«Ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα, όλοι το ήξεραν», καταγγέλλει η Μαρία Παπάκου για τον προπονητή της

January 4, 2022

«Ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα, όλοι το ήξεραν», καταγγέλλει η Μαρία Παπάκου για τον προπονητή της

Η Μαρία Παπάκου καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση από τον προπονητή της όταν ήταν 14 ετών

Μία νέα καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης από τον χώρο του αθλητισμού ήρθε σήμερα, στο φως.

Η αθλήτρια της ενόργανης γυμναστικής Μαρία Παπάκου, μιλώντας στην εκπομπή Mega Live News, έκανε λόγο για κακοποιητική συμπεριφορά από την πλευρά του προπονητή της ενώ εκείνη ήταν μόλις 14.

«Σε ηλικία 14 ετών, άρχισε να απλώνει τα χέρια του στο σώμα μου. Με αγκάλιαζε σφιχτά, προσπαθούσε να με φιλήσει στο στόμα.

Ακουμπούσε τα γεννητικά του όργανα πάνω στα γεννητικά μου όργανα, την ώρα που κάναμε ευλυγισία», εξομολογήθηκε, η Μαρία Παπάκου.

«Όλοι το ήξεραν, κανείς δεν έκανε τίποτα»

«Το έβλεπαν όλοι οι προπονητές αυτό. Κανένας δεν του είπε μία λέξη, κανένας δεν του έβαλε ένα όριο, ένα στοπ. Συνέβαινε σε πάρα πολλά κορίτσια της Εθνικής Ομάδας. Κι εγώ νόμιζα ότι ήταν μόνο σε μένα», συνέχισε.

«Μετά από πολύ καιρό έτυχε και βρέθηκα με την παλιά μου προπονήτρια και μου έκανε την εξής ερώτηση ‘τελικά ο συγκεκριμένος άνθρωπος σε στρίμωξε; γιατί είχαμε αυτήν την απορία’ και της είπα ‘το ξέρατε όλοι και κανείς δεν έκανε τίποτα’;».

Η γυναίκα που στα παιδικά και εφηβικά της χρόνια ισχυρίζεται πως έζησε τον εφιάλτη της σεξουαλικής κακοποίησης από τον προπονητή της Εθνικής ομάδας της ενόργανης συμπληρώνει:

«Έκανε σχολιασμό για τα οπίσθιά μου, μου έλεγε πόσο ωραίο στήθος έχω και πόσο ωραία μεγαλώνει, πότε θα φιλήσει τα χειλά μου. Μου έλεγε χαρακτηριστικά ότι ‘αυτό που συμβαίνει θα του ξέρουμε μόνο εγώ, εσύ και ο Θεός, είναι ιερό». 

«Έβγαλε την μπλούζα του, μου έπιανε το κεφάλι, προσπαθούσε να με φιλήσει»

Σύμφωνα με την Μαρία Παπάκου, δεν ήταν λίγες οι φορές που ο προπονητής εκμεταλλευόταν τα ταξίδια της εθνικής ομάδας για να ικανοποιήσει τις ορέξεις του.

«Σε ένα ταξίδι που είχαμε, χτύπησε την πόρτα του δωματίου και του άνοιξε μια συναθλήτριά μου. Δεν τον φοβήθηκα γιατί ήμασταν πολλά κορίτσια μαζί και λέω δε θα μου κάνει τίποτα. Αυτός όμως είπε σε όλες ‘φύγετε από το δωμάτιο θέλω να μείνω μόνος με τη Μαρία’ και έφυγαν και με άφησαν μόνη μου.

Μου κόπηκαν τα πόδια, άρχισε η καρδιά μου να πάλλεται, να χτυπάει σα να θέλει να βγει έξω από το στήθος μου, δεν μπορούσα να αντιδράσω, θεώρησα ότι είναι τετελεσμένη η κατάσταση, δεν είχα λόγια να πω.

Έβγαλε την μπλούζα του, μου έπιανε το κεφάλι, προσπαθούσε να με φιλήσει στο στίμα και τον λαιμό. Τον έδιωχνα μακριά αλλά έτριβε το σώμα του επάνω μου.

Με πέταξε στο κρεβάτι, σηκώθηκα να φύγω, με τράβηξε από το χέρι, με ξανακόλλησε επάνω του και έπεσα πάνω στο κρεβάτι. Με φιλούσε παντού, έβαλε το χέρι του στα γεννητικά μου όργανα, προσπαθούσε να με γδύσει, έπιασε το χέρι μου και προσπάθησε να το βάλει μέσα από το εσώρουχό του.

Μαρία Παπάκου: «Άρχισα να φωνάζω, έπαθα πανικό, δεν ήξερα πώς να αντιδράσω»

Άρχισα να φωνάζω, έπαθα πανικό, δεν ήξερα πώς να αντιδράσω, έτρεμε το σώμα μου εσωτερικά. Μου έλεγε να μη φωνάζω, δεν πρέπει να μας ακούσουν ‘σε αγαπάω, εγώ είμαι, ξέρεις πόσο σε αγαπώ, μη φοβάσαι, τον έρωτα θέλω να σου δείξω’ μου είπε. Οι δυνάμεις μου με εγκατέλειψαν, έβαλα τα κλάματα και εκεί σταμάτησε τελικά.

Ενδεχομένως να είχε φτάσει στον σκοπό του. ‘Δεν πειράζει μπορεί να χάσαμε σήμερα την ευκαιρία αλλά υπάρχει και άλλη μέρα’, μου είπε».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: