7 συνηθισμένα λάθη διακόσμησης και συμβουλές για να τα αποφύγετε

February 27, 2021

7 συνηθισμένα λάθη διακόσμησης και συμβουλές για να τα αποφύγετε





Η ανάγκη να αγοράζουμε νέα έπιπλα για να ανανεώνουμε τον χώρο μας. Αλλά λίγοι είναι αυτοί που καταφέρουν να διατηρήσουν την ζεστή και cozy ατμόσφαιρα που όλοι θέλουμε γιατί τις περισσότερες φορές οι αλλαγές κάνουν τον το χώρο ψυχρό και μη πρακτικό.

Εμείς ενημερωθήκαμε για τα λάθη που γίνονται όταν προστίθενται έπιπλα αλλά και πως να αποφευχθούν.

1. Ακανόνιστη τοποθέτηση των επίπλων πάνω στο χαλί.

Οι σχεδιαστές υπογραμμίζουν 3 μεθόδους τοποθέτησης των επίπλων στο χαλί:

  • Τοποθετήστε τα έπιπλα σε τέτοιο σημείο σημείο που να απέχουν 30-45 εκατοστά από την άκρη του χαλιού.
  • Σε περίπτωση που δεν θέλετε να τοποθετήσετε αντικείμενα πάνω στο χαλί, τότε φροντίστε το χαλί σας να είναι μεγάλο αλλιώς ο χώρος θα φαίνεται ακατάστατος.
  • Βάλτε μόνο τα μπροστινά πόδια τον επίπλων στο χαλί. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να συνδυάσετε διαφορετικά έπιπλα σε ένα αρμονικό σύνολο, για παράδειγμα πολυθρόνες και ένα τραπέζι.

2. Διαλέγετε τα ντουλάπια της κουζίνας πριν από τις ηλεκτρικές συσκευές.

Είναι προτιμότερο να επιλέγεται πρώτα τις ηλεκτρικές συσκευές, να τις τοποθετήσετε στην θέση τους και στην συνέχεια να επιλέξετε τα ντουλάπια και το τραπέζι. Αλλιώς ενδέχεται ο χώρος να φαίνεται ακατάστατος και μικρός.

 

3. Το μεγάλο μπάνιο δεν διαχωρίζεται σε ζώνες.

Όταν το μπάνιο είναι πολύ μεγάλο, συνήθως τοποθετείτε τα έπιπλα κατά μήκος των τοίχων και καταλήγετε να έχετε ένα τεράστιο κενό στην μέση του χώρου. Σε αυτοί την περίπτωση οι ειδικοί συνιστούν, τον διαχωρισμό του μπάνιου σε ζώνες. Αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας γυάλινους τοίχους και χωρίσματα. Η καλύτερη επιλογή είναι να χωρίσετε το μπάνιο σε τρία μέρη: το πλυντήριο, την τουαλέτα και το ντους.

 

4. Δεν έχετε επίκεντρο διακόσμησης.

 

 


Είναι αδύνατον να ομορφύνετε ένα δωμάτιο εάν δεν έχετε πρώτα διαλέξει ένα αντικείμενο που θα αποτελέσει την πηγή έμπνευσης της διακόσμησης. Μια όμορφη θέα από το παράθυρο, ένα τζάκι, ένα έργο τέχνη ή ακόμη και ένα τραπέζι μέσης μπορεί να είναι το σημείο εστίασης. Τα μεγάλα σημεία εστίασης μπορεί να κάνουν τον χώρο να φαίνεται ασφυκτικός.

Πολύ συχνά το έπιπλο της τηλεόρασης αποτελεί σημείο εστίασης, αλλά οι διακοσμητές δεν το προτιμούν καθώς όταν έρχονται επισκέπτες καταλήγουν να κοιτάτε την οθόνη και να μην συζητάτε. Σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει οι καναπέδες να μην τοποθετηθούν ακριβώς απέναντι από την τηλεόραση αλλά σχηματίζοντας μεταξύ τους ένα ημικύκλιο.

Αφού πρώτα έχετε επιλέξει το κεντρικό αντικείμενο του χώρου σας, θα πρέπει να συνεχίσετε με την τοποθέτηση των επίπλων στραμμένα προς το σημείο εστίασης και να αφήσετε τις διακοσμητικές πινελιές για το τέλος.

 

5. Βάζετε δίπλα δίπλα αντικείμενα με το ίδιο ύψος.

 

Υπάρχει ένα κανόνας που λέει ότι όταν κοιτάζουμε ένα χώρο θα πρέπει το μάτι μας να ανεβοκατεβαίνει και να μην κινείται σε μια ευθεία γραμμή. Αυτό επιτυγχάνεται όταν τοποθετείτε έπιπλα με διαφορετικό ύψος σε όλων τον χώρο. Για παράδειγμα εάν έχετε δυο πολύ ψηλές ντουλάπες πρέπει να τις τοποθετήσετε διαγώνια και απέναντι την μία από την άλλη για να επιτύχετε την μεταξύ τους ισορροπία. Αν τις βάλετε δίπλα δίπλα θα δείχνουν τον χώρο σας ασφυκτικό και ακατάστατο.


 

 

6. Το τραπέζι της κουζίνας πιάνει πολύ χώρο.

 

Μία μεγάλη τραπεζαρία είναι η χειρότερη επιλογή για μια μικρή κουζίνα. Εάν θέλετε να μαζεύεστε με τους φίλους σας και συγχρόνως να κινείστε άνετα στον χώρο τότε επιλέξτε πάγκους και σκαμπό αντί για τις κλασικές καρέκλες με πλάτη. Μπορείτε έτσι να τα κρύψετε κάτω από το τραπέζι και να ανοίξετε τον χώρο.

 

 

7. Τοποθετείτε τον καναπέ με την πλάτη στην πόρτα.

Οι σχεδιαστές δεν συνιστούν να βάζετε τον καναπέ σας με πλάτη στην είσοδο γιατί δεν είναι πρακτικό και σας κάνει να αισθάνεστε νευρικότητα καθώς δεν μπορείτε να ελέγξετε ποιος μπορεί να μπει στο σπίτι σας.

Εάν ο χώρος δεν σας αφήνει πολλά περιθώρια να αλλάξετε θέση στον καναπέ, τότε μπορείτε να τοποθετήσετε ένα χαμηλό έπιπλο που ακουμπά στην πλάτη του. Διακοσμήστε το με λουλούδια ή λάμπες και φροντίστε να μην προεξέχουν από το ύψος του καναπέ για να μπορείτε να ελέγχετε ποιος μπαινοβγαίνει στον χώρο.

Διαβάστε επίσης: