Σταματούν τη χρήση φυσικής γούνας οι οίκοι μόδας Balenciaga και Alexander McQueen

April 9, 2021

Σταματούν τη χρήση φυσικής γούνας οι οίκοι μόδας Balenciaga και Alexander McQueen



Δύο ακόμη οίκοι μόδας σταματούν, όπως ανακοίνωσαν, τη χρήση φυσικής γούνας. Πρόκειται για τους οίκους Balenciaga και Alexander McQueen, που ανήκουν ανήκουν στην εταιρεία Kering.

Ο οίκος μόδας μάλιστα Balenciaga έχει ήδη αρχίσει την κατάργηση της γούνας από τότε που ανέλαβε καλλιτεχνικός διευθυντής ο Demna Gvasalia. Αρκετές επίσης μάρκες της Kering, όπως οι Gucci και Bottega Veneta, έχουν ήδη σταματήσει τη χρήση της.

Οι αλλαγές τα τελευταία χρόνια στις συνήθειες των καταναλωτών, με την ενημέρωση για τη βαρβαρότητα σε βάρος των ζώων για τη γούνα τους, έφερε αναγκαστικά και αλλαγές στην πολιτική των οίκων μόδας, κάτι που ήταν αδιανόητο πριν από κάποια χρόνια. 

Εκτός από την Kering και άλλοι οίκοι, όπως Versace, Prada, Armani, Michael Kors και Margiela σταμάτησαν να χρησιμοποιούν τη φυσική γούνα τα τελευταία χρόνια αντικαθιστώντας τη με ψεύτικη. 

Οι πωλήσεις γούνας βρίσκονται σε κατακόρυφη πτώση τα τελευταία χρόνια κατά 258% στην Αμερική και στη Μεγάλη Βρετανία το 2018. Η γούνα, όπως φαίνεται είναι μόνο η αρχή. Πολλές εταιρείες επανεξετάζουν πλέον και τη σχέση τους και με το δέρμα.

Δυστυχώς τα πράγματα στην Ελλάδα, για άλλη μια φορά, δεν συμβαδίζουν με τις παγκόσμιες αλλαγές. Πριν από κάποιους μήνες ο Βορίδης, υπουργός τότε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επιχορήγησε τους γουναράδες με 3.000.000 ευρώ, κάτι που ξεσήκωσε αντιδράσεις.

Το κυρίως εκτρεφόμενο είδος γουνοφόρου ζώου στα ελληνικά εκτροφεία είναι τα μινκ, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις εκτρέφονται επίσης τσιντσιλά και κουνέλια.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: