Μεγάλη αλυσίδα γυμναστηρίων έβγαλε τα μηχανήματα στα πάρκινγκ για να λειτουργήσει

February 15, 2021

Μεγάλη αλυσίδα γυμναστηρίων έβγαλε τα μηχανήματα στα πάρκινγκ για να λειτουργήσει

Υπαίθρια γυμναστήρια ανοίγει γνωστή αλυσίδα γυμναστηρίων της Γερμανίας στους χώρους στάθμευσης των κτιρίων της, προκειμένου να προσφέρει στα μέλη της μια βιώσιμη εναλλακτική λύση κατά την περίοδο του lockdown για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η εταιρία «McFit», η οποία αριθμεί περισσότερα από 1,7 εκατομμύρια μέλη, λειτουργεί από σήμερα πλήρως εξοπλισμένους εξωτερικούς χώρους άθλησης σε δέκα πόλεις της Γερμανίας. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προκρατήσουν θέση, καθώς ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπεται να γυμνάζονται ταυτόχρονα είναι περιορισμένος, ενώ ο καθένας μπορεί να βρίσκεται στον χώρο το πολύ για 45 λεπτά. Αποδυτήρια και τουαλέτες δεν λειτουργούν, λόγω των κανονισμών για την πανδημία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη McFIT (@mcfit)


«Είναι θέμα επιβίωσης», τονίζει στην BILD ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου RSG στον οποίο ανήκει η αλυσίδα γυμναστηρίων ΜcFit Ράινερ Σάλερ και εξηγεί ότι δεν ισχύει πλέον το «Too big to fail» (πολύ μεγάλος για να αποτύχει). Η κρίση πλήττει και τους μεγάλους του κλάδου, προσθέτει και εκτιμά ότι πολλά γυμναστήρια θα εξαφανιστούν από την αγορά, όπως συνέβη ήδη στις ΗΠΑ. «Το κύμα θα φτάσει και στην Ευρώπη – και όσο περισσότερο διαρκέσει το lockdown, τόσο πιο δραματικό θα είναι», τονίζει ο κ. Σάλερ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη McFIT (@mcfit)

Για την λειτουργία των συγκεκριμένων υπαίθριων γυμναστηρίων υπήρξε γνωμοδότηση του καθηγητή Ιατρικής Κλάους-Ντίτερ Τσάστρο, του «Πάπα της Υγιεινής», όπως είναι γνωστός στην Γερμανία, ο οποίος αποφάνθηκε ότι με την τήρηση των κανόνων, αποκλείεται υπό αυτές τις συνθήκες η μετάδοση του κορονοϊού.

Στην Γερμανία υπάρχουν σήμερα 10.000 γυμναστήρια, στα οποία είναι εγγεγραμμένα 12 εκατομμύρια μέλη.

Με πληροφορίες από Bild και ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Διαβάστε επίσης: