4 έξυπνοι τρόποι για να μετράτε μικρές αποστάσεις με ακρίβεια όταν δεν υπάρχει χάρακας

April 21, 2021



Ενώ οι χάρακες και οι μετροταινίες βρίσκονται σχεδόν παντού σήμερα, μερικές φορές μπορεί να βρεθείτε σε μια κατάσταση όπου δεν μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτούς, αλλά πρέπει να μετρήσετε κάτι επειγόντως. Σας δείχνουμε 4 διαφορετικούς τρόπους για να το κάνετε, χρησιμοποιώντας κοινά αντικείμενα. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι όλα αυτά θα σας δώσουν μετρήσεις μόνο κατά προσέγγιση. Εάν πραγματικά  χρειάζεστε ακριβείς μετρήσεις, είναι προτιμότερο να περιμένετε μέχρι να χρησιμοποιήσετε έναν χάρακα.



1. Με το σώμα σας

Το ανθρώπινο σώμα έχει χρησιμοποιηθεί για να παρέχει τη βάση για μονάδες μέτρησης εδώ και  χιλιετίες. Για παράδειγμα, το μήκος του διεθνούς ποδιού αντιστοιχεί σε ανθρώπινο πόδι με μέγεθος παπουτσιού 13 (ΗΒ), 14 (αρσενικό ΗΠΑ), 15,5 (θηλυκό ΗΠΑ) ή 48 (μέγεθος ΕΕ).

Για κατά προσέγγιση μέτρηση, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες ισοδυναμίες.

  • 2,5 εκ = το μήκος της πρώτης άρθρωσης του δείκτη σας
  • 5 εκ= το μήκος του αντίχειρα σας
  • 10 εκ = το πλάτος των χεριών των περισσότερων ανθρώπων που μετριέται όταν έχουμε κλειστά τα δάχτυλα (χωρίς τον αντίχειρα)
  • 15 εκ = το άνοιγμα από την άκρη του αντίχειρα έως την άκρη του δείκτη (όταν το χέρι είναι απλωμένο)
  • 23 εκ= το άνοιγμα από την άκρη του αντίχειρα έως την άκρη του μικρού δάχτυλου (όταν το χέρι είναι απλωμένο)
  • 46 εκ = το άνοιγμα από τον αγκώνα έως την άκρη του μεσαίου δακτύλου

2. Με τραπεζογραμμάτιο (ή πιστωτική κάρτα)

Η χρήση των τοπικών χαρτονομισμάτων σας για να μετρήσετε κάτι μπορεί να είναι καλή ιδέα, καθώς είναι ένα αντικείμενο που πιθανώς έχετε μαζί σας ανά πάσα στιγμή. Το μέγεθος του χαρτονομίσματος ποικίλλει, ανάλογα με το νόμισμα και μερικές φορές από την αξία. Μερικά από τα πιο δημοφιλή νομίσματα είναι:

  • Δολάρια ΗΠΑ: 6,14 ίντσες x 2,61 ίντσες
  • Λίρα στερλίνα: 5 £ σε 125 μμ x 65 μμ. 10 £ σε 132 μμ x 69 μμ. 20 £ σε 139 μμ x 73μμ για την έκδοση πολυμερούς και 149 μμ x 80 μμ για την χάρτινη έκδοση
  • Ευρώ: 5 € 120 μμ x 62 μμ 10 € σε 127 μμ x 67 μμ. και 20 € στα 133 μμ x 72 μμ

Εάν δεν έχετε μαζί σας μετρητά, είναι πιθανό να έχετε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα στην τσέπη σας. Σε αυτήν την περίπτωση, λάβετε υπόψη ότι το μέγεθος μιας πιστωτικής κάρτας (μερικές φορές γνωστή ως CR80) είναι:

  • Πλάτος 8,5 εκ x ύψος 5,4 εκ

3. Με μία κόλλα A4

Το μοντέρνο χαρτί καθορίζεται από το διεθνές πρότυπο για τα χαρτιά ISO 216. Αυτό σημαίνει ότι οπουδήποτε κι αν πάτε, αν αγοράσετε κόλλα χαρτιού τύπου Α4, θα πρέπει να έχει αυτό το μέγεθος:

  • 210 μμ × 297 μμ

4. Με μια εφαρμογή

Τα σύγχρονα smartphone διαθέτουν είτε μια εφαρμογή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για τη μέτρηση των αντικειμένων, είτε σας επιτρέπουν να κάνετε λήψη εξειδικευμένων εφαρμογών για το σκοπό αυτό. Για παράδειγμα, τόσο η Google όσο και η Apple προσφέρουν μια δωρεάν εφαρμογή που ονομάζεται Messure.

  • Messure από την Apple: Ακολουθήστε τυχόν οδηγίες στην οθόνη που σας ζητούν να μετακινήσετε τη συσκευή σας μετά το άνοιγμα της εφαρμογής. Συνεχίστε να μετακινείτε τη συσκευή σας μέχρι να εμφανιστεί ένας κύκλος με τελεία στο κέντρο. Μετακινήστε τη συσκευή σας έτσι ώστε η τελεία να βρίσκεται πάνω από το σημείο εκκίνησης της μέτρησης και, στη συνέχεια, πατήστε το κουμπί «Προσθήκη». Μετακινήστε αργά τη συσκευή σας έως ότου η τελεία να είναι πάνω από το τελικό σημείο της μέτρησης και, στη συνέχεια, πατήστε ξανά το κουμπί «Προσθήκη».
  • Messure από την Google: Μετακινήστε το τηλέφωνό σας γύρω από το χώρο για να βρείτε επίπεδες επιφάνειες, όπως επιτραπέζιο ή το πάτωμα. Στρίψτε και πατήστε για να ξεκινήσετε τη μέτρησή σας και προσαρμόστε την ανάλογα. Όταν τελειώσετε, πατήστε στις μετρήσεις για να πάρετε μια γρήγορη αναφορά στη λειτουργία μετατροπής μονάδας.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: