Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (22/1) – Ελλάδα

January 22, 2022

Οι κεντρικοί τίτλοι στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων για σήμερα, Παρασκευή 21/1! Tο Athensmagazine.gr σας φέρνει καθημερινά στο φως τα θέματα της ειδησεογραφίας, όπως αναδεικνύονται στον Ελληνικό Τύπο από την εκπομπή του OPEN, «Ώρα Ελλάδος». Ενώ, εξελίξεις υπάρχουν για το θέμα του βιασμού της 24χρονης στη Θεσσαλονίκη.



Survivor spoiler 22/01: Αυτή η ομάδα κερδίζει στον αγώνα επάθλου!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 22/01: Αυτή η ομάδα κερδίζει στον αγώνα επάθλου!

Καιρός σήμερα 22/1: Σαρώνει την χώρα η «Ελπίδα» με τσουχτερό κρύο και χιόνια - Προειδοποίηση από Αρναούτογλου, Καλλιάνο, Μαρουσάκη, Αρνιακό και Κολυδά

Καιρός σήμερα: Η κακοκαιρία «Ελπίδα» έχει έρθει στην χώρα μας, έχοντας αρχίσει ήδη να μας σαρώνει, φέρνοντας τσουχτερό κρύο και αρκετά χιόνια.

Το Σάββατο (22/1), σύμφωνα και με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, καθώς και σποραδικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Η κακοκαιρία «Ελπίδα» φέρνει χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, αλλά και σε πεδινές περιοχές αρχικά της Μακεδονίας και της Θράκης και βαθμιαία της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Από τις βραδινές ώρες, τοπικές χιονοπτώσεις θα έχουμε επίσης στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ, βαθμιαία στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια και θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας δεν θα ξεπεράσουν στα βόρεια τους 3 με 4 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 6 με 8, στην υπόλοιπη χώρα τους 11 με 13 και μόνο στη νότια νησιωτική Ελλάδα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, ο οποίος τις βραδινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις, με βροχή ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο τα 500 μέτρα ). Πρόσκαιρη εξασθένηση αργά το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 01 βαθμό έως 10 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις, με ασθενείς χιονοπτώσεις και γρήγορη βελτίωση. Από το απόγευμα εκ νέου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από -01 βαθμό έως 03 βαθμούς Κελσίου.

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

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις, με χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο (ενδεικτικό υψόμετρο πάνω από τα 300 μέτρα). Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 01 βαθμό έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη τις πρωινές ώρες αναμένονται νεφώσεις με χιονόνερο ή χιόνι και βαθμιαία βελτίωση. Από το βράδυ εκ νέου θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, το πρωί στην κεντρική Μακεδονία τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -04 έως 03 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία, 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά καθώς και τα ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Γρήγορα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Θα πνέουν άνεμοι βορειοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο τοπικά 7 και βαθμιαία 8 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 05 έως 12 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις, με βροχή ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία ακόμα και σε πεδινές περιοχές της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από τον 01 βαθμό έως τους 10 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3-5 βαθμούς χαμηλότερα).

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές και στην Κρήτη με σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα, χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης και από τη νύχτα και στις Κυκλάδες. Θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους, με ένταση το απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 06 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις, με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα με σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές το πρωί στα νότια. Από το βράδυ, τοπικές χιονοπτώσεις στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα τμήματα θα πνέουν άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί, 5 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς, από το απόγευμα τοπικά έως 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 4-6 βαθμούς χαμηλότερα).

Η μικρή ανατροπή από τον Αρναούτογλου

Ο Σάκης Αρναούτογλου έφερε μια μικρή ανατροπή στην πρόγνωση του καιρού των επόμενων ημερών, τονίζοντας πως οι χιονοπτώσεις και οι σκληρές συνθήκες δε θα μας εγκαταλείψουν για αρκετές μέρες ακόμη, διαρκώντας ίσως και έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Σύμφωνα με το γνωστό μετεωρολόγο, αύριο (22/1) οι χιονοπτώσεις θα είναι περισσότερο παροδικές, επηρεάζοντας από τα βόρεια μέχρι την Πελοπόννησο και «ακουμπώντας» την Αττική με ισχυρούς ανέμους, χιονίζοντας έως και κάτω από τα 100 μέτρα. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία από το -10 στους 15 βαθμούς.

Τα φαινόμενα θα μεταφερθούν προς το Αιγαίο μέχρι την Κυριακή (23/1) σε έναν... ιδιαίτερο προγνωστικό χάρτη, ενώ τη Δευτέρα (24/1) ο καιρός θα παρουσιάσει υποτροπή με μεγαλύτερη ένταση στις χιονοπτώσεις.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν μεγάλο μέρος της χώρας, από τα βόρεια έως και την Κρήτη, φτάνοντας ασφαλώς και στην Αττική, με περιοχές μάλιστα να έχουν 40-50 εκατοστά χιονιού. Το τσουχτερό κρύο δεν αποκλείεται, επίσης, να διαρκέσει έως και την άλλη Παρασκευή (28/1).

Οι περιοχές που σημειώνει ο Καλλιάνος

Σχεδόν όλες οι περιοχές της χώρας θα πληγούν από την έντονη εισβολή της «Ελπίδας». Στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα υπάρχουν βροχές και χιονοπτώσεις, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Στην Αττική, περιμένουμε άστατο καιρό με βροχές ή χιονόνερο, με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Ο συναγερμός Μαρουσάκη

Η κακοκαιρία «Ελπίς» θα φέρει τσουχτερό κρύο αλλά και πολλά χιόνια κυρίως στα ανατολικά και νότια και ιδιαίτερα μέσα στο Αιγαίο.

Αυτό θα συμβεί διότι όπως εξηγεί ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης η πολική αέρια μάζα που έρχεται από την Σκανδιναβία είναι ξηρή οπότε για να πάρει την απαραίτητη υγρασία και να σώσει φαινόμενα πρέπει να περάσει πάνω από το Αιγαίο. Άρα, οι σημαντικότερες χιονοπτώσεις θα αφορούν τα νησιά του Αιγαίου και τα ανατολικά ηπειρωτικά που «βλέπουν» προς το αρχιπέλαγος.

«Στη βόρεια Ελλάδα σήμερα από το βράδυ ό,τι πέφτει θα είναι χιόνι, ενώ στη θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές θα έχουμε καταιγίδες» σημειώνει ο κ. Μαρουσάκης. «Μέσα στο Σαββατοκύριακο θα έχουμε χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας αλλά θα το στρώσει μόνο προς τα βόρεια προάστια» συμπληρώνει ο ίδιος.

Αυτή θα είναι η πρώτη φάση της κακοκαιρίας καθώς ένα νέο κύμα αναμένεται από Δευτέρα – Τρίτη. Κατά τον κ. Μαρουσάκη στα λευκά θα ντυθούν ανατολική και νότια Πελοπόννησος, ανατολική Στερεά και Κρήτη «ακόμη και περιοχές δίπλα στο κύμα».

Τις πιο πυκνές χιονοπτώσεις στην Αττική θα τις δούμε μέσα στη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη όταν και αναμένεται να το στρώσει και στο κέντρο της Αθήνας. «Δεν αποκλείεται αυτή η κακοκαιρία να θυμίσει την περσινή, πρέπει να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα» καταλήγει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρχουν λίγες αραιές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

Πού ζητά προσοχή ο Αρνιακός

Ο Τάσος Αρνιακός σημαίνει το συναγερμό για τα δύο κύματα κακοκαιρίας, που θα έρθουν σε περίπου 5-6 ημέρες σκληρών συνθηκών, με χιονοπτώσεις έως και στο κέντρο της Αθήνας στην αρχή της νέας εβδομάδας.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος μας ζητά να είμαστε σε επαγρύπνηση για τις μέρες αυτές, με επιρροή σε γεωργία και μετακινήσεις από την κακοκαιρία «Ελπίδα». Σήμερα (21/1) κιόλας θα έχουμε βροχές και χιονοπτώσεις χαμηλά στα βόρεια και τα πιο σημαντικά αρχίζουν από το Σάββατο (22/1).

Συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο τα φαινόμενα θα μετακινηθούν προς τα ανατολικά και τα νησιά του Αιγαίου, όπως και την Κρήτη, με χιόνια και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Τα φαινόμενα δε θα επηρεάσουν ιδιαίτερα την Αττική, με χιόνια στα ορεινά και στα βόρεια προάστια, χωρίς όμως να το στρώσει σε χαμηλά υψόμετρα.

Από τη Δευτέρα (24/1), όμως, θα έρθει ένα δεύτερο κύμα με τον άνεμο βορειοανατολικό, γυρίζοντας έτσι και επηρεάζοντας μέχρι και το κέντρο της Αθήνας, όπου θα χιονίσει. Παράλληλα, θα υπάρξει ολικός παγετός στη Βόρεια Ελλάδα με θερμοκρασίες έως -15 βαθμούς, για να δούμε βελτίωση από την Πέμπτη (27/1) κι έπειτα.

Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα σύμφωνα με τον Κολυδά

Ο Θοδωρής Κολυδάς μας προειδοποιεί με τη σειρά του για την κακοκαιρία, που θα «χτυπήσει» την χώρα τις επόμενες μέρες, επηρεάζοντας όλη την Ελλάδα στο πέρασμά της.

Σύμφωνα με το γνωστό μετεωρολόγο και όπως αναφέρεται στο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, αναμένεται να δούμε δύο κύματα κακοκαιρίας, με χιόνια και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Το πρώτο θα ξεκινήσει το βράδυ της Παρασκευής (21/1), διαρκώντας έως το πρωί της Κυριακής (23/1), ενώ το δεύτερο θα ξεκινήσει τη Δευτέρα (24/1) φτάνοντας έως το μεσημέρι της Τετάρτης (26/1).

Για το πρώτο κύμα αναλυτικά, αυτό θα ξεκινήσει από τα βόρεια και θα επηρεάσει όλες τις περιοχές, με χιονοπτώσεις έως και στη Θεσσαλονίκη. Τα φαινόμενα θα βρεθούν και πιο νότια, χωρίς όμως τόση ένταση όση εκείνη του δεύτερου κύματος.

Η Αττική επίσης θα επηρεαστεί από τα φαινόμενα αυτά, κυρίως στα Βόρεια και τα Ανατολικά προάστια με χιονοπτώσεις, ενώ προς την Κυριακή θα περάσουν και νοτιότερα, με ύφεση από τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας και ύστερα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: