Λιγνάδης: «Θα ήθελα να ζω στην Αρχαία Ελλάδα που ήταν ανεκτικοί σε κάθε είδους έρωτα»

February 23, 2021

Λιγνάδης: «Θα ήθελα να ζω στην Αρχαία Ελλάδα που ήταν ανεκτικοί σε κάθε είδους έρωτα»Τι είχε πει σε παλιότερη συνέντευξή τουΣε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει ο Δημήτρης Λιγνάδης στο Ogdoo.gr και την Έλενα Κρεββατά, το 2012, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις είχε δηλώσει ότι άν ήταν να πάει κάπου με μια μηχανή του χρόνου, θα ήθελε να πάει στην Αρχαία Ελλάδα «γιατί εκεί οι άνθρωποι ήταν ανεκτικοί σε κάθε είδους έρωτα», ενώ σε άλλη ερώτηση σχετικά με το ποια από τις τρεις ιδιότητές του – ηθοποιός, σκηνοθέτης, δάσκαλος – θα επέλεγε αν ήταν υποχρεωμένος,, απάντησε δάσκαλος.

Τα λεγόμενα του, μετά τη σύλληψη του για σeξουαλική κακοποίοηση ανηλίκων αποκτούν άλλο νόημα.

Ακολουθούν οι ερωτήσεις και οι απαντήσεις:

Ηθοποιός- Σκηνοθέτης- Καθηγητής Θεάτρου. Τελικά ποιός ρόλος σας πάει περισσότερο;

Κοίταξε να δεις, αν ήξερα ποιός μου πάει περισσότερο θα έκανα μόνο αυτό. Δεν θα υπήρχε λόγος να κάνω τα άλλα δύο. Ασφαλώς αν κανείς πιστεύει πως το κάνω για οικονομικούς λόγους θα έλεγα πως μπορεί να έχω κάνει πράγματα σε όλη μου την πορεία στο χώρο για την προβολή – ματαιοδοξία όχι όμως για οικονομικούς λόγους. Και τα τρία με πληρούν, με γεμίζουν το καθένα με τον τρόπο του. Τώρα αν ερχόταν κάποιος με το πιστόλι στον κρόταφο και μου έλεγε διάλεξε ένα απ τα τρία θα επέλεγα το τρίτο, δηλαδή δάσκαλος.

Αν υποθετικά πάντα, υπήρχε μία μηχανή του χρόνου σε ποια χρονική περίοδο θα θέλατε να σας πετάξει;

Στην Αρχαία Ελλάδα. Γιατί εκείνη τη χρονική περίοδο οι άνθρωποι ήταν πολύ ανοιχτά πνεύματα, ήταν δεκτικοί και ανεκτικοί σε κάθε είδους έρωτα, ήταν ένα το κεφάλι με το σώμα… όχι σαν τους σημερινούς ανθρώπους που είναι αριστεροί από το λαιμό και πάνω και καπιταλιστές από το λαιμό και κάτω και κουβαλούν όλα τα πρέπει και τα μη. Και αν νομίζεις πως επέλεξα την εποχή αυτή γιατί δεν πιστεύω στο Θεό θα σου πω πως πιστεύω στο Θεό.

Πηγή: hairt.gr

Διαβάστε επίσης: