Μιχάλης Οικονόμου: Mιλά πρώτη φορά για τον σύντροφό του και την απόφασή τους να μεγαλώσουν μαζί ένα παιδί

March 24, 2021

Μιχάλης Οικονόμου: Mιλά πρώτη φορά για τον σύντροφό του και την απόφασή τους να μεγαλώσουν μαζί ένα παιδί

Ο Μιχάλης Οικονόμου, ο ηθοποιός που παίζει φέτος στη σειρά της ΕΡΤ, Τα Καλύτερά μας Χρόνια, έδωσε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στον Ιορδάνη Παπακυριακού και την εκπομπή Pop Up. Με εξομολογητική διάθεση, ο Μιχάλης Οικονόμου μίλησε για πρώτη φορά τηλεοπτικά σχετικά με την απόφασή του να μεγαλώσει με τον σύντροφό του ένα παιδί και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

«Είμαι με τον σύντροφό μου και το παιδί που μεγαλώνουμε, που είναι τώρα 2 ετών. Είναι η χαρά της ζωής και δε μας αφήνει να βαρεθούμε. Νομίζω πως η καρδιά μιλάει σε κάποιες κρίσιμες στιγμές της ζωής, όσο μεγάλες και ιλιγγιώδεις αν μας φαίνονται, αν η καρδιά γλυκαθεί και γύρει προς τα εκεί, σου δίνει τη δύναμη να κάνεις πράγματα που δεν περίμενες ποτέ. Το θεωρώ ως το μεγάλο δώρο της ζωής μου» ανέφερε ο ηθοποιός.

Και πρόσθεσε, αναφορικά με τη γραφειοκρατία που αντιμετωπίζει ένα ομόφυλο ζευγάρι που μεγαλώνει ένα παιδί: «Εμείς είμαστε ομόφυλη οικογένεια, ομόφυλο ζευγάρι που ακόμα η Πολιτεία δεν έχει βγάλει κάποιο νόμο να μας καλύπτει. Εγώ συγκεκριμένα, ο “αόρατος” γονιός, γιατί ο σύντροφός μου σχετίζεται συγγενικά με το παιδί. Από την άλλη, εμένα δε με καλύπτει κάποια νομοθεσία αυτή τη στιγμή, ώστε να έχω δικαιώματα στο παιδί. Ελπίζω σύντομα να αλλάξει το οικογενειακό δίκαιο στην Ελλάδα και να συμπεριλάβει και τα ομόφυλα ζευγάρια. Είναι τραγικό και για το παιδί να το μεγαλώνουν δύο άνθρωποι που η Πολιτεία δεν τους θεωρεί γονείς του. Αυτό πρέπει να αλλάξει».

Ο Μιχάλης Οικονόμου υπογράμμισε πως έχει την απόλυτη υποστήριξη της οικογένειάς του στο να μεγαλώνει ένα παιδί με τον σύντροφό του.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: