Οργισμένη η Νένα Χρονοπούλου: "Όλοι ένοχοι για το περιστατικό κακοποίησης παιδιού ΑμεΑ"

January 18, 2022

Οργισμένη η Νένα Χρονοπούλου: "Όλοι ένοχοι για το περιστατικό κακοποίησης παιδιού ΑμεΑ"

Ξέσπασε η Νένα Χρονοπούλου για το βίντεο που ήρθε στη δημοσιότητα, πριν από μερικές ημέρες, με τον ​φυσικοθεραπευτή να κλωτσά στο πρόσωπο 10χρονο παιδί ΑμεΑ.

Στο βίντεο-ντοκουμέντο που δημοσίευσε το Live News, ο 27χρονος φυσιοθεραπευτής φαίνεται α πιάνει από τους ώμους το 10χρονο παιδί ΑμεΑ, να του μιλά και στη συνέχεια να το ρίχνει στο πάτωμα.

Το περιστατικό συνέβη πριν από δύο χρόνια και τόσο καιρό ο φυσικοθεραπευτής παραμένει ατιμώρητος.

Το ξέσπασμα της Νένας Χρονοπούλου για τον ξυλοδαρμό του παιδιού με αυτισμό από τον φυσιοθεραπευτή

Ως μητέρα παιδιού με αναπηρία, η Νένα Χρονοπούλου εξέφρασε την οργή της για το απάνθρωπο περιστατικό κακοποίησης, υπογραμμίζοντας «όσο ένοχος είναι αυτός που χτύπησε το παιδάκι, τόσο ένοχοι είναι και όσοι δεν τον κατήγγειλαν».

Σύμφωνα με την ίδια, εκείνο που της προκαλεί εντύπωση είναι ότι, ενώ η διευθύντρια του συγκεκριμένου κέντρου ΑμεΑ έπαυσε τον φυσικοθεραπευτή από τα καθήκοντά του λίγες ημέρες μετά το περιστατικό, δεν προχώρησε σε μήνυση εναντίον του προκειμένου να τιμωρηθεί, κάτι που -όπως εξηγεί- θα έπρεπε να είχε κάνει, ανεξάρτητα από το αν οι γονείς του παιδιού που κακοποιήθηκε κίνησαν ή όχι νομικές διαδικασίες εναντίον του, με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος φυσικοθεραπευτής δεν σταμάτησε να εργάζεται και απασχολούνταν μέχρι και την αποκάλυψη της κακοποίησης σε δύο άλλα κέντρα παιδιών με αυτισμό.

Ειδικότερα, με άρθρο της στο υποστηρικτικό κοινωνικό δίκτυο 4ΑΜΕΑ που έχει ιδρύσει, η Νένα Χρονοπούλου ξεσπά, τόσο κατά του φυσικοθεραπευτή, όσο και εναντίον δύο γυναικών που, όπως φαίνεται, ήταν παρούσες την ώρα της κακοποίησης.

«Το παιδί που το χτυπούν δεν φάνηκε να μη συνεργάζεται, δεν φάνηκε να προσπαθεί να φύγει από τον “θεραπευτή”, εν αντιθέσει με τον “θεραπευτή” που ξεκάθαρα φαίνεται πως το κλοτσάει βίαια και αστραπιαία στο πρόσωπο και αμέσως μετά το σέρνει σαν σακί πιο πέρα βροντώντας το κεφάλι του στο έδαφος… Δίχως κανέναν λόγο, δίχως καμία αιτία, δίχως κανένα δικαίωμα, γιατί η βιαιοπραγία είναι παντελώς αδικαιολόγητη ό,τι και αν έχει συμβεί, πόσο μάλλον σε ένα πλάσμα που είναι ΑμεΑ, που δεν μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του, που δεν μπορεί καν να διαμαρτυρηθεί», επισημαίνει η Νένα Χρονοπούλου.

Και συμπληρώνει «από την ψυχραιμία των θεραπευτριών μπορεί εύκολα να συμπεράνει κάποιος πως το απαράδεκτο αυτό γεγονός το πιθανότερο είναι να μην ήταν το μόνο, γιατί, αν βάλετε τον εαυτό σας στη θέση τους, θα διαπιστώσετε πως θα ταραζόσασταν, θα επεμβαίνατε, θα τρέχατε να γλιτώσετε το παιδί από τα χέρια του υποτιθέμενου θεραπευτή. Τίποτα όμως από τα παραπάνω δεν είδαμε, αντιθέτως είδαμε απόλυτη ψυχραιμία και συνενοχή…».

Εκφράζοντας την εύλογη απορία μιας μητέρας που ανησυχεί, η Νένα Χρονοπούλου σημειώνει «αυτό είναι λοιπόν; Εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας στα θεραπευτήρια που βλέπουμε ως σωτήρες για την αυτονομία τους και εκείνοι ανέχονται τέτοιες εγκληματικές συμπεριφορές, κοιτάζοντας με απάθεια τη δράση του κάθε αρρώστου που προσλαμβάνουν; Ενημερωτικά, πληρώνουμε για να πάνε τα παιδιά μας σε θεραπευτήρια, και μάλιστα πολύ παραπάνω απ’ ό,τι δίνει το κράτος και τις περισσότερες φορές ΔΕΝ παίρνουμε απόδειξη για την οικονομική διαφορά. Δεν ξέρω τι ακριβώς έχει γίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση και οι γονείς δεν προχώρησαν σε καταγγελία, πάντως δεν είναι πρώτη φορά που κακοποιείται παιδί ΑμεΑ με αποδείξεις και ο γονιός δεν κάνει καταγγελία ή παραιτείται απ’ αυτή».

Καταπέλτης η Νένα Χρονοπούλου για όσους εμπλέκονται στο περιστατικό

Για το κέντρο παιδιών με αυτισμό, προσθέτει “αυτό όμως δεν σημαίνει πως το κέντρο όπου εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας είναι άμοιρο ευθυνών, ίσα ίσα είναι υποχρεωμένο εκείνη την ίδια στιγμή να πράξει τα νόμιμα, όχι μετά από δύο χρόνια, ούτε μετά από δύο ώρες, αλλά εκείνη την ίδια στιγμή. Δίχως καμία απολύτως καθυστέρηση οφείλει να καλέσει την Αστυνομία, να παρθούν καταθέσεις, να κρατηθεί ο ένοχος, να σχηματιστεί δικογραφία εναντίον του, να κληθούν και να ενημερωθούν οι γονείς, να παραπέμψει τον υπάλληλο-θεραπευτή το ίδιο το κέντρο στη Δικαιοσύνη, ακόμα και να μη θέλει ο γονέας γιατί φοβάται, ντρέπεται, δεν έχει χρήματα, πιστεύει πως θα τον διώξουν από το κέντρο ή για εκατό λόγους ακόμα. Το κέντρο που προσέλαβε αυτό το κτήνος έχει την απόλυτη ευθύνη για το γεγονός και κανένας άλλος».

Σχετικά με το γεγονός ότι ο θεραπευτής απομακρύνθηκε χωρίς να μηνυθεί και συνέχισε να δουλεύει σε άλλα κέντρα ΑμεΑ, η Νένα Χρονοπούλου τονίζει «έσπασε στο ξύλο το παιδί και απλά απομακρύνθηκε; Και έτσι απλά υποσχέθηκε στην ιδιοκτήτρια πως δεν θα ξαναδουλέψει σε άλλο κέντρο; Και η καλοπροαίρετη αυτή κυρία τού έδωσε την ευκαιρία που ζητούσε και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα. Όχι ότι ήθελε να αποφύγει το σκάνδαλο για το καλό της επιχείρησής της, κάθε άλλο, απλά την ένοιαζε να δώσει δεύτερη ευκαιρία στον άνθρωπο που η ίδια επέλεξε να εργαστεί εκεί. Αλήθεια τώρα, όποια έχει ένα τέτοιο κέντρο παίρνει τέτοιες ευθύνες για την ευαίσθητη κατηγορία των ανθρώπων με αναπηρία και μάλιστα των ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ υπό ποία ιδιότητα;» .

Τέλος, απευθυνόμενη στην ιδιοκτήτρια του κέντρου, κατέληξε “κυριούλα με το “κέντρο” της ντροπής, και ευαίσθητη να μην είσαι απέναντι στα παιδιά μας, οφείλεις να είσαι υπεύθυνη επαγγελματίας και αφού σε πληρώνουν οι γονείς, να τα προσέχεις και να τα εκπαιδεύεις… Αλλιώς, αν είσαι ανίκανη, κλείσ’ το το ρημάδι σου να γλιτώσουν και τα παιδιά από την ανικανότητά σου, γιατί ποιος ξέρει πόσα βίντεο δεν έχουν ξεφύγει κατά λάθος… εξεπίτηδες από εκεί μέσα…”.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: