«Ενώ ο γάμος μου είναι πολύ ευτυχισμένος, δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι ερωτικά την πεθερά μου»

April 10, 2021

«Ενώ ο γάμος μου είναι πολύ ευτυχισμένος, δεν μπορώ να σταματήσω να σκέφτομαι ερωτικά την πεθερά μου»



 



 

Αν κάτι δεν μπορούμε καθόλου να ελέγξουμε αυτό είναι οι φαντασιώσεις μας. Κι αυτό γιατί είναι ανεξέλεγκτες, καθώς συχνά ξεπηδούν από το υποσυνείδητό μας.

Εδώ ένας νεαρός άνδρας που ζει μέσα σ΄έναν πολύ ευτυχισμένο γάμο έχει ενοχές γιατί ελκεται σεξουαλικά έντονα από τη μητέρα της γυναίκας του και στέλνει μήνυμα στη Guardian.

Το μήνυμά του

«Είμαι εδώ και τρία χρόνια παντρεμένος με τη γυναίκα μου και ο γάμος μας είναι αρμονικός

και ωραίος. Δεν έχω κανένα απολύτως παράπονο. Αισθάνομαι ευτυχισμένος. Το μόνο μελανό του σημείο είναι πως από την αρχή έλκομαι σεξουαλικά έντονα από την πεθερά μου. Η πεθερά μου είναι μία φανταστική γυναίκα γύρω στα 50, που μοιάζει πολύ στη γυναίκα μου στον χαρακτήρα. Εγώ τη θεωρώ πολύ πιο όμορφη και πολύ πιο ελκυστική. Ζούμε στην ίδια περιοχή και ως εκ τούτου συναντιόμαστε δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα. Με τη γυναίκα μου κάνω σεξ σχεδόν κάθε μέρα και είναι υπέροχο, αλλά τους τελευταίους μήνες, φαντασιώνομαι έντονα τη πεθερά μου. Νιώθω ένοχος γι ‘αυτό. Σε παρακαλώ βοήθησέ με…»

Η Pamela Stephenson Connolly ψυχοθεραπεύτρια με ειδίκευση στις σεξουαλικές διαταραχές απαντά:

Η απαγορευμένη φύση ορισμένων σεξουαλικών φαντασιώσεων και κρυφών επιθυμιών δημιουργεί εξαιρετικά περίπλοκα συναισθήματα. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν υπάρχουν οικογενειακές συνδέσεις. Δεν είναι καθόλου σπάνιο να υπάρχει συνειδητή ερωτική σύνδεση ανάμεσα στη γυναίκα ή τον άνδρα και τον ζευγάρι. Ωστόσο, το να επιθυμούμε κάποιον που η κοινωνία θεωρεί ακατάλληλο, μπορεί να προκαλέσει ένα πολύ ισχυρό ερωτικό φορτίο, και ακόμη και να οδηγήσει σε τυφλές εμμονές, αλλά και ατελείωτες ενοχές. Στην περίπτωσή σας μπορεί πίσω από τις φαντασιώσεις σας αν υποκρύπτονται πολλά υποκείμενα στοιχεία – όπως ζητήματα παιδικής ηλικίας, πχ. η μητρική επιθυμία – που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο. Ωστόσο, οι φαντασιώσεις σας είναι δικές σας και αυτό είναι ακίνδυνο. Αναγνωρίζετε ήδη τη ματαιότητα μιας τέτοιας λανθασμένης επιθυμίας, απλώς, για να αποφύγετε την ενοχή, σταδιακά και σκόπιμα προσπαθήστε να κατευθύνετε τη σκέψη σας σε διαφορετική κατεύθυνση.

πηγή : infowoman

 

Διαβάστε επίσης: