Γιώργος Καραϊβάζ: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση – Τον σκότωσαν με

April 11, 2021

Γιώργος Καραϊβάζ: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση – Τον σκότωσαν με



Νέα στοιχεία για την υπόθεση δολοφονίας του δημοσιογράφου Γιώργος Καραϊβάζ το μεσημέρι της Παρασκευής έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, έφερε στο «φως» το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης.



Ο αστυνομικός συντάκτης δέχθηκε 10 σφαίρες από τις συνολικά 13 που έριξαν οι δύο δράστες.

Από αυτές, η μια χτύπησε στην αριστερή του παλάμη, μια στο λαιμό, δυο στο κεφάλι και έξι στο στήθος του άτυχου δημοσιογράφου, ο θάνατος του οποίου ήταν ακαριαίος.

Άλλες τρεις σφαίρες χτύπησαν στο όχημά του.

«Καθαρό» το όπλο των δραστών

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα βγήκαν τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης, τα οποία έδειξαν πως το όπλο ήταν «καθαρό». Αυτό σημαίνει πως το πιστόλι με την οποία οι δράστες δολοφόνησαν τον δημοσιογράφο, δεν έχει χρησιμοποιηθεί σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών

Η αστυνομία «χτενίζει» όλα τα διαθέσιμα υλικά για να εντοπίσει τον εκτελεστή με τη χειρουργική μάσκα, που δολοφόνησε τον Καραϊβάζ λίγα μέτρα από το σπίτι του. Από τις καταθέσεις που έχουν συλλέξει οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών προκύπτει ότι ο συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας δεν είχε καλυμμένο το κεφάλι του με κράνος και φορούσε μόνο μία χειρουργική μάσκα στο πρόσωπο.

Η ΕΛ.ΑΣ θα αξιοποιήσει όλα τα τεχνικά μέσα, μέσω της σάρωσης των κινητών τηλεφώνων που βρίσκονταν σε μικρή ακτίνα από το κινητό τηλέφωνο του δολοφονημένου αστυνομικού συντάκτη. Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ενδέχεται να δείξει εάν υπήρχαν άλλα κινητά τηλέφωνα ανθρώπων που ίσως ακολουθούσαν από κοντά στον δημοσιογράφο κατά την επιστροφή του από την Κηφισιά στον Άλιμο.

Στο «μικροσκόπιο» θα μπει και το υλικό από κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής του Αλίμου για να εντοπιστεί η διαδρομή της μοτοσικλέτας κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα.

Πηγή: lifo.gr

Διαβάστε επίσης: