Αλλάζει η ώρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας – Σπίτια και μετά τις 23.00

May 7, 2021

Αλλάζει η ώρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας – Σπίτια και μετά τις 23.00





Όλα είναι έτοιμα για να περάσουμε στην επόμενη φάση ανοίγματος. Από Δευτέρα ανοίγουν ξανά σχολεία, φροντιστήρια και δικαστήρια ενώ το Σαββατοκύριακο πρεμιέρα κάνουν και οι οργανωμένες πλαζ.

Παράλληλα η κυβέρνηση καταθέτει στους ειδικούς και σχέδιο επανεκκίνησης του πολιτισμού, αρχής γενομένης από το άνοιγμα των μουσείων.

Τα δύο βασικά εργαλεία για το περαιτέρω άνοιγμα των δραστηριοτήτων είναι τα self test και οι εμβολιασμοί.

Η κυβερνητική πρόταση περιλαμβάνει:

-Άνοιγμα μουσείων 14 Μαΐου
-15 Μαίου του τουρισμού – Για την ίδια μέρα υπάρχει και η σκέψη για κατάργηση του SMS με βάση και την επιδημιολογική εικόνα
-Το άνοιγμα των παιδικών σταθμών τοποθετείται χρονικά στις 20/5 – 24/5
-Τα θερινά σινεμά υπολογίζονται γύρω στις 21/5
-28/5 η σκέψη είναι να ανοίξουν τα θέατρα και οι συναυλίες σε εξωτερικούς χώρους

Παράλληλα, στο τραπέζι είναι η επέκταση του ωραρίου μετά τις 23.00


Πότε θα ανοίξουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί

Παρά τις αρχικές προσδοκίες, το άνοιγμα των βρεφονηπιακών σταθμών παραπέμφθηκε για το μέλλον. Οι λοιμωξιολόγοι έκριναν ότι τα μέτρα πρόληψης που εφαρμόζονται στις άλλες εκπαιδευτικές δομές, όπως η χρήση μάσκας και η διενέργεια self tests δεν μπορούν να εφαρμοστούν σε ηλικίες 0-4 ετών.

Η επιτροπή θα εκτιμήσει τις επιπτώσεις από το άνοιγμα των σχολείων και θα επανεξετάσει την πιθανότητα ανοίγματος των βρεφονηπιακών σε περίπου 10 ημέρες. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο MEGA ανέφερε ότι οι βρεφονηπιακοί σταθμοί αναμένεται να ανοίξουν γύρω στις 20 Μαΐου.

«Για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, είναι μια συζήτηση που έχουμε κάνει. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα παιδιά σε αυτή την ηλικία είναι δύσκολο να υποβληθούν σε self-tests και να φορούν μάσκες. Το άνοιγμά τους αναμένεται γύρω στις 20-24 Μαΐου. Είμαστε σε επικοινωνία με τους ειδικούς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας.

Τι θα ισχύσει με SMS, μετακινήσεις από νομό σε νομό χωρίς βεβαιώσεις


Την ίδια ώρα, οι λοιμωξιολόγοι αναμένεται να αποφασίσουν για την ημερομηνία κατάργησης της υποχρέωσης αποστολής SMS.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς εκτίμησε στον ΣΚΑΪ ότι κάτι τέτοιο αναμένεται στις 15 Μαΐου, οπότε και θα ανοίξει ο τουρισμός.

Διαψεύδεται παράλληλα κατηγορηματικά από κυβερνητικές πηγές το ενδεχόμενο να καλούνται οι πολίτες να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή self test για να μπορούν από τις 15 Μαΐου να μετακινούνται από νομό σε νομό.

Ωστόσο, τονίζεται ότι καλό θα ήταν πριν μετακινηθεί κανείς να έχει ελεγχθεί με τεστ για να μην μεταφέρει τον κορωνοϊό.

πηγη: typosthes.gr

Διαβάστε επίσης: