Πάμε φουλ για νέο σκληρό lockdown στην Αττική – Δεν γλιτώνουμε τα νέα μέτρα

February 10, 2021Πάμε φουλ για νέο σκληρό lockdown στην Αττική – Δεν γλιτώνουμε τα νέα μέτρα

Θα ληφθούν αποφάσεις σήμερα

Η έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για την αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων δεν έρχεται τυχαία, καθώς ακολούθησε την εισήγηση του Βασίλη Κικίλια για καθολικό lockdown στην Αττική. Αν σε αυτό προσθέσουμε και την ανακοίνωση ότι ο Πρωθυπουργός θα δώσει συνέντευξη αύριο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ, αναπόφευκτα βγαίνει ένα συμπέρασμα: αναμένουμε ανακοινώσεις για σκληρότερα μέτρα.

Σύμφωνα με την αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη, στο επίκεντρο της σύσκεψης που συγκάλεσε στις 13.30 ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα βρεθούν η αξιολόγηση των δεδομένων της πανδημίας και τα επόμενα βήματα που χρειάζονται.
Πηγ
«Καθώς ο πρωθυπουργός έλειπε χθες σε Κύπρο και Ισραήλ, σήμερα θα ενημερωθεί για την κατάσταση προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις, τις οποίες θα δούμε μετά τη σύσκεψη. Ανησυχία υπάρχει πάντα, φροντίζουμε να είμαστε ένα βήμα μπροστά. Κατανοώ την κόπωση που υπάρχει αλλά καθώς οι επόμενοι δύο μήνες είναι δύσκολοι, χρειάζεται υπομονή από όλους μέχρι την άνοιξη», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά την… πολυφωνία και πολυγνωμία ειδικών και κυβερνητικών που μιλούν στα ΜΜΕ, η κ.Πελώνη σχολίασε ότι χρειάζεται ενιαία φωνή «και περισσότερη αυτοσυγκράτηση και όχι έκθεση υποκειμενικών απόψεων, οι οποίες προκαλούν σύγχυση στην κοινωνία».

Εξαδάκτυλος: «Αρνητική η πλειοψηφία της Επιτροπής, αλλά εγώ είμαι υπέρ»

Ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τάχθηκε υπέρ ενός γενικού lockdown 2 έως 4 εβδομάδων, αν και όπως σχολίασε, η άποψη της επιτροπής για το lockdown είναι μειοψηφική.

«Πρέπει να το κάνουμε για να προλάβουμε να μη βρεθούμε μπροστά σε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού, που θα έχει κόστος και οικονομικό και στο σύστημα υγείας. Προς τα τέλη Μαρτίου που θα έχουν προχωρήσει και οι εμβολιασμοί θα μπορούμε να είμαστε σε μια άλλη φάση. Το καινούριο στέλεχος κινείται ταχύτερα, δεν έχουμε τα ίδια χρονικά περιθώρια. Αν κάνουμε τώρα lockdown, θα καταφέρουμε να ακούσουμε τις καμπάνες το Πάσχα».

Πηγή : newsbreak.gr

Διαβάστε επίσης: