Διεθνή ΜΜΕ για Καραϊβάζ: «Τον δολοφόνησαν μέρα μεσημέρι»

April 11, 2021



Ολόκληρη την Ευρώπη έχει συνταράξει η εν ψυχρώ εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από την οικία του στον Άλιμο, λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Παρασκευής, 9/4.  Συγκεκριμένα, τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγω για ’’επαγγελματικό χτύπημα’’



«Έλληνας δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ σκοτώθηκε από ένοπλους μοτοσικλετιστών» αναφέρει το Reuters. Αντίστοιχο άρθρα έχει το Politico, ενώ ο Guardian γράφει: «Έλληνας δημοσιογράφος του αστυνομικού ρεπορτάζ πυροβολήθηκε στην Αθήνα με “επαγγελματικό χτύπημα”».

«Η αστυνομία αναφέρει ότι η επίθεση σχεδιάστηκε προσεκτικά από δύο άτομα με μοτοσικλέτα» γράφει ο Guardian.

Διεθνή ΜΜΕ

Συγκεκριμένα, το πρακτορείο Reuters , γράφει: «Ένοπλοι μοτοσικλετιστές πυροβόλησαν και σκότωσαν γνωστό Έλληνα δημοσιογράφο» και φιλοξενεί δηλώσεις αξιωματούχου της αστυνομίας ο οποίος έκανε λόγο για «ένα επαγγελματικό χτύπημα».

Στο θέμα αναφέρονται επίσης το Anadolu και το Euractiv, με το πρώτο να γράφει, ότι «ο Γιώργος Καραϊβάζ πυροβολήθηκε έξω από το σπίτι του στα νότια προάστια της Αττικής» και το δεύτερο πως «η Ελλάδα συγκλονίστηκε από την εν ψυχρώ δολοφονία δημοσιογράφου».

«Βετεράνος αστυνομικός ρεπόρτερ δολοφονήθηκε δίπλα στο σπίτι του στην Αθήνα» επισημαίνει το αμερικάνικο ABC News το οποίο επικαλείται σχετικό δημοσίευμα του AFP.

«Ο Καραϊβάζ πυροβολήθηκε λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στον Άλιμο, δίπλα στο αυτοκίνητό του. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο για το οποίο εργαζόταν, επέστρεφε στο σπίτι μετά τη δουλειά» αναφέρει το Politico.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: