Τρώτε φακές με φέτα; Σταματήστε το αμέσως! – Ομορφιά & Υγεία

January 13, 2022

Η φέτα είναι ένα τυρί που αγαπούν μικροί και μεγάλοι και υπάρχουν κάποια φαγητά που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μαζί της. Μήπως όμως τελικά κάποια συνδυασμοί είναι απαγορευτικοί για τον οργανισμό μας;



Ποιος δεν έχει συνδεδεμένα τα γεμιστά με τη φέτα ή τις φακές; Ένας ακόμη λίγο πιο “ιδιαίτερος” συνδυασμός είναι και αυτός της φέτας με το καρπούζι. Από σήμερα λοιπόν, πείτε όχι στη φέτα με τις φακές.

Survivor spoiler 14/01: Αναλυτικά ποσοστά από την χθεσινή αποχώρηση! Ποιος βγήκε πρώτος, ποιος γλίτωσε στο "τσακ";

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Survivor spoiler 14/01: Αναλυτικά ποσοστά από την χθεσινή αποχώρηση! Ποιος βγήκε πρώτος, ποιος γλίτωσε στο "τσακ";

Τρώτε φακές με φέτα; Σταματήστε το αμέσως!

Οι φακές περιέχουν σίδηρο με χαμηλή βιοδιαθεσιμότητα, ενώ το τυρί είναι πλούσιο σε ασβέστιο, με αποτέλεσμα τα δύο ιχνοστοιχεία να ανταγωνίζονται για την αφομοίωσή τους και το ασβέστιο τελικά να επικρατεί και να «εξουδετερώνει» το σίδηρο της φακής.

Τρώγοντας λοιπόν φέτα με τις φακές σας καταστρέφετε όλα τα θρεπτικά τους συστατικά. Αλλάξτε λοιπόν μια συνήθεια σας και χαρίστε στον οργανισμό σας αυτό που του προσφέρει το συγκεκριμένο όσπριο.

Βάζετε ελαιόλαδο και ρίγανη στη φέτα; Μην το ξανακάνετε ποτέ!

Η φέτα έχει πάρει τον τίτλο του "εθνικού μας τυριού" και όχι άδικα μιας και δύσκολα θα την συναντήσεις σε κάποια άλλη χώρα. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να τη σερβίρουμε είναι με ελαιόλαδο και ρίγανη. Γιατί μια τέτοια συνήθεια χρόνων μπορεί να αποτελεί λάθος;

PGRpdiBzdHlsZT0iIiBjbGFzcz0ibWFpbl9iYW5uZXIiPgoJCQk8ZGl2IGlkPSJFTkdBR0VZQV9XSURHRVRfMTYzMDEwIj48L2Rpdj4NCjxzY3JpcHQgZGF0YS1jZmFzeW5jPSJmYWxzZSI+DQooZnVuY3Rpb24oRSxuLEcsQSxnLFksYSl7RVsnRW5nYWdleWFPYmplY3QnXT1nO0VbZ109RVtnXXx8ZnVuY3Rpb24oKXsgKEVbZ10ucT1FW2ddLnF8fFtdKS5wdXNoKGFyZ3VtZW50cyl9LEVbZ10ubD0xKm5ldyBEYXRlKCk7WT1uLmNyZWF0ZUVsZW1lbnQoRyksIGE9bi5nZXRFbGVtZW50c0J5VGFnTmFtZShHKVswXTtZLmFzeW5jPTE7WS5zcmM9QTthLnBhcmVudE5vZGUuaW5zZXJ0QmVmb3JlKFksYSl9KSh3aW5kb3csZG9jdW1lbnQsJ3NjcmlwdCcsJy8vd2lkZ2V0LmVuZ2FnZXlhLmNvbS9lbmdhZ2V5YV9sb2FkZXIuanMnLCdfX2VuZ1dpZGdldCcpOw0KX19lbmdXaWRnZXQoJ2NyZWF0ZVdpZGdldCcsDQp7d3dlaTonRU5HQUdFWUFfV0lER0VUXzE2MzAxMCcscHViaWQ6MTgwMTYxLHdlYmlkOjE2NTIzOSx3aWQ6MTYzMDEwfSk7DQo8L3NjcmlwdD4JCQk8L2Rpdj4=

Το ελαιόλαδο όπως έχουμε δει άπειρες φορές κάνει θαύματα στην υγεία μας, εδώ μπορείτε να δείτε τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό μας. Κι όμως, μερικές φορές το χρησιμοποιούμε με τον πιο λάθος τρόπο. Μπορεί να ακούγεται γευστικότατος ο συνδυασμός, φέτας, ελαιόλαδου και ρίγανης όμως, επειδή και τα τρία αυτά υλικά έχουν ιδιαίτερα έντονη γεύση, αν τα συνδυάσουμε, η μία γεύση υπερκαλύπτει την άλλη με αποτέλεσμα να μην έχουμε μια σαφή "εικόνα" στον ουρανίσκο μας.

Τρώτε φακές με φέτα; Σταματήστε το αμέσως!

Να σημειωθεί πως και η φέτα αλλά και το ελαιόλαδο ανά περιοχή παραγωγής αλλάζει και γεύση, η φέτα σε πιο πικάντικη ή αλμυρή και το ελαιόλαδο σε πιο βαρύ ή πικρό, κατά αυτόν τον τρόπο δεν είναι πάντα σίγουρο το αποτέλεσμα της "ένωσης".


Πηγή

Διαβάστε επίσης: