Είναι οριστικό: Αποφασίστηκε lockdown τύπου Μαρτίου για Αττική

February 10, 2021

Είναι οριστικό: Αποφασίστηκε lockdown τύπου Μαρτίου για ΑττικήΕίναι οριστικό: Αποφασίστηκε lockdown τύπου Μαρτίου για Αττική. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα νέα μέτρα αναμένεται να ισχύσουν από την Πέμπτη έως και την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου.Τι εξετάζεται για τη Θεσσαλονίκη.Οι λοιμωξιολόγοι όπως όλα δείχνουν, αποφασίζουν αυστηρό και καθολικό lockdown. Επίσης, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στο τραπέζι βρίσκεται και ένα αυστηρό lockdown για τη συμπρωτεύσα.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να προλάβει την εξάπλωση του κορονοϊού, αλλά και τις μεταλλάξεις που εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, η επιβαρυμένη εικόνα σε ΜΕΘ και διασωληνωμένους είναι ακόμη ένας λόγος που οδηγούν τους λοιμωξιολόγους σε αυτήν την κατεύθυνση.

Έτσι, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αύριο κλείνουν στην Αττική για δύο εβδομάδες:

Όλα τα σχολεία

Εκκλησίες και

καταστήματα

Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, το μεσημέρι, ουσιαστικά προανήγγειλαν το lockdown.

Ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι στην έκτακτη σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη έγινε εκτίμηση των δεδομένων και ο πρωθυπουργός ζήτησε έκτακτη σύγκληση της επιτροπής των επιστημόνων για να αποφασίσουν για νέα μέτρα.

Οπως είπε ο κ. Κικίλιας, θα συνεδριάσει η επιτροπή για τα μέτρα, θα τα εισηγηθεί και όποια μέτρα αποφασιστούν θα ανακοινωθούν σήμερα.

Στις 19.30 ο Πρωθυπουργός θα ενημέρωσει με διάγγελμά του τα νέα μέτρα.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Διαβάστε επίσης: