Έρχεται παράταση lockdown στην Αττική – Στο τραπέζι 500 ευρώ πρόστιμο και απαγόρευση από τις 18:00

February 15, 2021Έρχεται παράταση lockdown στην Αττική – Στο τραπέζι 500 ευρώ πρόστιμο και απαγόρευση από τις 18:00

Δύσκολα είναι τα πράγματα στην Αττική με τον κορωνοϊό και αν δεν αλλάξει κάτι μέσα στις επόμενες μέρες θα πάμε λογικά σε παράταση του lockdown.

Συγκεκριμένα, η κίνηση στους δρόμους είναι σε πολύ αυξημένα επίπεδα και δεν θυμίζει σε τίποτα τις εικόνες του πρώτου lockdown που ο κόσμος βρισκόταν μέσα στα σπίτια του.

Η εικόνα αυτή “τρομάζει” τους λοιμωξιολόγους και περιμένουν να δουν πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Αν η κινητικότητα συνεχιστεί, πιθανότατα να εισηγηθούν νέα μέτρα. Στο τραπέζι βρίσκονται μεταξύ άλλων, η απαγόρευση της κυκλοφορίας και τις καθημερινές από τις 18.00 και η αύξηση του προστίμου στα 500€.

Στα όριά τους οι ΜΕΘ στην Αττική

Μεγάλη είναι και η πληρότητα των ΜΕΘ για κορωνοϊό στην Αττική καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει καλυφθεί το 83%, την ώρα που ο δείκτης αναπαραγωγής R στην Αττική είναι στο 1,3, ενώ θα πρέπει να πέσει στο 1.

«Την πρώτη εβδομάδα δεν περιμένουμε να δούμε καμία πτώση στα νούμερα, αλλά πιο πιθανό είναι το αντίθετο, να δούμε να χειροτερεύουν τα νούμερα», αναφέρει στον «Ε.Τ.» ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και μέλος της επιτροπής, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Ο ίδιος τονίζει ότι η συζήτηση περί αναγκαιότητας παράτασης ή όχι του lockdown δεν βοηθά, επισημαίνοντας ότι «πρέπει να νιώθουμε καλά που ελήφθη εγκαίρως η απόφαση επιβολής των αυστηρών μέτρων». Μάλιστα, ο κ. Εξαδάκτυλος θυμίζει ότι και στην περίπτωση του δεύτερου πανελλαδικού lockdown, κατά το οποίο η επιδημιολογική εικόνα ήταν πολύ βαρύτερη, σε διάστημα περίπου ενός μήνα άνοιξαν κάποιοι τομείς της οικονομίας. «Δεν ξέρουμε και τι δεδομένα θα έχουμε. Έχουμε έναν νέο ιό. Θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι παλεύουμε με τη βρετανική μετάλλαξη», καταλήγει ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

Πάμε σε παράταση του lockdown

Όλα τα παραπάνω εξετάζονται ενδελεχώς από την κυβέρνηση και τους ειδικούς και αν οι συνθήκες το απαιτήσουν θα οδηγηθούμε σε παράταση του lockdown που λήγει κανονικά στις 28 Φεβρουαρίου.

Αυτή την ώρα, η εν λόγω εξέλιξη είναι η πιο πιθανή μιας και στην Αττική η κατάσταση δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο.

Πηγή : ipolitiki.gr

Διαβάστε επίσης: