«Top Gun» Μητσοτάκης: Ανέβηκε στην καμπίνα του Rafale και ευχήθηκε υγεία και δύναμη

January 20, 2022

«Top Gun» Μητσοτάκης: Ανέβηκε στην καμπίνα του Rafale και ευχήθηκε υγεία και δύναμη





Στην Τανάγρα προσγειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (19/01) τα πρώτα έξι μαχητικά αεροσκάφη Rafale που απέκτησε η Πολεμική Αεροπορία.

Τα γαλλικά μαχητικά αναχώρησαν από την Ιστρ της Γαλλίας με προορισμό την 114 Πτέρυγα Μάχης.

Στην Τανάγρα, το «παρών» στην άφιξη των γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών έδωσαν μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Εθνικής ‘Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής ‘Άμυνας (ΓΕΕΘΑ) στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) αντιπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης και ο Γάλλος πρέσβης στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονάβ.

O Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τα πληρώματα των αεροσκαφών και τους ευχήθηκε υγεία και δύναμη στο έργο τους για την πατρίδα.

Εκ μέρους των χειριστών, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, του παρέδωσε ένα στατικό μοντέλο κλίμακας του αεροσκάφους Rafale, ενώ ο Πρωθυπουργός ανέβηκε και στο πιλοτήριο ενός από τα έξι νέα αεροσκάφη.

Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση για την αγορά 18 μαχητικών αεροσκαφών Rafale (εκ των οποίων έξι καινούργια και 12 μεταχειρισμένα) υπογράφτηκε πριν από περίπου ένα χρόνο – συγκεκριμένα στις 25 Ιανουαρίου 2021 – από τον υπουργό Εθνικής ‘Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλου και τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί. Η πρόκτησή τους θα στοιχίσει 2,32 δισ. ευρώ μαζί με τα όπλα που φέρουν.

Συνολικά, η Ελλάδα θα προμηθευτεί 24 μαχητικά αεροσκάφη Rafale. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπογραφεί η πρόσθετη σύμβαση για την αγορά επιπλέον έξι καινούργιων μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

Μητσοτάκης: Η συγκινητική ανάρτηση στο Instagram με τον χειριστή Rafale και τα παιδιά του

Τη φωτογραφία ενός πιλότου με τα τρία του παιδιά μπροστά από ένα αεροσκάφος Rafale ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Ιnstagram, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Η εικόνα που μας γεμίζει υπερηφάνεια. Σκύβουμε με σεβασμό το κεφάλι σε αυτόν τον μπαμπά και σε όλα τα στελέχη των ΕΔ. Τα παιδιά που θέλουμε πρωταγωνιστές στην Ελλάδα που αλλάζουμε», έγραψε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε άλλα δύο story που δημοσίευσε, διακρίνονται στη μια τα Rafale να «σκίζουν» τον ελληνικό ουρανό, με τη φράση «Υπερήφανη η πατρίδα μας, υποδέχεται σήμερα τα πρώτα 6 από τα 24 υπερσύγχρονα Rafale» και στην άλλη ο πρωθυπουργός να χαιρετά τους χειριστές των αεροσκαφών, γράφοντας παράλληλα:

«Καλές πτήσεις να έχουν τα νέα μας Rafale και οι άξιοι χειριστές τους για να προστατεύουν την Ελλάδα και την Ευρώπη, ταξιδεύοντας παντού την ειρήνη».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: