Ο 32χρονος είχε στοχοποιήσει δημοσιογράφο: «Είναι υπεύθυνος για το 90% της λάσπης που έχει πέσει πάνω μου»

June 19, 2021

Ο 32χρονος είχε στοχοποιήσει δημοσιογράφο: «Είναι υπεύθυνος για το 90% της λάσπης που έχει πέσει πάνω μου»





Συγκλονισμένη είναι ολόκληρη η Ελλάδα μετά την αποκάλυψη ότι ο δολοφόνος της άτυχης Καρολάιν είναι ο 32χρονος σύζυγός της, Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Η συμπεριφορά του 32χρονου πιλότου έγινε επιθετική απέναντι στα ΜΜΕ όταν καταλάβαινε ότι οι υποψίες της κοινής γνώμης είχαν στραφεί πάνω του.

Παρακολουθούσε κάθε κίνηση των ΜΜΕ

Σύμφωνα με την εκπομπή «Live News», που διατηρούσε συχνή επαφή μαζί του, απαντούσε πάντα σχεδόν άμεσα σε όλα τα ερωτήματα, δίνοντας την εικόνα ενός ανθρώπου ο οποίος ήταν στο ίντερνετ τις περισσότερες ώρες της ημέρας, παρακολουθώντας τα όσα μεταφέρονταν στην κοινή γνώμη, παρότι ο ίδιος ισχυριζόταν το αντίθετο.

Οι απαντήσεις του συγκροτημένες, γεμάτες ιδιαίτερη ευγένεια, πολύ προσεκτικά διατυπωμένες βάσει του «σκηνικού» που, όπως πλέον αποδεικνύεται, είχε στήσει μόνος του για να δικαιολογήσει τη δολοφονία της γυναίκας του.

«Πιστεύω ότι τα πράγματα πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι αστυνομικοί έχουν κάνει τεράστια έρευνα και τρέχουν κυριολεκτικά 24 ώρες μέχρι και για την τελευταία λεπτομέρεια, κάποιοι αξιωματικοί έχουν μέρες να δουν το σπίτι τους. Και τα εγκληματολογικά εργαστήρια το ίδιο, δεν έχουν αφήσει το παραμικρό χωρίς αναλυτικό έλεγχο. Θεωρώ ότι είναι θέμα χρόνου».

Ήταν εξαρχής εντυπωσιακό ότι παρόλο ήταν ένας άνθρωπος που φαινομενικά θα έπρεπε να πενθεί βαθιά, έδινε μακροσκελείς απαντήσεις. Όταν του ζητήθηκε εάν θέλει να μεταφέρει το LIVE NEWS κάτι εκ μέρους του, απάντησε:

«Ξέρω πόσο θέλετε να βοηθήσετε και εσείς και όλος ο κόσμος, είναι απίστευτη η στήριξη που έχω πάρει τις τελευταίες μέρες. Πολλά στοιχεία ή λεπτομέρειες για την έρευνα βλέπετε ότι δεν έχω πει δημόσια, καθώς μου έχει ζητηθεί στην παρούσα φάση να μην μεταφέρω τίποτα που θα μπορούσε να ζημιώσει ή να μπερδέψει την έρευνα. Αυτό που ξέρω είναι ότι η αστυνομία έχει ανοίξει πάρα πολλά μέτωπα στη διαδικασία και ακόμα και σε εμένα φτάνει ένα μικρό ποσοστό που έχει αξία, γιατί οι πληροφορίες είναι πάρα πολλές. Ευχαριστώ και πάλι».

Ο 32χρονος είχε στοχοποιήσει δημοσιογράφο

Δύο μέρες αργότερα, στις 21 Μαΐου, σε ερώτηση περί ελάχιστων ευρημάτων, της κατάστασης περί υποξίας και καμερών, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, επανέρχεται.

«Ό,τι ευρήματα ακούτε σαν ‘είδηση’ είναι στοιχεία που υπάρχουν μέρες τώρα. Αναμοχλεύονται μαζί με άπειρες εικασίες για να μείνει το θέμα στην επιφάνεια και το καταλαβαίνω γιατί έτσι γίνεται πάντα».

Με ακραία ψυχραιμία, χωρίς ίχνος συναισθήματος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί ακόμη και στην εμπορικότητα της δολοφονίας της γυναίκας του, μόλις 10 μέρες αφού ο ίδιος την είχε σκοτώσει.

«Με είχαν προειδοποιήσει όλοι ότι μόλις τελειώσουν τα βασικά δεδομένα, προσπαθεί η είδηση να ‘πιαστεί’ από όπου μπορεί, τουλάχιστον μέχρι το θέμα να σταματήσει να ‘πουλάει’. Γι’ αυτό και δεν μου κάνει εντύπωση. Ό,τι ερωτήσεις προκύπτουν από το ‘ρεπορτάζ’ τώρα, έχουν απαντηθεί με λεπτομέρειες στην αστυνομία λίγες ώρες μετά τη ληστεία».

Μάλιστα, ο  32χρονος πιλότος απέφευγε διαρκώς την τηλεφωνική συνομιλία. Όταν του ζητήθηκε να συναντηθεί από κοντά με δημοσιογράφο, απάντησε:

«Ελπίζω να προχωρήσει η έρευνα και να τα πούμε με ηρεμία και από κοντά».

«Είναι υπεύθυνος για το 90% της λάσπης που έχει πέσει πάνω μου»

Η αντίδρασή του, για τα όσα αποκάλυπτε ο δημοσιογράφος των «Νέων» και του «Βήματος» Βασίλης Λαμπρόπουλος, και τον έθεταν σε δεινή θέση, είναι χαρακτηριστική.

«Ο Λαμπρόπουλος είναι υπεύθυνος για το 90% της λάσπης που έχει πέσει πάνω μου. Από αυτόν ξεκίνησαν όλες οι υπόνοιες και τις αναπαρήγαγαν τα υπόλοιπα Μέσα. Οποιαδήποτε πληροφορία έχει μεταφέρει ο συγκεκριμένος, από την αρχή της έρευνας μέχρι και τώρα, δεν την έχει πάρει από το Ανθρωποκτονιών. Είναι συγκεχυμένες και ανακριβείς πληροφορίες, που όποιος έχει εμπλακεί έστω και 10 λεπτά στην υπόθεση το καταλαβαίνει. Και γεμίζει το υπόλοιπο με εικασίες. Έτσι, έχεις μια είδηση που “πουλάει”, με ελλιπή στοιχεία και γεμάτη υπόνοιες και ίντριγκα».

Πηγή: MEGA

Διαβάστε επίσης: