Λεκές στον καναπέ; Με αυτό το tip θα τον ξεφορτωθείτε – Σπίτι

January 22, 2022

Στα παιδιά αρέσει πάρα πολύ να τρώνε στον καναπέ. Μικρά, μεγάλα ή ακόμα και πολύ μεγάλα θέλουν να κάθονται στον αγαπημένο καναπέ τους και να τρώνε το λατρεμένο τους μπέργκερ. Τι γίνεται όμως όταν πέσει κόκκινη σάλτσα σε αυτόν;



Γενικά θεωρείται ένας από τους πιο δύσκολους λεκέδες, ωστόσο, δεν πρέπει να αγχώνεστε γιατί σας έχουμε τη λύση.

Survivor spoiler 21/01 ANATΡΟΠΗ: Δεν θα μπει στο Survivor 5 η Κάτια Ταραμπάνκο!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 21/01 ANATΡΟΠΗ: Δεν θα μπει στο Survivor 5 η Κάτια Ταραμπάνκο!

Δείτε επίσης: «Έκατσε» ο καναπές από την πολλή χρήση; Έτσι θα τον διορθώσετε ανέξοδα και εύκολα

Σε ένα μπολ αναμειγνύετε ζεστό νερό –περίπου 3 φλιτζάνια- με αρκετό υγρό πιάτων. Έπειτα βρέχετε με αυτό μια λευκή καθαρή πετσέτα και τρίβετε τον λεκέ, μέχρι να μην βγαίνει «κοκκινίλα» από τη σάλτσα στην καθαρή πετσέτα.

Επαναλάβετε τη διαδικασία με καθαρά πανιά μέχρι να φύγει εντελώς.Αν ο λεκές επιμένει, βάλτε πάνω του λίγο λευκό ξίδι και τρίψτε ελαφρώς. Προσοχή κάντε μια δοκιμή σε μια μικρή περιοχή του καναπέ για να ελέγξετε αν υπάρχει αποχρωματισμός.

Πριν το εφαρμόσεις φρόντισε να ελέγξεις τις οδηγίες του κατασκευαστή που αφορούν τον καθαρισμό. Είναι γεγονός ότι δεν έχουν όλα τα υλικά την ίδια μεταχείριση. Για παράδειγμα, ο καθαρισμός ενός δερμάτινου καναπέ ενδέχεται να απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή από έναν υφασμάτινο.

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

λεκές καναπές

Δυσάρεστες οσμές στον καναπέ; Ρίξε μαγειρική σόδα και σώθηκες!

Η μαγειρική σόδα μπορεί να μας βοηθήσει σε αρκετές δουλειές του σπιτιού, παίζοντας το δικό της καθοριστικό ρόλο, απομακρύνοντας λεκέδες, δυσάρεστες οσμές και αρκετές ακόμη ακαθαρσίες, που σε κανέναν δεν αρέσουν.

Οι οσμές, βέβαια, είναι ίσως το χειρότερο για μερικούς, ειδικά στα σημεία που καθόμαστε διαρκώς. Ένα από αυτά, ασφαλώς, είναι και ο καναπές, τον οποίο θα θέλαμε να έχουμε καθαρό διαρκώς, αλλά μπορεί να γίνει εστία μικροβίων, όπως φυσικά και η μπανιέρα.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις, λοιπόν, μαγειρική σόδα για να καθαρίσεις τον καναπέ σου. Εάν απλά έχει δυσάρεστη οσμή, τότε πασπάλισε πάνω λίγη σόδα για 20 λεπτά προκειμένου να απορροφήσει τη μυρωδιά.

Εάν, όμως, υπάρχει λεκές, τότε ανάμειξε 1 κουταλιά σόδας, 1 κουταλιά υγρό απορρυπαντικό, 4-5 κουταλιές λευκό ξύδι και 1 ποτήρι ζεστό νερό. Ψέκασε με αυτό το μείγμα το λεκέ και μετά από μερικά δευτερόλεπτα αφαίρεσέ το με ένα υγρό μαντηλάκι. Ενώ εάν πρόκειται για δυσκολότερο λεκέ, όπως από κρασί, τότε μία πάστα από μαγειρική σόδα και νερό είναι αρκετή για να εξαλειφθεί ο λεκές.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: