Δημήτρης Μοθωναίος: Kατέρρευσε στη Φαίη Σκορδά όταν αποκάλυψε πως βιάστηκε στα 6 – Έκλαιγαν όλοι στην εκπομπή

February 10, 2021Ο Δημήτρης Μοθωναίος σε μία συγκλονιστική συνέντευξη που παραχώρησε στη Φαίη Σκορδά και στην εκπομπή “Πρωινό”, αποκάλυψε τον βιασμό του από την ηλικία των 6 ετών από πρόσωπο του κοντινού οικογενειακού του περιβάλλοντος.Μάλιστα τόνισε πως πήρε την απόφαση να μιλήσει τώρα με σκοπό να σταθεί στο πλευρό των ανθρώπων που βρήκαν το θάρρος και έκαναν τις δικές τους καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης, ψυχολικής και σωματικής βίας.

Η εξομολόγηση του Δημήτρη Μοθωναίου ήρθε λίγο μετά τη αποκάλυψη του Γιώργου Λιάγκα για τη σεξουαλική επίθεση που είχε δεχθεί στην αρχή της καριέρας του, όταν έκανε κοινοβουλευτικό ρεπορτάζ και κατάφερε να προκαλέσει σοκ σε ολόκληρο το πλατό και όχι μόνο.

Τόσο η Φαίη Σκορδά, όσο και οι συνεργάτες της εκπομπής, ξέσπασαν σε κλάματα την ώρα που περιέγραφε ο Δημήτρης Μοθωναίος το γεγονός που του άλλαξε τη ζωή και καθόρισε τη σεξουαλικότητά του.

«Εμένα με αφορά η κακοποίηση προσωπικά. Ακούω πάρα πολλά πράγματα που με θυμώνουν. Δεν μπορώ να δεχτώ το σχόλιο για το Μέσον που γίνεται η καταγγελία. Μεγάλωσα σε μια οικογένεια με πολλή αγάπη, με φροντίδα, με γνώση, αλλά υπήρχε ένα πρόσωπο στο πολύ στενό οικογενειακό μου περιβάλλον που με κακοποίησε σε πολύ μικρή ηλικία.

Δημήτρης Μοθωναίος: Έκανα 11 χρόνια ψυχανάλυση για να δουλέψω αυτό που μου έχει συμβεί

Εγώ δεν το αναγνώριζα. Ξεκίνησε στα 6 και γινόταν κατ’ εξακολούθηση. Εγώ αισθανόμουν ότι αυτός ο άνθρωπος με αγαπάει πάρα πολύ. Η τελευταία φορά που έγινε πάγωσα. Έκανα 11 χρόνια ψυχανάλυση για να δουλέψω αυτό που μου έχει συμβεί. Αυτό με τρόμαξε, αγνοούσα αυτά τα περιστατικά και όταν ήμουν 26 χρονών αυτός ο άνθρωπος με προσέγγισε ξανά με τον ίδιο τρόπο. Όταν ήμουν μικρός δεν καταλάβαινα τίποτα. Θυμάμαι να πηγαίνουμε για μπάνιο ξάπλωνε δίπλα μου και μετά υπάρχει κενό.

Δημήτρης Μοθωναίος: Μόνο με το αλκοόλ μπορούσα να ξεπεράσω αυτό το σύννεφο

Υπήρξε περίοδος που μόνο με το αλκοόλ μπορούσα να ξεπεράσω αυτό το σύννεφο. Δεν ξέρω αν η σεξουαλική κακοποίηση συνέβαλε στη σεξουαλική ταυτότητά μου. Σε πολύ μεγάλη ηλικία συνειδητοποίησα ότι ο άνθρωπος αυτός με κακοποιούσε.

Δημήτρης Μοθωναίος: Οι γονείς μου από δική τους αδυναμία, δεν με στήριξαν

Όταν τον αντιμετώπισα ευθέως μου ζήτησε να το ξεχάσω, με απείλησε να μην το πω σε κανέναν μέχρι να το πω στους γονείς μου που από δική τους αδυναμία δεν με στήριξαν.

Προσπαθούν με πολλούς και διάφορους τρόπους να υποβαθμίσουν το γεγονός σε σημείο που να είναι μη γενόμενο. Αναφέρομαι σε σωματική και σεξουαλική κακοποίηση. Νιώθω την ανάγκη να το πω. Αν είχα μεγαλώσει με άλλον τρόπο δεν θα συνέβαινε αυτό» είπε μεταξύ άλλων.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: