Η Κρήτη κλαίει για τον Ζαχαρία – Όλο το νησί στο πλάι της οικογένειας

March 21, 2021

Η Κρήτη κλαίει για τον Ζαχαρία – Όλο το νησί στο πλάι της οικογένειαςΗ Κρήτη κλαίει. Η Ελλάδα είναι μουδιασμένη. Ο δίχρονος Ζαχαρίας δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή μετά από μάχη στην εντατική του νοσοκομείου του Ηρακλείου.Λίγες ώρες μετά το σπαρακτικό τελευταίο αντίο στο μικρό αγοράκι, στην Λιγόρτυνο Ηρακλείου, η Διοικήτρια της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη περιέγραψε τη βαριά εικόνα του Ζαχαρία, που «γύρισε» από τον θάνατο, αλλά τελικώς δεν τα κατάφερε.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 η κ. Μπορμπουδάκη ανέφερε:

«Τα πράγματα ήταν δύσκολα εξ’ αρχής, καθότι το παιδί είχε εισρόφηση νερού. Επομένως ήταν πολύ δύσκολη η διαχείριση. Για παραπάνω από 2,5 ώρες παιδίατρος, γενικοί γιατροί, διασώστες και νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Χάρακα έκαναν καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) στον μικρό Ζαχαρία. Όταν όλα έδειχναν ότι όλα είχαν τελειώσει, το καρδιογράφημα έδωσε καρδιακό παλμό» .

Και συμπλήρωσε: «Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, οι γιατροί και οι νοσηλευτές έδιναν τη μάχη μέχρι και την τελευταία στιγμή. Η κατάσταση όμως ήταν ήδη επιβαρυμένη, με μία πολυοργανική ανεπάρκεια, με μία παρατεταμένη καρδιοαναπνευστική ανακοπή, όπου δόθηκε και το τέλος».

«Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε παραπνιγμό με όλα τα συνακόλουθα», κατέληξε η Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.

Όλο η Κρήτη δίπλα στην οικογένεια
Φυσικά, οι ώρες που ζουην οι γονείς και οι συγγενείς του μικρού Ζαχαρία δεν μπορούν να περιγραφούν με λέξεις.

Από τη μια στιγμή στην άλλη, το αγγελούδι τους έφυγε από τη ζωή με το κακό να συμβαίνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, άγνωστοι στην οικογένεια, βρίσκονται στο πλάι της οικογένειας του Ζαχαρία, θέλοντας να δώσουν κουράγιο και δύναμη σε αυτές τις απερίγραπτες στιγμές θλίψης και πόνου.

Έστρωσαν λουλούδια για να περάσει η σορός του Ζαχαρία
Με λουλούδια έστρωσαν δρόμο στον οικισμό της Λιγόρτυνου, από τον οποίο αναμένεται να περάσει η νεκρική πομπή που θα φέρει τη σορό του μικρού Ζαχαρία.

Η ατμόσφαιρα είναι ιδιαίτερα φορτισμένη στο χωριό, έπειτα από την τραγική απώλεια του δίχρονου αγοριού.

Ράγισαν καρδιές από το μοιρολόι της γιαγιάς
Δάκρυσαν και οι πέτρες στο μοιρολόι της γιαγιάς του 2χρονου Ζαχαρία. Μπαίνει στο σπίτι της και στην είσοδο του σπιτιού είναι τοιχοκολλημένο το κηδειόσημο του μικρού. Το αγκαλιάζει το φιλά και τα λόγια της είναι σπαρακτικά.

«Αχ είναι το σπίτι του παππού του και το τοιχοκολήσανε καλέ μου
Στο στύλο του σπιτιού το παιδί μου είναι η ζωή μου
Και δεν θα ξανάρθει ο καλός μου
Με τίποτε, με τίποτε το φως μου…»

Λίγο πριν την τέλεση της κηδείας του μικρού Ζαχαρία η οικογένεια ως προστάζει το έθιμο βάφτισε κατ’ εξαίρεση στις 9:30 το πρωί το μικρότερο μέλος της, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα λόγω κορονοϊού.

Το όνομα που της δόθηκε είναι Νεκταρία.

Ο ιερέας που τέλεσε το μυστήριο φανερά συγκινημένος μιλώντας στο cretapost τονίζει: «Είμαι συγκλονισμένος, προσπαθώ να σταθώ στα πόδια μου, είναι πολύ δύσκολο όλο αυτό για όλους μας. Βιώνουμε μία τραγική κατάσταση με απόλυτο σεβασμό και σιωπή, η οποία πολλές φορές είναι εκκωφαντική».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: