Σάμος: Βρήκαν σκυλάκι ζωντανό, πεταμένο μέσα σε κάδο σκουπιδιών- Ντροπή πια

April 22, 2021

Σάμος: Βρήκαν σκυλάκι ζωντανό, πεταμένο μέσα σε κάδο σκουπιδιών- Ντροπή πια



Δυστυχώς, όπως βλέπουμε, η χρονιά που διανύουμε φαίνεται να είναι μια από τα ίδια, όσον αφορά τις κακοποιήσεις και εγκαταλείψεις ζώων. Και παρά το ότι πριν από μερικούς μήνες η βουλή προχώρησε στη μετατροπή της κακοποίησης ζώου σε κακούργημα, εντούτοις δεν φαίνεται αυτό να έχει πτοήσει τους διάφορους που θέλουν να κάνουν κακό στα ζώα. Συνεχίζουν ακάθεκτοι την εγκληματική τους δραστηριότητα, σκοτώνοντας, φολιάζοντας και κακοποιώντας δύστυχα πλάσματα.



Ένα άλλο σε όλα αυτά που μας προκαλεί φρίκη είναι μια συνήθης πρακτική. Το να πετιούνται ζώα -και μάλιστα ζωντανά-στα σκουπίδια. Κάτι που γίνεται καθημερινά στην Ελλάδα. Πραγματικά υπάρχει η απορία. Πώς μπορούν να πετάνε ζώα ζωντανά στα σκουπίδια;

Ένα τέτοιο φριχτό περιστατικό έγινε στη Σάμο, όπως μας ενημερώνει το Κέντρο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Σάμου Κέντρο Προστασίας Αδέσποτων Ζώων Σάμου Protection Of Stray Animal Of Samos και πρόκειται για ένα σκυλάκι που εντοπίστηκε πεταμένο ζωντανό σε κάδο σκουπιδιών στη Σάμο.

Το ζώο αυτό κάποιος θέλησε να το ξεφορτωθεί και σκέφτηκε να το πετάξει στα σκουπίδια. Όπως θα πετούσε μια παλιά σπασμένη καρέκλα. Τόσο απλά. Και ας ήταν ζωντανό.

Οι εθελοντές που ποτέ δεν έχουν ωράριο στις διασώσεις και πάντα είναι εκεί παρόντες για τα ζώα που κινδυνεύουν το πήραν από εκεί και το μετέφεραν στο γιατρό.

Ο Spyros Koymoylas αναφέρει: “Ακόμα είναι στα αυτιά μου η φωνή που έκλαιγε και φώναζε: Τρέξτε ένα ζωντανό σκυλί, τραυματισμένο, είναι πεταμένο μέσα σε κάδο σκουπιδιών. Χτυπήθηκε από αυτοκίνητο και ο έξυπνος θεώρησε σωστό να το πετάξει ζωντανό στο κάδο. Αυτό έγινε ανάμεσα στο Καρλόβασι και στο χωριό Κονταίϊκα. Το σκυλάκι το μετέφερα στο κτηνίατρο, έγιναν αιματολογικές εξετάσεις και δεν είχε εσωτερική αιμορραγία. Έχει όμως πολλές κακώσεις. Έχει χτυπήσει το κεφάλι του και κινδυνεύει το ένα του μάτι. Έχει παραμείνει στο κτηνιατρείο για παρακολούθηση. Αύριο εύχομαι να έχω ευχάριστα νέα για το ζώο. Spyros Koymoylas”


Πηγή

Διαβάστε επίσης: