Τροχαίο έξω από τη Βουλή: Η στιγμή της σύγκρουσης μέσα από βίντεο – ντοκουμέντο

March 19, 2021



Τροχαίο έξω από τη Βουλή: Βίντεο – ντοκουμέντο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει τη στιγμή της σύγκρουσης από το δυστύχημα στη Βουλή. Στο συγκεκριμένο βίντεο απαθανατίζεται καρέ – καρέ η στιγμή του τροχαίου. Εκεί, όπου έχασε τη ζωή του ο 23χρονος Ιάσονας. Αναλυτικότερα:



Τροχαίο έξω από τη Βουλή: Λεπτομέρειες για το βίντεο

Βίντεο από το τραγικό τροχαίο που σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή έξω από την Βουλή. Σε αυτό έχασε τη ζωή του ο 23χρονος Ιάσονας. Το βίντεο κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο Διαδίκτυο. Στο βίντεο που αναμετάδωσε το Open φαίνεται από ψηλά η στιγμή του τροχαίου δυστυχήματος. Η μοτοσικλέτα χτυπά στο πίσω μέρος του υπηρεσιακού οχήματος της ΕΛ.ΑΣ., επί της Βασιλίσσης Σοφίας. Συγκεκριμένα, όταν αυτό έστριψε για να εισέλθει στην Βουλή. Σημειώνεται ότι το μαγνητοσκοπημένο υλικό δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι στιγμής ακόμα ως προς τη γνησιότητά του από τις αστυνομικές αρχές.

Δυστύχημα στη Βουλή: Βίντεο - ντοκουμέντο από το τροχαίο που έγινε έξω από τη Βουλή.

Τροχαίο έξω από τη Βουλή: Τι αναφέρεται στο ρεπορτάζ για το δυστύχημα

Από τα έως τώρα στοιχεία ο 23χρονος ανέβαινε με τη μηχανή του τη Βασιλίσσης Σοφίας στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας περνώντας μπροστά από τα «λουλουδάδικα» της Βουλής. Αριστερά της μηχανής βρισκόταν ταξί κινούμενο προς την ίδια κατεύθυνση. Στο αντίθετο ρεύμα, στο ύψος της συμβολής με την Ακαδημίας, το υπηρεσιακό όχημα έστριβε αριστερά. Το έκανε για περάσει την είσοδο του κοινοβουλίου.

Ο οδηγός του ταξί σταμάτησε. Όχι, όμως και ο 23χρονος που κινούνταν δίπλα του με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το πίσω μέρος του ΙΧ. Σύμφωνα με μαρτυρίες οι σηματοδότες ανόδου και καθόδου της Β. Σοφίας ήταν στο πράσινο. Ωστόσο, η είσοδος των οχημάτων στο παρκινγκ της Βουλής ρυθμίζεται με τροχονόμο που τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή απουσιάζει από το σημείο.

Ο οδηγός του οχήματος έστριψε αριστερά στον προαύλιο χώρο της Βουλής. Παρότι στο σημείο δεν υπήρχε τροχονόμος που ρυθμίζει την είσοδο των οχημάτων. Αρκέστηκε στο γεγονός ότι του παραχώρησε προτεραιότητα ο οδηγός ταξί, που κινείτο στην αριστερή λωρίδα της ανόδου, μη αντιλαμβανόμενος ότι από τη δεξιά λωρίδα ερχόταν με σχετικά μεγάλη ταχύτητα – χωρίς ωστόσο να έχει παραβιάσει κόκκινο – ο 23χρονος ο οποίος τον χτύπησε στο πίσω δεξιά φανάρι. Είναι πολύ πιθανό μάλιστα λόγω του ταξί που σταμάτησε, ο άτυχος νεαρός να μην είχε ορατότητα και να μην είδε το υπηρεσιακό όχημα.

Επίσης, στο οπτικό υλικό φαίνεται ότι φεύγει το κράνος από το κεφάλι του 23χρονου, ο οποίος εκτοξεύεται και κάνοντας μια περιστροφή, πέφτει με το κεφάλι στο οδόστρωμα.

Τροχαίο έξω από τη Βουλή: Προανάκριση και ένορκη διοικητική εξέταση

Η προανακριτική διαδικασία από την Τροχαία Αθηνών για το τροχαίο στη Βουλή συνεχίζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και καταθέσει ως αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού ο διανομέας, ένας οδηγός Ι.Χ. αυτοκινήτου που ήταν ομόρροπα κινούμενος με το θύμα του τροχαίου και ο οδηγός ενός ταξί.

Παράλληλα, έχουν ληφθεί και εξετάζονται τα βιντεοληπτικά υλικά από την Βουλή και από τα απέναντι κτίρια, όπως του υπουργείου Εξωτερικών, της Πρεσβείας της Γαλλίας κλπ. Ειδικότερα, το υλικό από τις κάμερες της Βουλής έχει παραδοθεί στις ανακριτικές Αρχές και έχει συμπεριληφθεί στη δικογραφία που συντάσσεται για το τροχαίο.

Τέλος, ένορκη διοικητική εξέταση έχει διαταχθεί σε βάρος του αστυνομικού της Τροχαίας που εμφανίζεται σε βίντεο να διαπληκτίζεται με τον διανομέα, λίγο μετά το τροχαίο δυστύχημα. Ο αστυνομικός έχει μετακινηθεί ήδη σε άλλη υπηρεσία εκτός της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αττικής.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο από την τηλεόραση του «Open Beyond» και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος»:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: