Τσίπρας: Να αλλάξει στάση η κυβέρνηση για Κουφοντίνα – Ύψιστο αγαθό η ζωή στο κράτος δικαίου

March 1, 2021

Τσίπρας: Να αλλάξει στάση η κυβέρνηση για Κουφοντίνα – Ύψιστο αγαθό η ζωή στο κράτος δικαίου



Με μήνυμά του στα social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, απευθύνει έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει στάση στο θέμα του Δημήτρη Κουφοντίνα, τονίζοντας πως η Δημοκρατία δεν πρέπει να εκδικείται.



«Η ζωή του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα, σύμφωνα με τους γιατρούς, κρέμεται από μία κλωστή. Απευθύνω, αυτή την ύστατη ώρα, έκκληση στην κυβέρνηση να αλλάξει τη στάση της, για να μην κοπεί», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας στο μήνυμά του.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως «Η ανθρώπινη ζωή σε ένα κράτος δικαίου αποτελεί ύψιστο αγαθό. Ακόμα και όταν πρόκειται για καταδικασμένους επειδή δεν τη σεβάστηκαν».

Ενώ κλείνοντας, τονίζει: «Η Δημοκρατία, άλλωστε, είναι ισχυρή όταν έχει νόμους που ισχύουν για όλους και δεν εκδικείται».

Το μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα

Η ζωή του καταδικασμένου για τρομοκρατία Δημήτρη Κουφοντίνα, σύμφωνα με τους γιατρούς, κρέμεται από μία κλωστή….

Posted by Alexis Tsipras on Saturday, February 27, 2021

Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του Κουφοντίνα – Το ιατρικό ανακοινωθέν
Σοβαρή επιδείνωση εμφάνισε η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα το Σάββατο (27.02), όπως αναφέρει η εν λόγω ανακοίνωση, καθώς για 11η ημέρα νοσηλεύεται στη ΜΕΘ μετά από 22 ημέρες παραμονής στην Παθολογική κλινική.

«Το προσωπικό της ΜΕΘ τηρώντας απόλυτα την κείμενη Νομοθεσία, δεδομένης της επίμονης άρνησης του ασθενούς να σιτιστεί και να λάβει υγρά, σε εκτέλεση εισαγγελικής παραγγελίας, προβαίνει στη λήψη όλων των ενδεδειγμένων μέτρων και απαραίτητων Ιατρο – φαρμακευτικων ενεργειών αντιμετώπισης των συνεπειών της πολυήμερης άρνησης λήψης τροφής και τελευταίως και υγρών», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του νοσοκομείου.

«Το Ιατρο – νοσηλευτικό προσωπικό συνεχίζει να παρέχει τις υπηρεσίες του πάντοτε σύμφωνα με τον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας προς το σκοπό της διασφάλισης της υγείας του ασθενούς με απόλυτο σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα», υπογραμμίζεται. Την ανακοίνωση υπογράφει ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, Ανδρέας Κολοκυθάς.

Πηγή: newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης: