Γλυκά Νερά: Δικηγόρος Μπάμπη “Φαίνεται λυτρωμένος – Δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση”

June 19, 2021

Γλυκά Νερά: Δικηγόρος Μπάμπη “Φαίνεται λυτρωμένος – Δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση”





Ο δικηγόρος που όρισε ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μετά τη συγκλονιστική ομολογία του για τη δολοφονία της Καρολάιν για να τον υπερασπιστεί Βασίλης Σπύρου, μίλησε στην εκπομπή T-LIVE λέγοντας πως δεν έχει διαβάσει τη δικογραφία ακόμη.

“Ο Μπάμπης δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Πρόκειται για ένα έγκλημα που αφορά όλη την Ελλάδα αλλά δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες γιατί δεν έχω διαβάσει ούτε τη δικογραφία”είπε ο Βασίλης Σπύρου στην εκπομπή.

“Ο ρόλος μου είναι να υπερασπιστώ τον εντολέα μου. Και παρά το γεγονός ότι ομολόγησε το έγκλημα έχει δικαίωμα στην υπεράσπιση. Η δική μου εκτίμηση είναι ότι δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Ένας άνθρωπος ο οποίος έφτασε σε αυτό το νομικό σημείο και μετά την πολύωρη κατάθεσή του, μου φαίνεται “λυτρωμένος” πρόσθεσε.

Ο συνήγορος του 32χρονου πιλότου που ομολόγησε τη δολοφονία της 20χρονης συζύγου του, Καρολάιν, μέσα στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά, εκτίμησε ότι ο πελάτης του «ξαλάφρωσε με την ομολογία του εγκλήματος».

Σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Σπύρου, ο 32χρονος πιλότος «είναι συγκλονισμένος από το γεγονός του θανάτου της Καρολάιν», τη στιγμή που αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του εισαγγελέα, ώστε να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του. Ο κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στον ανακριτή από τον οποίο πιθανότατα θα ζητήσει ολιγοήμερη προθεσμία για την απολογία του.

Μάλιστα, μέσω του δικηγόρου του ο καθ’ ομολογία δολοφόνος φέρεται να υποστηρίζει: «Είμαι μετανιωμένος για την πράξη μου, θέλω να τιμωρηθώ». 


Γλυκά Νερά: Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα στον πιλότο
Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών σε βάρος του 32χρονου πιλότου για την δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά.

Ο 32χρονος καθ’ ομολογία δολοφόνος της συζύγου του αντιμετωπίζει τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της κακοποίησης ζώου. Ακόμη αντιμετωπίζει τα πλημμελήματα της ψευδούς καταγγελίας, καθώς κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του, ψευδούς κατάθεσης κατ´ εξακολούθηση.

«Ο πιλότος δεν είχε αναστολές» – Γιατί εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης

Να σημειωθεί ότι σε βάρος του πιλότου έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης με την αιτιολογία ότι είναι ύποπτος φυγής λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας και της οικονομικής του επιφάνειας, καθώς και ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων λόγω της σφοδρότητας του εγκλήματος της σκηνοθετημένης ληστείας και του γεγονότος ότι έχει ήδη δώσει πολλές ψεύτικες καταθέσεις. Κατά το σκεπτικό των Αρχών οι ενέργειες του πιλότου που δείχνουν ότι δεν έχει αναστολές.

Σκηνοθετούσε επί δύο ώρες το «παραμύθι» που θα έλεγε στις αρχές

Τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικές αρχές οι οποίες, σύμφωνα με δήλωση του προέδρου των Αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργου Καλλιακμάνη, είχαν υποψιαστεί από την αρχή τον σύζυγο του θύματος, δείχνουν ότι ο 32χρονος σκότωσε την σύζυγό του στις 04:00 τα ξημερώματα της 11ης Μαΐου και για 2 ώρες και 20 λεπτά, μέχρι τις 6:20 που ειδοποίησε την αστυνομία, «σκηνοθετούσε» την φανταστική ληστεία.


Ανακάτεψε το σπίτι, έδεσε πισθάγκωνα την νεκρή σύζυγό του, έπνιξε με τα χέρια του τον σκύλο και τον κρέμασε στη σκάλα, έβαλε το μωρό δίπλα στη νεκρή μητέρα του και στη συνέχεια δέθηκε ο ίδιος.

«Οι αστυνομικοί είδαν ένα σπίτι που ήταν πολύ ψαγμένο. Όταν μπαίνουν διαρρήκτες αδειάζουν τα πάντα. Οι αστυνομικοί είδαν ψυχρότητα όταν έλυσαν τον κατηγορούμενο πιλότο, από μεριάς του. Ο δράστης υποτίθεται δεν γνώριζε και ρώτησε αν η Καρολάιν είναι νεκρή; Είπε δυο λόγια και μετά πήρε το παιδί στην αγκαλιά», είπε ο κ. Καλλιακμάνης. 

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι «ο συνάδελφος αστυνομικός εκείνη τη στιγμή είδε την περίεργη συμπεριφορά του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και πήρε το παιδί από τα χέρια του δράστη. Όπως γνωρίζετε αυτά δεν μπορούσαμε να τα αποκαλύψουμε τότε. Ο αστυνομικός που κρατούσε το μωρό στην αγκαλιά το έκανε από αγάπη για να προστατέψει το μωρό επειδή ο νους του πήγε στο κακό. Τότε μου είπε πως είχε την αίσθηση ότι τον φόνο τον διέπραξε ο σύζυγος».

Σχετικά με τον τρόπο που ήταν δεμένος ο δράστης, αν δέθηκε μόνος του ή αν τον έδεσε ένα άλλο πρόσωπο, ο κ. Καλλιακμάνης σημείωσε ότι άλλος συνάδελφός του, αστυνομικός που βρέθηκε στο σπίτι στα Γλυκά Νερά του είπε ότι «μου έλεγε πνιχτά ‘λύσε με, πνίγομαι, του έκοψα γρήγορα τους σπάγκους, χωρίς να μπορέσω να αντιληφθώ αν κρατούσε τους κόμπους, χωρίς στην ουσία να είναι δεμένος ή όχι, κανονικά».

Από την πρώτη στιγμή οι αρχές προβληματίζονταν και για τον σκύλο της οικογένειας που βρέθηκε κρεμασμένος. «Ο σκύλος ήταν δεμένος, κρεμασμένος στην κουπαστή. Πώς ένας σκύλος που βρίσκεται μέσα στο σπίτι έχει λουρί;»

«Πηγή: https://www.athensvoice.gr/greece/718590_glyka-nera-dikigoros-pilotoy-xalafrose-me-tin-omologia-toy?fbclid=IwAR3K_S_WRmtYPIUesA6vGI6HvEOTADEZfKEHWUbjX7ogWSjacjvlCX8Rt50»

Διαβάστε επίσης: