Στην Εθνική Ημέρα του Κουβέιτ αφιερωμένο το Doodle της Google

February 25, 2021



Το Κουβέιτ κατοικήθηκε για πρώτη φορά ως ένα μικρό ψαροχώρι το 1613. Το 1938, βρέθηκαν τεράστια αποθέματα πετρελαίου στην περιοχή, μια ανακάλυψη που τροφοδότησε την εξέλιξη της χώρας για να γίνει διεθνής επιχειρηματικός κόμβος, που σήμερα φιλοξενεί πάνω από 4 εκατομμύρια ανθρώπους.



Ένα από τα πιο αγαπημένα γεύματα του Κουβέιτ για να αναγνωρίσετε τις σημερινές γιορτές είναι το Mutabbaq Samak, παραδοσιακά φτιαγμένο με τηγανητό pomfret (ένα τοπικό ψάρι) πάνω σε ένα αλμυρό ρύζι.

Η οικονομία του βασίζεται κυρίως στις εξαγωγές πετρελαίου, με τους μεγαλύτερους αποδέκτες να είναι η Ιαπωνία, η Ινδία, η Νότια Κορέα , η Σιγκαπούρη και η Κίνα. Το Κουβέιτ παράγει επίσης λιπάσματα και άλλα πετροχημικά, ασχολείται με χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και διατηρεί μια αρχαία παράδοση καταδύσεων μαργαριταριών στον Περσικό Κόλπο. Το Κουβέιτ εισάγει σχεδόν όλο το φαγητό του, καθώς και τα περισσότερα προϊόντα από ρούχα σε μηχανήματα.

Το Κράτος του Κουβέιτ είναι μια μικρή συνταγματική μοναρχία στην ακτή του Περσικού Κόλπου, που συνορεύει με τη Σαουδική Αραβία στο νότο και το Ιράκ στο βορρά. Το όνομα είναι υποκοριστικό μιας αραβικής λέξης που σημαίνει «το φρούριο που χτίζεται κοντά στο ύδωρ». Έχει έκταση 17.820 τ.χλμ. και πληθυσμό 4.464.521 κατοίκων, (127η στον κόσμο), σύμφωνα με επίσημη εκτίμηση για το 2020. Η πρωτεύουσα της χώρας είναι η Πόλη του Κουβέιτ. Το Κουβέιτ έγινε ανεξάρτητο από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 19 Ιουνίου του 1961.

Καλή Εθνική Ημέρα, Κουβέιτ!

Εθνική Ημέρα Κουβέιτ 2021


Πηγή

Διαβάστε επίσης: