την Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου.
  • Στον Δήμο Μυλοποτάμου και Ανωγείων κλειστά θα παραμείνουν και τα νηπιαγωγεία και οι Βρεφικοί-Παιδικοί σταθμοί.

Λασίθι

  • Κλειστά θα παραμείνουν, σήμερα Δευτέρα (24 Ιανουαρίου), τα σχολεία και των δυο βαθμίδων εκπαίδευσης καθώς και οι παιδικοί σταθμοί στον Δήμο Αγίου Νικολάου.
  • Παράλληλα, με απόφαση του Δημάρχου κ. Γιώργου Ζερβάκη τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και οι Παιδικοί – Βρεφονηπιακοί Σταθμοί του Δήμου Σητείας θα παραμείνουν κλειστά, τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που πλήττουν την περιοχή.

Χανιά

  • Όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων θα παραμείνουν κλειστές τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022. Σε περίπτωση ανάγκης παράτασης του μέτρου θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022.
  • Επίσης, λόγω των ακραίων καιρικών συνθηκών και των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν, τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022, με απόφαση του Δημάρχου κ. Μυλωνάκη η λειτουργία του Δημοτικού σχολείου και του Νηπιαγωγείου Έλους αναστέλλεται.

Στερεά Ελλάδα

Φθιώτιδα

Με Απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Θανάση Καρακάντζα, σε συνεννόηση με όλους τους Δημάρχους της Περιφερειακής Ενότητας, τα σχολεία δε θα ανοίξουν τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου και τα μαθήματα θα διεξαχθούν με τηλεκπαίδευση.

Λιβαδειά

Ο Δήμος Λεβαδέων ενημερώνει ότι εξαιτίας του παγετού και της αναμενόμενης χιονόπτωσης τα σχολεία της Α’ θμιας και Β’ θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου δεν θα λειτουργήσουν διά ζώσης, σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022.

Εύβοια

  • Τη διακοπή των διά ζώσης μαθημάτων από Δευτέρα 24/01/2022 έως και Τετάρτη 26/01/2022 όλων των σχολικών μονάδων που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, αποφάσισε ο Δήμαρχος Γεώργιος Τσαπουρνιώτης, εξαιτίας των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που έχουν εκδηλωθεί και πρόκειται να ενταθούν με έντονες χιονοπτώσεις και παγετό, για την ασφάλεια των μαθητών.
  • Ο Δήμος Ερέτριας αποφάσισε το κλείσιμο των σχολείων μέχρι την Τετάρτη.

Θεσσαλία

Πήλιο

Ο Δήμαρχος Ν. Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός αποφάσισε την αναστολή λειτουργίας τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 όλων των Σχολικών Μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Νοτίου Πηλίου, λόγω ιδιαιτέρα χαμηλών θερμοκρασιών και έντονων καιρικών φαινομένων, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ.

Μακεδονία

Φλώρινα

Με απόφαση του Δημάρχου Φλώρινας κ. Βασίλη Γιαννάκη τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ Δήμου Φλώρινας, καθώς και τα ΚΔΑΠμΕΑ και ΚΔΑΠ Φλαμπούρου, τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών και της μη ολοκλήρωσης του δευτεροβάθμιου ελέγχου των κτηρίων.

Κιλκίς

Με απόφαση του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου όλες οι σχολικές μονάδες του Δήμου Κιλκίς (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Λύκεια καθώς και οι εκπαιδευτικές δομές ειδικής εκπαίδευσης (Ειδικό Σχολείο Κιλκίς, Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο, Ειδικό Εργαστήρι Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης) θα μείνουν κλειστές εξαιτίας της επικράτησης ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών. Ανοιχτοί θα παραμείνουν οι δημοτικοί παιδικοί – βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς και οι δομές προσχολικής αγωγής της ΚΔΕΚ.

Γρεβενά

Λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή, με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών κ. Γιώργου Δασταμάνη, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα ξεκινήσουν σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022 μία ώρα αργότερα.

Δωδεκάνησα

Ρόδος

Την αναστολή λειτουργίας των σχολείων όλων των βαθμίδων σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Ρόδου τη Δευτέρα 24 Ιανουρίου και την Τρίτη 25 Ιανουαρίου αποφάσισε ο Δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης

Αιγαίο

Λέσβος

Λόγω των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που προβλέπονται, τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Δυτικής Λέσβου θα είναι κλειστά σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου, με απόφαση του Δημάρχου Ταξιάρχη Βέρρου. Τα μαθήματα σε όλα τα σχολεία θα πραγματοποιηθούν με τηλεκπαίδευση.

Σάμος

Κλειστές θα παραμείνουν την Δευτέρα και την Τρίτη οι σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι ιδιωτικοί και δημοτικοί Βρεφονηπιακοί καθώς και οι Παιδικοί Σταθμοί της Σάμου, μετά το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, «Ελπίς», που εξέδωσε η ΕΜΥ για την κακοκαιρία που αναμένεται να πλήξει την χώρα το επόμενο διάστημα.

Οι δήμαρχοι Ανατολικής και Δυτικής Σάμου αποφάσισαν να μην λειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες τη Δευτέρα 24 και την Τρίτη 25/01/2022, για την προστασία της υγείας και την υγειονομική ασφάλεια των μαθητών, των συνοδών τους και των εκπαιδευτικών.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: