«Γκρεμίζεται» ο Ερντογάν: Το 44,3% απάντησε «σίγουρα δεν θα τον ψηφίσω»

April 23, 2021

«Γκρεμίζεται» ο Ερντογάν: Το 44,3% απάντησε «σίγουρα δεν θα τον ψηφίσω»



Νέο δημοσκοπικό χαστούκι για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που βλέπει την παντοκρατορία του στην Τουρκία να καταρρέει σαν χάρτινος πύργος. Τι έδειξε η τελευταία μεγάλη έρευνα για τον σουλτάνο που «τρέμει» στην οριστική κατάρρευση.



Ήταν δεδομένο πως κάποια στιγμή η «αυτοκρατορία», που είχε στο μυαλό του ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα κατέρρεε. Διαχρονικά η Τουρκία προσδιορίζεται άλλωστε ως «ο γίγαντας με τα πήλινα πόδια», όμως, ειδικότερα στα τελευταία χρόνια διακυβέρνησης του σουλτάνου η γειτονική χώρα οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στον γκρεμό.

Οι κοινωνικές ανισότητες, η οικονομική εξαθλίωση και η καταπίεση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ελευθεριών έχουν οδηγήσει τους πολίτες της Τουρκίας στο απροχώρητο. Τόσο που για πρώτη φορά σε δημοσκοπήσεις να εκφράζεται τόσο ξεκάθαρα η αντίθεση προς τη διακυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στην τελευταία έρευνα που πραγματοποίησε ανάμεσα σε 20.000 πολίτες η Objektif Research, τα ευρήματα ήταν κάτι παραπάνω από απογοητευτικά για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Το κυριότερο όλων ήταν το «χαστούκι» που δέχθηκε ο σουλτάνος αναφορικά με την πρόθεση ψήφου. Όπως ανακοίνωσε ο Κεμάλ Οζκιράζ, πρόεδρος του Δ.Σ. της Eurasia Research, όλοι οι δείκτες που αφορούν τη διακυβέρνηση του Τούρκου προέδρου δείχνουν πλέον την αντίθεση των πολιτών.

Συγκεκριμένα, η πιο καίρια ερώτηση ήταν «εάν ο πρόεδρος Ερντογάν είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρεία, θα τον ψηφίσετε;». Το 44,3% απάντησε «όχι, σίγουρα δεν θα τον ψηφίσω» σε ένα ποσοστό απόρριψης του σουλτάνου που εμφανίζεται ίσως και για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια στην Τουρκία, ενώ μόλις το 28,5% απάντησε πως θα ψήφιζε σίγουρα τον νυν πρόεδρο της χώρας…

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης: