Συγκλονίζει η Μπεκατώρου για το #Metoo: «Η σημερινή δίκη είναι ορόσημο – Η Αμαλία είναι το σύμβολό μας!» – Ελλάδα

January 13, 2022

Τη μεγάλη σημασία που έχει η δίκη για την υπόθεση βιασμού αθλήτριας ιστιοπλοΐας από τον προπονητή της σε ηλικία 11 ετών, τόνισε η Σοφία Μπεκατώρου, μετά την πρώτη μέρα της δίκης.



Η Ολυμπιονίκης θα καταθέσει ως μάρτυρας στην υπόθεση σε μια δίκη ορόσημο, όπως την χαρακτήρισε, μιλώντας στις κάμερες έξω από το μικτό ορκωτό δικαστήριο.

Έκτακτη ανακοίνωση από τα Lidl: Τρέχουν να προλάβουν

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Έκτακτη ανακοίνωση από τα Lidl: Τρέχουν να προλάβουν

«Δεν είναι εύκολη διαδικασία. Ψυχολογικά περνάμε από διάφορα σκαμπανεβάσματα. Θα χρειαστούν άλλες δύο δικάσιμες, πρέπει να σταθούμε δυνατές και να αντιμετωπίσουμε την όλη αυτήν επίπονη διαδικασία με τον καλύτερο τρόπο. Εύχομαι η δικαιοσύνη να αποδώσει στον κατηγορούμενο την ποινή που του αναλογεί», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Είμαι πολύ συγκινημένη. Προσπαθώ να σταθώ όπως μπορώ, γιατί καταλαβαίνετε ότι όταν δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να πληρώσει αυτός που έχει κάνει τέτοια εγκλήματα, είναι πολύ δύσκολο για το θύμα. Η Αμαλία είναι το σύμβολό μας, μέσα από τη δική της δίκη δικαιωνόμαστε και όλοι οι άνθρωποι που έχουν υποστεί κακοποίηση.

σοφια-μπεκατωρου

Για αυτό νομίζω ότι η έκβαση της δίκης θα δείξει κατά πόσο θα έρθουν περισσότερα θύματα να καταγγείλουν και δεν θα κλείσουμε τα στοματά τους. Είναι ορόσημο η σημερινή δίκη».

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

Από τη μεριά της, η 21χρονη αθλήτρια δήλωσε: «Είναι μια επώδυνη διαδικασία. Είμαστε ακόμα στην αρχή. Είμαστε οικογένεια και είμαστε εδώ για να το παλέψουμε για μένα και για όλες τις υπόλοιπες που ακολουθούν και ελπίζω να ακολουθήσουν».

Στο μεταξύ, χωρίς δημοσιότητα θα καταθέσει το φερόμενο θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον προπονητή ιστιοπλοΐας που δικάζεται από το ΜΟΔ, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε το δικαστήριο το οποίο εξετάζει την πρώτη υπόθεση MeToo. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 26 Ιανουαρίου οπότε και αναμένεται να βρεθεί στο βήμα του μάρτυρα η αθλήτρια.

Νωρίτερα η υπεράσπιση της 21 ετών αθλήτριας που κατήγγειλε τον προπονητή της για βιασμό και σεξουαλική κακοποίησή της ενόσω ήταν ανήλικη, υπέβαλε αίτημα να διεξαχθεί η δίκη κεκλεισμένων των θυρών. «Για λόγους προστασίας της και της ιδιωτικής της ζωής ζητάμε τη διεξαγωγή της αποδεικτικής διαδικασίας κεκλεισμένων των θυρών.

Αν αυτό δεν γίνει δεκτό, ζητάμε έστω η κατάθεση του θύματος να διεξαχθεί χωρίς δημοσιότητα. Είναι μια επώδυνη διαδικασία για την ίδια η κατάθεση αυτή. Πρόκειται για αδικήματα που έχουν πλήξει τον πυρήνα της προσωπικότητάς της» ανέφερε η δικηγόρος της Κλειώ Παπαπαντολέων.

Την αποδοχή του αιτήματος ζήτησε η εισαγγελέας Έδρας, με την υπεράσπιση του κατηγορουμένου να μη δηλώνει αντίρρηση στο αίτημα κατά το σκέλος της κατάθεσης χωρίς δημοσιότητας του θύματος. Το δικαστήριο αποφάσισε να δοθεί μόνο η κατάθεση του θύματος κεκλεισμένων των θυρών.

Ο κατηγορούμενος κατά την προκαταρκτική του τοποθέτηση επί των αδικημάτων που του αποδίδονται δήλωσε ότι αρνείται την κατηγορία του βιασμού: «Την κατηγορία του βιασμού δεν την αποδέχομαι για κανένα ζωντανό οργανισμό στον πλανήτη.

Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω στην κρίση σας», είπε στους δικαστές ενώ πλήρη άρνηση της κατηγορίας του βιασμού κατά του εντολέα τους δήλωσαν και οι συνήγοροι του προπονητή, Θεόδωρος Μαντάς και Βάσω Πανταζή.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: