Η «ύπουλη» νόσος που απειλεί τους ανθρώπους χωρίς να το καταλαβαίνουν και κλέβει χρόνια ζωής

March 8, 2021



Παχυσαρκία πως αντιμετωπίζετε: Η παχυσαρκία είναι μια ύπουλη νόσος που σιωπηλά κλέβει χρόνια από την ζωή μας χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε.



Παχυσαρκία πως αντιμετωπίζετε: Ποια προβλήματα δημιουργεί το περιττό λίπος;

Το ανθρωπινό σώμα είναι ένα θαύμα της βιολογίας. Από μόνο του μπορεί να λειτουργήσει καλά υπό έναν όρο, να του δίνουμε ενέργεια. Την ενέργεια την δίνουμε μέσα από τις τροφές που καταναλώνουμε. Η περιττή ενέργεια που δεν καιγεται μέσα από την καθημερινότητα αποθηκεύετε σε μορφή λίπους. Το περιττό λίπος ομως δημιουργεί πολλά προβλήματα. Ένα από αυτα είναι το γεγονός του ότι τα όργανα μας αρχίζουν να πιέζονται από αυτό. Το αποτέλεσμα είναι να δυσλειτουργούν.

Το ήπαρ, καθώς λειτουργεί σαν φίλτρο που ως κύρια αρμοδιότητα έχει την απομάκρυνση πολλών βλαβερών ουσιών, μπορεί να μας βοηθήσει να εξηγήσουμε γιατί οι άνθρωποι που πάσχουν από παχυσαρκία αναπτύσσουν καρκίνους συχνότερα από τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Οι κίνδυνοι είναι έμφραγμα του μυοκαρδίου, εγκεφαλικά επεισόδια και όχι μόνο. Η ποιότητα της ζωής μεταβάλλεται.

Παχυσαρκία πως αντιμετωπίζετε: Ποια είναι η λύση;

Η λύση είναι απλή. Να βρίσκουμε ευχαρίστηση στο φαγητό χωρίς να καταστρέφουμε την υγεία μας. Να γνωρίζουμε πώς να διαλέγουμε τρόφιμα που κάνουν καλό, να ελέγχουμε πόσο τρώμε, χωρίς να παύουμε να αγαπάμε το φαγητό. Όλα είναι καλά με μέτρο. Μπορεί να ακούτε το πόσο καλά είναι τα φρούτα και να σκεφτείτε να τα συμπεριλάβετε στην διατροφή σας. Αυτό είναι κάτι πολύ καλό που μπορεί να σας βοηθήσει. Προσοχή ομως τα φρούτα περιέχουν φυσική ζάχαρη. Θα πρέπει λοιπών να βάλετε ένα μετρό στην κατανάλωση τους.

Το ελαιόλαδο, το οποίο είναι γνωστό για τη θρεπτική του αξία, έχει περίπου 90 θερμίδες ανά κουταλιά σούπας. Καταλαβαίνουμε λοιπόν γιατί, μόνο με μία «σαλατούλα» και «λίγα φρούτα» σε κάθε γεύμα, κάποιοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι ευθύνονται τα γονίδιά τους που δεν μπορούν να αδυνατίσουν.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: