Κορίνα Οικονομάκη: Η Γωγώ του Ρετιρέ, οι βιντεοκασέτες, οι πίκρες, η κατάθλιψη και ο γιος που κόντεψε να χάσει

February 14, 2021Η Κορίνα Οικονομάκη έχει «γράψει» στη μνήμη του τηλεοπτικού κοινού ως «η Γωγώ, η κόρη της ξινής» στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά «Το Ρετιρέ».Η ηθοποιός, μπήκε στον καλλιτεχνικό χώρο στα 16 χρόνια της και για να παίξει, πήρε άδεια ως εξαιρετικό ταλέντο.Της: Έπη Τρίμη

Όταν τελείωσε το σχολείο, έδωσε εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο και πέρασε, αλλά επειδή στην κρατική δραματική σχολή δεν της επέτρεπαν να κάνει επαγγελματικές εμφανίσεις, γρήγορα την εγκατέλειψε και συνέχισε τις σπουδές της σε ιδιωτική δραματική σχολή.

Οι βιντεοταινίες

Η αλήθεια είναι ότι, εκτός από το ταλέντο της, ο φακός «ήθελε» πολύ και την όμορφη εξωτερική της εμφάνιση και έτσι είχε διάφορες προτάσεις για τηλεοπτικές δουλειές, αλλά και για ταινίες και βιντεοταινίες, που ήταν στο φόρτε τους τη δεκαετία του ’80. Επίσης, είχε παρουσία στο σανίδι. Μάλιστα, σε μια από τις πρώτες θεατρικές δουλειές της αντικατέστησε εν μια νυκτί συνάδελφό της.

Ο ρόλος στο ρετιρέ

Η πρόταση για τον ρόλο της στη σειρά «Το ρετιρέ» ήρθε από τον ίδιο τον Γιάννη Δαλιανίδη, ο οποίος την είχε δει σε κάποιες βιντεοταινίες. Γι’ αυτή τη μοιραία συνάντησή τους η Κορίνα  Οικονομάκη είχε πει:

«Πέρασα από οντισιόν και έδωσα στον Δαλιανίδη και μια φωτογραφία. Μόλις την πήρε στα χέρια του, τη γύρισε από την πίσω πλευρά. Μου είπε ότι σε κάθε φωτογραφία ηθοποιού βάζει από πίσω αστέρια για να θυμάται πόσο καλός είναι. Σε μένα έβαλε πέντε. Έπειτα από κάποιο διάστημα μου τηλεφώνησε ο βοηθός του -τότε δούλευα στο Δελφινάριο- και μου πρότεινε τον ρόλο της Γωγούς στο περίφημο “το ρετιρέ”. Με κάλεσε, λοιπόν, ο Βαγγέλης Λαρίδης και μου είπε: “Την κυρία Οικονομάκη”. Του απάντησα: “Δεν είναι εδώ. Ποιος τη ζητά;” “Είμαι ο βοηθός του Γιάννη Δαλιανίδη” μου απάντησε και τότε εγώ του είπα να ξανακαλέσει σε πέντε λεπτά. Τότε δεν υπήρχαν κινητά! Όταν μιλήσαμε, μου είπε: “Ξεκινά ένας πολύ σημαντικός ρόλος για σένα”. Πράγματι, έχω κάνει πολλά σίριαλ, αλλά αυτό έμεινε».

Δεν ήθελα να παντρευτώ γιατί δεν ήθελα να φύγω από τους δικούς μου

«Ο άντρας μου δεν με ήξερε καν σαν ηθοποιό όταν γνωριστήκαμε, γιατί δεν του το επέτρεπε η δουλειά του. Δουλεύει στα ναυτιλιακά και κάνει πολλά ταξίδια. Με γνώρισε σε μια παρέα. Δεν ήξερε ποια είμαι. Στην πορεία το ανακάλυψε. Άρχισε να με ψάχνει και να μαθαίνει αφού ήμασταν σε σχέση. Τον γνώρισα και σε έντεκα μέρες ήρθε και με ζήτησε από το σπίτι. «Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. ‘Όταν βγήκαμε το πρώτο μας ραντεβού οι δυο μας, χωρίς άλλη παρέα, ήταν σαν να τον ήξερα όλη μου τη ζωή. Το ίδιο κι αυτός. Και μου λέει «Κορινάκι; Την Τετάρτη να έρθω λίγο σπίτι σου να μιλήσω στους γονείς σου;»

Η μάνα μου πέθανε μέρες πριν παντρευτώ

«Μέσα σε δεκαεφτά μέρες έφυγε μαμά. Δεν μπόρεσα ποτέ να το δεχθώ.»Μια αναπνευστική λοίμωξη. Μετά ανέβασε ζάχαρο… Είχαμε νοικιάσει σπίτι, το είχαμε επιπλώσει, ξαφνικά αρρωσταίνει η μαμά μου και πήγαν όλα πίσω. Αλλά έκανα αυτό που ήθελε, Της είχα πει πως τον αγαπούσα αλλά δεν ήθελα να παντρευτώ. Ήθελα να πεθάνουμε μαζί. Αλλά μου απάντησε «Εμείς θα πεθάνουμε, εσύ πρέπει να κάνεις δική σου οικογένεια. Κι αφού τον αγαπάς, πρέπει να παντρευτείς» «Δεν μπορώ να μένω μαζί του; Πρέπει οπωσδήποτε να παντρευτώ;» απάντησα. Μα ο μπαμπάς από την Κρήτη, καταλαβαίνεις, κι έκανα αυτό που είπε η μαμά μου», είπε η Κορίνα Οικονομάκη.

Ο μεγαλύτερος ρόλος της ζωής της η οικογένειά της

Όμως, από κει και πέρα σιγά σιγά τα βήματά της χάθηκαν καλλιτεχνικά, έως το 2016, όταν επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο με αφορμή τη συμμετοχή της σε θεατρική παράσταση με τον Παύλο Ευαγγελόπουλο, ο οποίος έπαιζε μαζί της και στη θρυλική σειρά του Mega. Ωστόσο, μετά «χάθηκε» ξανά από προσώπου… showbiz! Στην πραγματικότητα την Κορίνα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της espresso την κέρδισε η οικογένειά της -έχει αποκτήσει δύο παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι – και αυτό ήταν επιλογή της.

Πήγα να κάνω κακό στον εαυτό μου

« Έπαθα επιλόχειο κατάθλιψη. Έκανα ψυχοθεραπεία Τώρα δεν κάνω. Έχω έναν πάρα πολύ καλό πνευματικό και με καθοδηγεί εκείνος. Με βοήθησε με την πίστη του και με όλα αυτά που μου είπε. Με βοήθησαν πολύ και δυο φίλες μου… γιατί φίλους έχω μετρημένους στο ένα χέρι. Η σκέψη και μόνο των παιδιών μου με κρατάει σε πολλά πράγματα Πέρασα και ένα γερό περιστατικό με τον γιο μου που παραλίγο να χάσω και θεωρώ πως ο θεός με αγαπάει πολύ. Προσεύχομαι σε αυτόν και τον ευχαριστώ κάθε μέρα», ανέφερε η Κορίνα Οικονομάκη.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: