Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Αυτός είναι ο 60χρονος που έβγαλε τον αναπνευστήρα του 77χρονου

April 10, 2021

Έγκλημα στον Ερυθρό Σταυρό: Αυτός είναι ο 60χρονος που έβγαλε τον αναπνευστήρα του 77χρονου





Σοκ έχει προκαλέσει πρωτοφανές έγκλημα στο Νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός με τον 60χρονοασθενή που έβγαλε τον αναπνευστήρα ενός 77χρονου που τον διατηρούσε στη ζωή, ακούμπησε τα καλώδια πάνω στον ασθενή και στο κρεβάτι του και τον άφησε να πεθάνει γιατί… τον ενοχλούσε ο θόρυβος που έκανε η συσκευή του οξυγόνου.

Αυτός είναι ο 60χρονος – Νοσηλεύεται φρουρούμενος

Ο 60χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος στον θάλαμο του νοσοκομείου. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραραφία με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Μάλιστα λόγω των συνθηκών της πανδημίας, οι αστυνομικοί δεν τον έχουν εξετάσει ακόμη, καθώς θα πρέπει και οι ίδιοι να φορέσουν τις ειδικές στολές, κάτι που ενδεχομένως να μην προτιμηθεί, καθώς πρέπει να τηρηθούν όλα τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα και να ακολουθηθεί συγκεκριμένη υγειονομική διαδικασία.

Σεσημασμένος ο 60χρονος – Αρνείται τις κατηγορίες

Ο δράστης αλβανικής καταγωγής ήταν γνωστός στις Αρχές καθώς έχει πλούσιο φάκελο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 62χρονος είχε κατηγορηθεί το 2006 για σωματική βλάβη στο πλαίσιο συμπλοκής και το 2019 για την προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανηλίκου.

Ο ίδιος μίλησε στο Star και αρνήθηκε τις κατηγορίες. «Δεν έχω καμία σχέση. Ποια καλώδια; Εγώ δεν μπορούσα να σηκωθώ από το κρεβάτι», είπε.


Η ανακοίνωση του Ερυθρού Σταυρού

Για την υπόθεση εξέδωσε ανακοίνωση το νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός, στην οποία επισημαίνει ότι οι γιατροί ατά την προσπάθεια τους να επαναφέρουν τον 77χρονο στη ζωή, διαπίστωσαν ότι είχε βγει η πρίζα ρεύματος του αναπνευστήρα, ο σωλήνας αερισμού είχε βγει από τη βάση του και η οθόνη του αναπνευστήρα είχε αναποδογυρίσει:

«Στο θάλαμο 235 της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός», όπου νοσηλεύονταν οι πάσχοντες με κορωνοϊό:

Α) Σ.Ε, γεν. 1944, ο οποίος ήταν διασωληνωμένος και

Β) υπήκοος Αλβανίας M.S, γεν. 1961, ο οποίος δεν ήταν διασωληνωμένος,
ήχησε ο συναγερμός του αναπνευστήρα του ΣΚΑΝΤΖΟΥ, όπου οι προστρέξαντες ιατροί διαπίστωσαν ότι δεν είχε ενδείξεις καρδιακού σφυγμού και ξεκίνησαν διαδικασία αναζωογόνησης. Δεν κατάφεραν να τον επαναφέρουν στη ζωή και περί την 00:12 ώρα της 08-04-2021 διαπιστώθηκε ο θάνατός του.


Κατά την προσπάθεια τους να τον επαναφέρουν, διαπίστωσαν ότι είχε βγει η πρίζα ρεύματος του αναπνευστήρα, ο σωλήνας αερισμού είχε βγει από τη βάση του και η οθόνη του αναπνευστήρα είχε αναποδογυρίσει.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, στη κλινική επιτρεπόταν αυστηρά η είσοδος μόνο του προσωπικού και ο θανόντας, που ήταν σε καταστολή, δεν ήταν σε θέση να αφαιρέσει από μόνος του τη συσκευή.

Ο θάλαμος του νοσοκομείου εξερευνήθηκε από τη Δ.Ε.Ε./Τμ. Εξερευνήσεων και από προφορική ενημέρωση ανευρέθη αποτύπωμα του MULLISI στη συσκευή του αναπνευστήρα.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε ο Ιατροδικαστής κ. ΝΤΙ ΛΕΡΝΙΑ.
Ανωτέρω δράστης συνελήφθη και φυλάσσεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο, η δε σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί αύριο στον κ. Εισαγγελέα Πρωτ/κων Αθηνών».

Τι κατέθεσαν οι γιατροί

«Βρήκαμε τα καλώδια παροχής ρεύματος του αναπνευστήρα πάνω στον ασθενή και το κρεβάτι του. Νωρίτερα είχε ηχήσει ο συναγερμός του αναπνευστήρα του ασθενούς. Φορέσαμε τις στολές και πήγαμε προς τον θάλαμο.

Ακούσαμε φασαρία πριν μπούμε. Όταν είδαμε το μηχάνημα σε αυτή την κατάσταση επικεντρωθήκαμε στον ασθενή, από τον οποίο είχε αφαιρεθεί ο σωλήνας αερισμού από την βάση του και ήταν γυρισμένη η οθόνη του αναπνευστήρα. Επιχειρήσαμε ανάνηψη αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε» καταθέτει μέλος του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός για την πρωτοφανή, όπως εξελίσσεται, εγκληματική ενέργεια.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: