Η συγγνώμη της Ταμίλα Κουλίεβα στη Λένα Δρόσακη: "Δεν μπορέσαμε να το σταματήσουμε"

February 18, 2021

Η συγγνώμη της Ταμίλα Κουλίεβα στη Λένα Δρόσακη: "Δεν μπορέσαμε να το σταματήσουμε"

Θέση για τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στον χώρο του θεάτρου πήρε η Ταμίλα Κουλίεβα η οποία ζήτησε συγγνώμη από όλα τα θύματα και ειδικότερα από τη Λένα Δροσάκη με την οποία συμπρωταγωνίστησαν το 2018 στην παράσταση «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές».

Πρόκειται για την παράσταση που ανέβηκε στο θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη», με αρχικό σκηνοθέτη τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος τελικά απομακρύνθηκε μετά από παρέμβαση της κας. Δανδουλάκη.

Η Λένα Δροσάκη, που μαζί με την Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και την Πηνελόπη Αναστασοπούλου έχουν καταγγείλλει στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών τον γνωστό κωμικό ηθοποιό και σκηνοθέτη για «προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειάς» τους, έχει αναφερθεί στην καταγγελία της στα όσα υπέστη κατά τη διάρκεια των προβών της συγκεκριμένης δουλειάς.

Σήμερα, η τότε συμπρωταγωνίστριά της, Ταμίλα Κουλίεβα με μία φωτογραφία των δυο τους μαζί με την Όλγα Πολίτου ζητά τη δική της συγγνώμη.

«Είμαστε δίπλα σε όλες τις φωνές που πνίγονται κάτω από το βάρος του φόβου, σε όλες και όλους, όσους αισθάνονται την βία και την ακαθαρσία, να τους πνίγει την φωνή. Τους κρατάμε το χέρι σιωπηλά και τους ζητάμε συγγνώμη, συγγνώμη που δεν μπορέσαμε να το σταματήσουμε» αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανάρτησή της στο Instagram.

Όλη η ανάρτηση της Ταμίλα Κουλίεβα


«Έγκλημα στο Orient express” Αγκάθα Κρίστι Θέατρο «Κάτια Δανδουλάκη»
Όταν το θέατρο είναι οι άνθρωποι …

@lenakidrs @theatrekatiadandoulaki #όλγαπολίτου Αλήθεια αναρωτιέμαι,τι είναι το θέατρο τελικά;
Μην είναι τα ντουβάρια;
Μην είναι οι κουίντες;
Μην είναι τα ψηλά τα σκηνικά;

Διότι όταν διαβάζω και ξαναδιαβάζω πως:
» …το μεγάλο θύμα θα είναι το ίδιο το θέατρο. Το θέατρο δεν είναι μια δουλειά, είναι μια αποστολή και δεν θα ήθελα να τραυματιστεί σε μια τόσο σημαντική στιγμή. Αυτά τα θέματα θέλουν προσοχή. Πάντα ελλοχεύει η κοινωνική υποκρισία. Λυπάμαι για τους ανθρώπους που υπέφεραν και υποφέρουν. Δυστυχώς η βία υπάρχει παντού. ελπίζω να μην επικρατήσει ο κυνισμός, γιατί οδηγεί στην καταστροφή » ,

Όταν διαβάζω λοιπόν, προσπαθώ να χωνέψω την εικόνα που μου έρχεται από αυτά τα λόγια.
Ένα χέρι που σηκώνει ένα χαλί και θέλει να κρύψει τη σκόνη από κάτω.
Που είναι σ’ αυτά τα λόγια οι άνθρωποι;
Γιατί το θέατρο είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
Είναι μια συλλογικότητα.
Ένας ιερός αόρατος δεσμός, θεατών, καλλιτεχνών, τεχνικών συντελεστών, σε μια αέναη ανταλλαγή, συναισθηματικών εκρήξεων, συγκινήσεων και εκπλήξεων.
Μια χαρμολύπη κάθαρσης, μια πρωτίστως ψυχική διαδρομή.

Σ’ αυτή λοιπόν την κοινή διαδρομή, κυνισμός είναι να μην αναγνωρίζει κάποιος την διαφορά ανάμεσα στον ΘΥΤΗ και το ΘΥΜΑ, να μην αναφέρει τον πόνο που προκαλεί στην ψυχή και το σώμα ή εκμετάλλευση της θέσης ισχύος, του ενός στον άλλο, με σκοπό την ικανοποίηση του σκοτεινού ΕΓΩ του. Το Θέατρο όμως δεν είναι ΕΓΩ είναι ΕΜΕΙΣ.
Και εδώ δεν χωράνε λεκτικές παραφυάδες.


Είμαστε δίπλα σε όλες τις φωνές που πνίγονται κάτω από το βάρος του φόβου, σε όλες και όλους, όσους αισθάνονται την βία και την ακαθαρσία, να τους πνίγει την φωνή.

Τους κρατάμε το χέρι σιωπηλά και τους ζητάμε συγγνώμη, συγγνώμη που δεν μπορέσαμε να το σταματήσουμε. #eimasteoloimazi @presidencygr.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tamilla Kulieva (@tamillakulievaofficial)


Πηγή

Διαβάστε επίσης: