Απόστολος Καμιτσάκης: Ο παπάς στο "Καφέ της Χαράς", τα 6 αδέλφια και η παρενόχληση από γνωστό σκηνοθέτη

February 12, 2021Ο Απόστολος Καμιτσάκης θεωρείται ένας από τους καλύτερους ηθοποιούς της γενιάς του και σε κάθε δουλειά του κερδίζει θετικές εντυπώσεις. Ο ίδιος έχει πει σχετικά: «Δεν είχα στο μυαλό μου να σπουδάσω υποκριτική. Σπούδαζα πληροφορική.Της: Έπη Τρίμη

Κάποια στιγμή η υποκριτική άρχισε να μου τρώει πολύ χώρο και χρόνο. Κατέβηκα στην Αθήνα μεγάλος γύρω στα 28 για να σπουδάσω υποκριτική. Δούλευα πολλά χρόνια ως μπάρμαν”. Ο Αποστόλης Καμιτσάκης αποκάλυψε επίσης σε συνέντευξή του στο Πρωινό πως  προέρχεται από  πολύτεκνη οικογένεια λέγοντας: “Είμαστε επτά αδέρφια. Έχω πέντε αδερφές και έναν αδερφό. Είμαστε βαθιά θρησκευόμενη οικογένεια, κάθε Κυριακή στην εκκλησία. Η οικογένειά μου χάρηκε πάρα πολύ όταν με είδε στο Καφέ της Χαράς, περισσότερο από όταν με έβλεπε στις παραστάσεις στο θέατρο. Ο πατέρας μου δούλευε ως οδοκαθαριστής στον δήμο Τριανδρίας» αποκάλυψε ο ταλαντούχος ηθοποιός. ”

Ο χαρακτήρας του πατέρα Δημητρίου

Ο χαρακτήρας του Δημητρίου κουβαλάει ένα σκοτάδι. Έχει ζήσει τη ζωή του και όλα τα βλέπει υπό το πρίσμα της θρησκείας. Είναι ένας άνθρωπος που θα βγάλει τα ράσα και θα καβαλήσει τη μηχανή. Γενικά ο ερχομός του παπά αναστατώνει τα νερά και σίγουρα θα υπάρξει μεγάλο μυστήριο με τον παπα-Δημήτριο.

Για το αν θα υπάρξει ειδύλλιο με τη Βάλια είχε πει: Όλα είναι πιθανά. Στις σχέσεις όταν δίνει χώρος ο ένας στον άλλον όλα είναι πιθανά. Θα υπάρξει σίγουρα μια έλξη μεταξύ δύο ανθρώπων όχι απαραίτητα ερωτική, αλλά από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Μου ζήτησε να γδυθώ, να αυνανιστώ ή να ουρήσω σε κάποια γωνία

Ο ηθοποιός Απόστολος Καμιτσάκης ο οποίος υποδύεται τον πάτερα Δημήτριο στο «Καφέ της Χαράς» μίλησε στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά για τη δική του εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης από γνωστό σκηνοθέτη.

Ο Απόστολος Καμιτσάκης, όπως εξομολογήθηκε, έτυχε να ρωτήσει τον Χάρη Ρώμα για το όνομα του σκηνοθέτη και στη συνέχεια να του αποκαλύψει πως έζησε αντίστοιχο περιστατικό.

«Είχα τα αντανακλαστικά να μπορέσω να το προσπεράσω. Δεν είναι πρόσφατο, έγινε το 2017. Είχα κάποια μικρή εμπειρία από οντισιόν, αλλά ήμουν στα τελειώματα της σχολής. Πήγα, λοιπόν, στην ακρόαση για το έργο «Φρανκεστάϊν». Αυτή η ταινία ακουγόταν ότι θα γίνει πολύ καιρό… Την τραβούσε από τα μαλλιά…

Στην ακρόαση μου ζητήθηκε να πω τον μονόλογο και μετά με κάποιο τρόπο -έμμεσο- να γδυθώ ή να αυνανιστώ ή να ουρήσω σε κάποια γωνία, λέγοντας τον μονόλογο, μία συνθήκη που δεν έστεκε πουθενά. Δεν έβγαζε νόημα…

Άκουσα τι μου έλεγε, δεν του έδωσα σημασία, δεν με ανάγκασε σώνει και ντε να βγάλω τα ρούχα, αλλά μου έδινε συνέχεια αυτήν την επιλογή. Παίρνεις μιας απόφαση και λες “Δεν θα το κάνω” και τέλος. Τελείωσε η ακρόαση και έφυγα», δήλωσε μεταξύ άλλων, ο Απόστολος Καμιτσάκης.

Μάλιστα όπως είπε ο ηθοποιός ο γνωστός σκηνοθέτης τον πήρε τηλέφωνο μερικούς μήνες μετά για να πάνε για καφέ και να μιλήσουν για δουλειά. Ο Απόστολος Καμιτσάκης πήγε στο ραντεβού, ωστόσο διαπίστωσε πως και πάλι του έλεγε πράγματα που δεν έβγαζαν νόημα.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: