Παγώνη: «Τον Μάρτιο αναμένουμε κορύφωση κρουσμάτων»

February 9, 2021Παγώνη: «Τον Μάρτιο αναμένουμε κορύφωση κρουσμάτων»

«Καλοκαίρι θα κάνουμε λίγο καλύτερα από πέρυσι. Και τον Σεπτέμβρη θα βγάλουμε τις μάσκες αν όλα πάνε καλά », τόνισε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών

«Το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου θα φτάσουμε στην κορύφωση», τόνισε  η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη, με αφορμή τη διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών και την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού των τελευταίων ημερών.

«Θα εκτιμήσουμε όλη την εβδομάδα, να δούμε πώς θα πάνε τα πράγματα. Τα κρεβάτια στα νοσοκομεία, στις μονάδες ΜΕΘ και στα απλά κρεβάτια, υπάρχει μία αύξηση από την προηγούμενη εβδομάδα. Τα κενά κρεβάτια στην Αττική είναι 34% και στην υπόλοιπη επικράτεια είναι περίπου στο 38 με 40. Θα δούμε αυτές τις μέρες, όλη την εβδομάδα, θα εκτιμήσουμε τις παραμέτρους, τον αριθμό κρουσμάτων, διασωληνωμένων και νοσηλευομένων», συμπλήρωσε η κ.Παγώνη, στο Mega, για τις επιπτώσεις της πανδημίας στη χώρα μας.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτή τη στιγμή, η αύξηση των εισαγωγών δεν είναι τόσο στις μονάδες εντατικής θεραπείας, όσο από απλά περιστατικά covid που νοσηλεύονται στις κλινικές.

«Ένα ποσοστό από αυτά θα διασωληνωθεί
» συμπλήρωσε η κ. Παγώνη.

Σε ερώτηση αν φέτος θα κάνουμε Πάσχα, ήταν κάθετη: «Όχι. Αφού το είπαμε. Θα είναι με μέτρα το Πάσχα. Ο στόχος πρέπει να είναι οι εμβολιασμοί, να τελειώσουμε τέλη Ιουνίου με τους εμβολιασμούς, να φτάσουμε στο 60%, να έχουμε μια σχετική ανοσία και σιγά σιγά να μειωθούν τα μέτρα. Για να μπορέσει η οικονομία το καλοκαίρι να σταθεί στα πόδια της η οικονομία και να προχωρήσουμε».

«Καλοκαίρι θα κάνουμε λίγο καλύτερα από πέρυσι. Και τον Σεπτέμβρη θα βγάλουμε τις μάσκες αν όλα πάνε καλά και να είμαστε πολύ πιο ελεύθεροι. Αυτό όμως, αν προχωρήσουν οι εμβολιασμοί», προσέθεσε.

Πηγή : protothema.gr

Διαβάστε επίσης: