«Φρένο» στους κωδικούς 2 και 6 από αύριο – Τα νέα, σκληρά μέτρα που ανακοινώνει ο Χαρδαλιάς

March 4, 2021

«Φρένο» στους κωδικούς 2 και 6 από αύριο – Τα νέα, σκληρά μέτρα που ανακοινώνει ο Χαρδαλιάς





Σε εξέλιξη είναι από τις 11:00 το πρωί η τηλεδιάσκεψη των ειδικών του Υπουργείου Υγείας, την ώρα που όλη η χώρα έχει μπει στο κόκκινο βάσει των νέων covid δεδομένων.

Η Αττική από τη μεριά της, ανήκει στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» με τα κρούσματα κορωνοϊού να έχουν πολλαπλασιαστεί και το σύστημα υγείας να πασχίζει να κρατηθεί όρθιο.

Νέες ανακοινώσεις θα λάβουν χώρα το απόγευμα της Τετάρτης από τον Νίκο Χαρδαλιά, με πληροφορίες εκ των έσω να κάνουν λόγο για τα πιο σκληρά περιοριστικά μέτρα που θα έχουν ισχύσει από την αρχή της πανδημίας.


Τα νέα μέτρα θα ισχύσουν από αύριο κιόλας, Πέμπτη 4 Μαρτίου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, αυτό που έχει ήδη «κλειδώσει» είναι η κατάργηση των διαδημοτικών μετακινήσεων σε όλη τη χώρα. Θα μπορούμε, δηλαδή, να μετακινούμαστε για αγορές και σωματική άθληση (με τους κωδικούς 2 και 6) μόνο σε κοντινή απόσταση από το σπίτι μας στην περίπτωση της άθλησης μόνο με τα πόδια.

Συγκεκριμένα, για το sms με κωδικό 6 θα προβλέπεται πλέον η μη χρήση οχήματος, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει το να ισχύσει μέγιστη χιλιομετρική απόσταση για τα ψώνια ειδών πρώτης ανάγκης. Και στους δύο κωδικούς, μάλιστα, θα ισχύσει πλαφόν!

Δείτε όσα ειπώθηκαν στο δελτίο του OPEN:


Πηγή

Διαβάστε επίσης: