Μανώλης Δερμιτζάκης: «Απαραίτητη παράταση lockdown για 2 εβδομάδες. Να εφαρμόσουμε «έξυπνα» μέτρα»

February 25, 2021



Ο Μανώλης Δερμιτζάκης μιλώντας στην εκπομπή “Σήμερα” του ΣΚΑΙ, έκρινε επιτακτική ανάγκη παράτασης του lockdown για δύο εβδομάδες, καθώς, επίσης, να εφαρμόσουμε “έξυπνα μέτρα”.



Παράταση του lockdown προτείνει ο Μανώλης Δερμιτζάκης για να πέσουν τα κρούσματα από τα χίλια ημερησίως

Ειδικότερα, την άποψη ότι είναι απαραίτητη η παράταση του lockdown για ακόμη δύο εβδομάδες, ώστε να φανούν τα αποτελέσματα του και να πέσουν τα κρούσματα κάτω από τα χίλια την ημέρα, εξέφρασε ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης και εξήγησε ότι από το προηγούμενο lockdown φάνηκε ότι αυτού του είδους τα περιοριστικά μέτρα αργούν πάρα πολύ να αποδώσουν.

Παράλληλα, πρότεινε την εφαρμογή πιο «έξυπνων» μέτρων που θα διοχετεύουν τη δραστηριότητα των πολιτών σε πιο στοχευμένες δραστηριότητες. «Να το πω απλά, αντί να πάει κάποιος στο παγκάκι με ένα φίλο του να πιει ένα καφέ, να κάτσουν σε ένα τραπέζι έξω», επεσήμανε ο Μανώλης Δερμιτζάκης.

Πρόταση του Μανώλη Δερμιτζάκη για άνοιγμα σχολείων και εξωτερικών χώρων εστίασης

Ο καθηγητής είναι υπέρ του ανοίγματος όλων των σχολείων, των καφέ και των εστιατορίων μόνο σε εξωτερικούς χώρους, με υγειονομικά μέτρα, έως τις 7 το απόγευμα, ενώ το λιανεμπόριο να λειτουργήσει αποκλειστικά με ραντεβού, το λεγόμενο click in shop.

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς, είπε ότι ενδεχομένως θα έπρεπε πριν τους υγειονομικούς να εμβολιαστούν ευπαθείς ομάδες δηλαδή, εκείνοι που γεμίζουν τα νοσοκομεία και εκθέτουν σε κίνδυνο τους υγειονομικούς.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: