Σάκης Αρναούτογλου: Στην «κατάψυξη» και πάλι η χώρα – «Έρχονται ψυχρές αέριες μάζες. Πού θα «χτυπήσουν»

January 16, 2022

Σάκης Αρναούτογλου: Στην «κατάψυξη» και πάλι η χώρα – «Έρχονται ψυχρές αέριες μάζες. Πού θα «χτυπήσουν»

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Σάκη Αρναούτογλου και του Κλέαρχου Μαρουσάκη.

Συγκεκριμένα, πρόσκαιρη είναι η βελτίωση του καιρού, που ξεκίνησε σήμερα, Σάββατο και θα διαρκέσει λίγες ημέρες, με χαμηλές, ωστόσο, θερμοκρασίες, καθώς από τα τέλη της επόμενης εβδομάδας έρχεται νέο κύμα ψύχους.

Πότε θα σημειωθεί το νέο κύμα κακοκαιρίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις

Όπως υπογραμμίζει ο Σάκης Αρναούτογλου, μέσω ανάρτησής του στο προφίλ του στο Facebook, «διαδοχικές κατεβασιές ψυχρών αερίων μαζών από τη βόρεια Ευρώπη αναμένεται να επηρεάζουν οριακά και κατά διαστήματα τα Βαλκάνια αλλά και τη χώρα μας. Πιο αξιόλογη και ισχυρότερη όμως δείχνει η ψυχρή αέρια μάζα που αναμένεται να κατέβει προς την περιοχή μας προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας 20-21 Ιανουαρίου!».

Ο ίδιος επισημαίνει ότι «το κρύο θα είναι πιο τσουχτερό αλλά θα δούμε και αν θα δώσει χιονοπτώσεις και πόσο αξιόλογα θα είναι τα φαινόμενα».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η ανάρτηση που έκανε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης στο Facebook, σημειώνοντας αρχικά ότι «ομαλό πεδίο βαρομετρικών πιέσεων αναμένεται να επικρατήσει τις επόμενες ημέρες γεγονός που θα μας οδηγήσει σε ήπιες καιρικά καταστάσεις. Δεν θα λείπει βέβαια το κρύο ιδιαίτερα τη νύχτα και νωρίς το πρωί με τον παγετό να μας συντροφεύει για τις επόμενες αρκετές ημέρες και είναι αυτό που θα πρέπει να προσέξουμε.

Στη συνέχεια, ο μετεωρολόγος αναφέρεται στο νέο κύμα ψύχους, τονίζοντας «οι τελευταίες ενδείξεις θέλουν ένα νέο ισχυρό κύμα ψύχους να μας απασχολεί τις τελευταίες ημέρες της άλλης εβδομάδας. Στο βίντεο και προς το τέλος αυτού μπορούμε να δούμε το βαθύ μπλε χρώμα να κάνει και πάλι την εμφάνισή του προς τη χώρα μας, που σημαίνει ότι μια νέα ισχυρή ψυχρή εισβολή ενδέχεται να μας απασχολήσει. Μπορεί να μοιάζει μακρινή μια τέτοια εκτίμηση μιας και μεσολαβούν 6-7 ημέρες μέχρι τότε και πολλά μπορούν να αλλάξουν, μακάρι όμως αυτό το χρονικό διάστημα να είναι αρκετό ώστε ο καθένας μας να οργανωθεί προκειμένου σε περίπτωση που επαληθευτούν αυτά τα προγνωστικά σενάρια να μην μιλάμε για νεκρούς και καταστροφές αλλά για όμορφες εικόνες από χιονισμένα τοπία».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: