Σπύρος Πώρος: Τα 6 αδέρφια, η διεθνής καριέρα, οι 3 γάμοι και τα παιδιά του που έχει να δει 5 χρόνια

March 6, 2021



Ο Σπύρος Πώρος είναι παιδί πολύτεκνης χωρισμένης οικογένειας με 4 αδελφές και 2 αδελφούς και όπως λέει ο ίδιος έχει υπάρξει ένας πολίτης του κόσμου. Πάντα το όνειρό του ήταν να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη φωτογραφία.



Της: Έπη Τρίμη

Το κυνήγησε χρησιμοποιώντας ως μέσο το modeling. Μόλις δύο χρόνια, από το 1991 μέχρι το 1993, εργάστηκε ως μοντέλο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αλλά η επιτυχία του ήταν κατακόρυφη. Στα 24 του χρόνια κατοικούσε ήδη στην Νέα Υόρκη και ξεκίνησε να φωτογραφίζει επαγγελματικά, πλέον. Oι διαδρομές του στον πλανήτη τον οδήγησαν σε απίθανους προορισμούς από την Αργεντινή, στην Κούβα, το Λος Αντζελες και από το Παρίσι, στην Αυστραλία, την Ινδία και τη Νέα Ζηλανδία.

Έχει φωτογραφίσει μεταξύ άλλων πολλές διασημότητες: την Jennifer Lopez στην Ακρόπολη, τον Harvey Keitel, την Alessandra Ambrosio, τον Michael Stipe των REM, τον Peja Stojakovic, τον Μarc Anthony, την Keira Knightley, τον David Byrne.

«Ο άνθρωπος έχει την ομορφιά και την αρμονία του σύμπαντος μέσα του»

Μέσα στις 242 σελίδες του λευκώματος επικαλείται τη Χρυσή Αναλογία, τους Πυθαγόρειους, το Κάλλος και την Αρμονία, το «Συμπόσιο» του Πλάτωνα, τον Θουκυδίδη και τον «Επιτάφιο» του Περικλή, τον Αριστοτέλη, τον Ηράκλειτο, τον Ησίοδο και τη Θεογονία, τους «Ορφικούς Ύμνους» των Νυμφών, την Απολογία του Σωκράτη, τον Επίκουρο, τον Κικέρωνα και αναδεικνύει ενότητες: «Περί φιλίας», «Τα πάντα ρει», «Νύμφες», «Σύμπαν», «Η απολογία των Ηρώων», «Χρυσά Έπη», «Ψυχή», Μετάλλαξη».

«Υπήρξα καλός πατέρας, αλλά όχι καλός σύντροφος!»

Στα 49 του χρόνια πρόλαβε να παντρευτεί τρεις φορές και να αποκτήσει πέντε παιδιά, ένα γιο και τέσσερις κόρες. Με την τελευταία του πρώην σύζυγο, το μοντέλο από τη Νέα Ζηλανδία Kylie Bax -παντρεύτηκαν μετά το Λος Άντζελες, και στη Δήλο σε μία τελετή σύμφωνα με το τυπικό του Δωδεκάθεου, όπου διαβάστηκαν οι Ορφικοί Ύμνοι- βρίσκεται σε πολύχρονη δικαστική διαμάχη. «Υπήρξα καλός πατέρας, αλλά όχι καλός σύντροφος! Συνέχισα να μένω με την πρώην σύζυγο μου λέει στο Πρώτο Θέμα γιατί δεν ήθελα να χάσω τα παιδιά μου. Είχα κάνει μεγάλη περιουσία, αλλά πλαστογράφησαν την υπογραφή μου και την έχασα»
αποκάλυψε μεταξύ άλλων ο Σπύρος Πώρος καλεσμένος στην εκπομπή «Μεσάνυχτα», τον περασμένο Οκτώβριο. «Ξέρω ότι τα παιδιά έχουν υποστεί ψυχολογική βία από την πρώην σύζυγό μου και τη μητέρα της. Έχω να δω πέντε χρόνια τα παιδιά μου, παρόλο που έχω κερδίσει όλα τα δικαστήρια» εξήγησε για τις τρεις μικρότερες κόρες του.

Η διαφωνία με την 23χρονη κόρη του

Η κόρη του Σπύρου Πώρου μένει μαζί με τη μητέρα της στην Ισπανία και είναι πραγματικά μια κούκλα.

Η Ηρα έχει σπουδάσει παράλληλα τουριστικά, είναι περήφανη για την ελληνική καταγωγή της και διατηρεί πολύ καλές σχέσεις με τον πατέρα της, Σπύρο Πώρο. Η μητέρα της, Γιολάντα Τζίλι, ήταν πρώην μοντέλο και με πατέρα που έχει υπάρξει και εκείνος γνωστό μοντέλο των 90s, o δρόμος προς το μόντελινγκ ήταν σχεδόν μονόδρομος.«Είμαι υπερήφανος για την κόρη μου που σπουδάζει, αλλά δεν συμφωνώ που έγινε μοντέλο. Στο μόντελινγκ πρέπει να έχεις πολύ καλούς συμβούλους για να σε προστατεύουν. Είναι πολύ εύκολο να γίνεις ματαιόδοξος και να μπεις σε περιπέτειες» δήλωσε πρόσφατα ο Σπύρος Πώρος στην εκπομπή «Happy Day».

Έχω να δω τα παιδιά μου πέντε χρόνια

«Δεν έχω με όλες τις πρώην συζύγους μου καλές σχέσεις. Το θέμα με την τελευταία μου σύζυγο είναι οικονομικό. Τα παιδιά χρησιμοποιούνται ως μέσο για τέτοιες “πιέσεις”. Τα δικαστήρια τα έχω κερδίσει όλα, αλλά είναι οι καταστάσεις πολύ δύσκολες αφού δεν είμαι Νεοζηλανδός. Μου έκαναν πολύ δύσκολο το να μείνω και να εργαστώ εκεί γιατί αυτός νόμιζαν πως ήταν ο μόνος τρόπος για να μην κινηθώ νομικά εναντίον τους. Με υποχρέωσαν όμως να φύγω από τη Νέα Ζηλανδία» αποκάλυψε στην Ελεονώρα Μελέτη.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: