Μπαίνει στοπ στα ντελίβερι – «Παγώνουν» οι παραγγελίες λόγω κακοκαιρίας

February 17, 2021

Μπαίνει στοπ στα ντελίβερι – «Παγώνουν» οι παραγγελίες λόγω κακοκαιρίας

Προβλήματα και στα delivery έφερε η κακοκαιρία στην Αττική, καθώς ελάχιστα είναι τα καταστήματα που εξυπηρετούν σήμερα λόγω των αντίξοων συνθηκών.

Ελάχιστα είναι τα μαγαζιά στις πλατφόρμες delivery που εξυπηρετούν σήμερα, καθώς τόσο στο κέντρο της Αθήνας όσο και σε όλο το λεκανοπέδιο, οι δύσκολες καιρικές συνθήκες απο το πρωί δυσχεραίνουν τη δουλειά των διανομέων που προσπαθούν να παραδώσουν τις παραγγελίες.

 
 

Μάλιστα η Wolt δεν πραγματοποιεί καμία παράδοση στην Αθήνα, ενώ στην δημοφιλή πλατφόρμα efood ελάχιστα είναι τα καταστήματα εστίασης που έχουν διαθέσιμη την σχετική υπηρεσία και εμφανίζονται στον χρήση ως κλειστά.


Στην ίδια μοίρα φαίνεται ότι βρίσκονται και μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες δεν λόγω των καιρικών συνθηκών δεν θα μπορέσουν να εκτελέσουν σήμερα τις προγραμματισμένες παραγγελίες.

Μέτρα για τους εργαζόμενους ζητάει το συνδικάτο

Μέτρα από το υπουργείο Εργασίας και από τους εργοδότες ώστε να απαγορευτεί η διανομή με μηχανάκι για όσο κρατήσει η κακοκαιρία ζητά το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού της Αθήνας.


Παράλληλα το συνδικάτο καλεί τους εργαζόμενους διανομείς να αρνηθούν σε αυτές τις συνθήκες να πραγματοποιούν διανομή με μηχανάκι και ειδοποιούν άμεσα το σωματείο όταν εξαναγκάζονται να δουλέψουν με χιόνια.

Κλείνουν νωρίτερα τα σούπερ μάρκετ

Σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών και προκειμένου οι εργαζόμενοι να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους τα σούπερ μάρκετ στην Περιφέρεια Αττικής θα λειτουργήσουν σήμερα έως τις 6 το απόγευμα.».

 


Πηγή

Διαβάστε επίσης: