Ένταση σε σούπερ μάρκετ με πελάτη ΑμΕΑ: «Δεν φοράω κίτρινο αυτοκόλλητο, είναι διάκριση»

February 18, 2021

Ένταση σε σούπερ μάρκετ με πελάτη ΑμΕΑ: «Δεν φοράω κίτρινο αυτοκόλλητο, είναι διάκριση»

Ο υπάλληλος φαίνεται να καλεί την αστυνομία όταν ο πελάτης με αναπηρία αρνήθηκε να φορέσει «κίτρινο αυτοκόλλητο» για να δείξει ότι εξαιρείται από τον κανόνα της μάσκας.

Δύο μέλη του προσωπικού της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Μόρισον στη Βρετανία προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις, όταν απείλησαν ΑμΕΑ ότι θα καλέσουν την αστυνομία, όταν ο πελάτης αρνήθηκε να φορέσει το κίτρινο αυτοκόλλητο (είναι πολιτική του καταστήματος για τα άτομα που επιτρέπεται να μη φορούν μάσκα)

Φυσικά, οι μάσκες είναι υποχρεωτικές στα καταστήματα της Αγγλίας αλλά ορισμένοι καταναλωτές με ειδικές ανάγκες εξαιρούνται.

Κάποιες κονκάρδες, που δείχνουν ότι δικαιούσαι εξαίρεση, υπάρχουν διαθέσιμες στα καταστήματα, αλλά δεν είναι υποχρεωτικές βάσει νόμου.


Το βίντεο δείχνει έναν υπάλληλο του σούπερ μάρκετ να εξηγεί στον πελάτη ότι βάσει της καινούριας πολιτικής του καταστήματος πρέπει να φορέσει το κίτρινο αυτοκόλλητο. Η συνάδελφος του κρατάει το τηλέφωνο και λέει ότι θα καλέσει την αστυνομία, αν δεν το δεχθεί.

Ο σεκιούριτι ακούγεται να λέει στον άνδρα σε ήρεμο τόνο ότι το αυτοκόλλητο χρησιμεύει «για να καταλάβουν οι άλλοι πελάτες ότι δικαιούστε εξαίρεση για ιατρικούς λόγους και γι’ αυτό δεν φοράτε μάσκα».


Ο πελάτης απαντάει ότι «δεν θα έπρεπε να δηλώνω στους άλλους την πάθησή μου. Αυτό είναι διάκριση. Αν με ρωτήσουν, μπορώ να τους απαντήσω».

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό και μια εκπρόσωπος είπε ότι επρόκειτο «για μεμονωμένο περιστατικό και όχι για πολιτική του καταστήματος».


Πηγή

Διαβάστε επίσης: