Τι ζητούν 300 σύλλογοι και 13 φορείς από τον Μητσοτάκη- Στηρίζουν το φιλοζωικό νομοσχέδιο

March 24, 2021

Τι ζητούν 300 σύλλογοι και 13 φορείς από τον Μητσοτάκη- Στηρίζουν το φιλοζωικό νομοσχέδιοΕκατοντάδες φιλοζωικά σωματεία, σύλλογοι, οργανισμοί, μη κυβερνητικές οργανώσεις, ομοσπονδίες αλλά και πάρα πολλοί μεμονωμένοι εθελοντές και φιλόζωοι σε όλη την Ελλάδα έχουν εκφράσει τη στήριξή τους υπέρ του νομοσχεδίου που παρουσιάστηκε στο υπουργικό συμβούλιο για τα ζώα συντροφιάς.Αυτή τη φορά 300 φιλοζωικοί σύλλογοι και 13 φορείς για την Προστασία και τα Δικαιώματα των ζώων ζητούν με ανοιχτή επιστολή τους από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να μην υποχωρήσει στις πιέσεις που ασκούν διάφορα κυκλώματα και συμφέροντα που μάχονται «το ρηξικέλευθο νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς», σημειώνουν χαρακτήρισα και αντίθετα ζητούν να το βελτιώσει ακόμη περισσότερο.

Κάνουν λόγο για «ιστορική στιγμή για τη χώρα μας» και καλούν τον πρωθυπουργό να μην κάνει πίσω στις πιέσεις που ασκούνται από συμφέροντα που κερδοσκοπούν εις βάρος των ζώων.

Σχετικά με τις αντιδράσεις που υπάρχουν για τη μεταφορά της αρμοδιότητας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που «έπνιξε» τη χώρα μας στα αδέσποτα, στο υπουργείο Εσωτερικών αναφέρουν ότι σύμφωνα με το Eurogroup for Animals «πολλές χώρες μέλη της Ε. Ε έχουν αφαιρέσει την αρμοδιότητα της ευζωίας των ζώων από το Υπουργείο Γεωργίας πχ Βέλγιο και έχουν δημιουργήσει ειδικό Υπουργείο Ευζωίας των Ζώων ενώ τα οικονομικά κλαδικά συμφέροντα παρεμποδίζουν την πρόοδο στο τομέα της ευζωίας των ζώων».

Αναλυτικά η επιστολή προς τον πρωθυπουργό:

Προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας
κ. Κ. Μητσοτάκη

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Είναι ήδη καταγεγραμμένη ως ιστορική στιγμή για το φιλοζωικό γίγνεσθαι στη χώρα μας η εντελώς διαφορετική, και επιτέλους προς τη σωστή κατεύθυνση, καινοτόμα και ειλικρινής προσπάθεια της κυβέρνησής σας, να αντιμετωπίσει σοβαρότατα θέματα που σχετίζονται με το πώς αντιμετωπίζουμε τα ζώα συντροφιάς.

Συγχρόνως είναι μια προσπάθεια που θα τιμήσει τον πολιτισμό μας στο διηνεκές, αν συνεχιστεί, και μια αρχή δημιουργίας κουλτούρας και σεβασμού προς τα ζώα ευρύτερα.

Ακριβώς γι’ αυτό σύσσωμη η φιλοζωική κοινότητα αλλά και χιλιάδες απλοί πολίτες, στηρίζουμε το προς διαβούλευση νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς.

Με μοναδικό όπλο τον έντιμο λόγο μας, σας ζητάμε με κάθε δύναμη να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να μην υποχωρήσετε μπροστά στις πιέσεις για απόσυρση του νομοσχεδίου.

Πιέσεις που γνωρίζουμε ότι ασκούν ομάδες που χρόνια τώρα στηρίζουν τα συμφέροντά τους στην απαξίωση της Ελληνικής κοινωνίας και στην ανήθικη και νοσηρή εκμετάλλευση αδύναμων πλασμάτων όπως τα ζώα.

Δεν ενδιαφέρονται για αυτά, ούτε για την προστασία τους. Γι’ αυτούς τα ζώα είναι εργαλεία προς βιοπορισμό αλλά και για πολλούς από αυτούς που εναντιώνονται στο νομοσχέδιο τρόπος αποκομιδής εκατομμυρίων ευρώ μαύρου χρήματος.

Είμαστε όλοι εδώ για να στηρίξουμε την προσπάθειά σας, αλλά και να συνδράμουμε ώστε η χώρα μας αντί για κατακριτέο διεθνώς παράδειγμα προς αποφυγήν να γίνει παράδειγμα δύναμης, αποφασιστικότητας, σεβασμού που προς κάθε ύπαρξη και πολιτισμού, όπως αρμόζει.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Το ΥΠΑΑΤ και όλα αυτά τα κυκλώματα πλημμύρισαν τη χώρα με εκατομμύρια αδέσποτα.

Μην επιτρέψετε να συνεχιστεί η κακοποίηση των ζώων και της χώρας μας.

Τα επιχειρήματά τους είναι έωλα, ψευδή και παραπλανητικά.

Ο μεγαλύτερος φιλοζωικός οργανισμός της Ευρώπης το Eurogroup for Animals παραθέτει στοιχεία αντικειμενικά.

Σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό αυτό οργανισμό το μοντέλο της διαχείρισης των αδέσποτων από τα υπουργεία γεωργίας απέτυχε γενικώς και παντού τα κυκλώματα εκμετάλλευσης των ζώων έδρασαν, όπως κι εδώ, εις βάρος κάθε προσπάθειας για την ευζωία τους.

«Πολλές χώρες μέλη της Ε. Ε έχουν αφαιρέσει την αρμοδιότητα της ευζωίας των ζώων από το Υπουργείο Γεωργίας πχ Βέλγιο και έχουν δημιουργήσει ειδικό Υπουργείο Ευζωίας των Ζώων ενώ τα οικονομικά κλαδικά συμφέροντα παρεμποδίζουν την πρόοδο στο τομέα της ευζωίας των ζώων Ψήφισμα στον επίτροπο καλής μεταχείρισης των ζώων

Ας γίνει επιτέλους η χώρα μας παράδειγμα προς μίμηση και όχι προς αποφυγή.

Ας προστατεύσουμε για μια φορά τα ζώα και όχι τα κυκλώματα, όπως όλα αυτά τα χρόνια γίνεται.

Την επιστολή υπογράφουν:

????300 φιλοζωικοί σύλλογοι από όλη την Επικράτεια
Επίσης
????Animal Action/Gawf
????Πανελλαδική Φιλοζωική Περιβαλλοντική Ομοσπονδία
????Ομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Αττικής και Σαρωνικού
????Πανελλήνια Ένωση κατά της κακοποίησης των ζώων
????Vegan22 Greece
????Social Spirit Greece
????Save the voiceless
????Liber Animal
????Eλληνικός Σύλλογος Προστασίας Ιπποειδών
????Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδούρι, η Γαιδουροχώρα
????Dream-Dancers
????Ένωση Φιλοζωικών Οργανώσεων Κύπρου
????SAPT Hellas

Σταματίνα Σταματάκου

Πηγή: skai.gr

Διαβάστε επίσης: