Νίκος Ορφανός: Ο αδιάφορος πατέρας,, η βουλευτική καριέρα, η υιοθεσία και το τέλος των ονείρων

February 8, 2021Ο Νίκος Ορφανός, γεννήθηκε το 1969 στον Πειραιά. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Αθηνών και στη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν.Της: Έπη Τρίμη

Τον λατρέψαμε στη σειρά “Μπαμπά μην τρέχεις” ενώ έχει πρωταγωνιστήσει σε διαφημίσεις και  ταινίες κινουμένων σχεδίων δανείζοντας τη φωνή του καθώς και σε εξαιρετικές θεατρικές παραστάσεις.

Τα παιδικά χρόνια

Ο Νίκος Ορφανός είπε το 2018: «Μεγάλωσα σε μια λαϊκή γειτονιά του Ρέντη. Πρόλαβα τις αλάνες, την πλατεία, τα μπακάλικα και την εποχή που δεν είχαμε ζαχαροπλαστεία και η γιαγιά μάς έβαζε για γλυκό ψωμί με βούτυρο και ζάχαρη. Αυτές οι εποχές είναι ωραίες ακριβώς επειδή τις ζεις μία φορά. Ο πατέρας μου είχε καθαριστήριο κοντά στην πλατεία και η μητέρα μου δούλευε μαζί του.»Και πρόσθεσε στο People «Τότε οι περισσότερες γυναίκες δεν δούλευαν και όσες συμμετείχαν σε τηλεπαιχνίδια στην ερώτηση “τι επαγγέλεστε;” απαντούσαν “οικιακά”. Το μεγάλο μου άγχος είναι να μην κάνω στο παιδί μου αυτά που έκαναν σε μένα οι γονείς μου. Δεν ήταν καθόλου ενθαρρυντικοί. Ο πατέρας μου αδιάφορος και η μητέρα μου να έχει προσκολληθεί ως επί το πλείστον πάνω μας. Με λίγα λόγια, δεν το είχαν ως γονείς. Από άγνοια και αμορφωσιά, δεν ήταν κακοί άνθρωποι. Ευτυχώς, έχω να θυμάμαι όμορφες στιγμές με τη γιαγιά και τον παππού. Ίσως επειδή ήταν συνταξιούχοι ασχολήθηκαν περισσότερο μαζί μου».

Η βουλευτική καριέρα

Ο Νίκος Ορφανός εντάχθηκε εν τει γενέσει με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη και στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 εξελέγη βουλευτής Β’ Πειραιά. Τον Ιούνιο του 2016 ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το Ποτάμι. Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθηνών με την παράταξη «Αθήνα Ψηλά» του Κώστα Μπακογιάννη. Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 έθεσε υποψηφιότητα στη Β’ Πειραιά με το Κίνημα Αλλαγής.

Ο γάμος, η οικογένεια και οι σκέψεις υιοθεσίας

Ο Νίκος Ορφανός και η σύζυγος του, Αντιγόνη Παφίλη έχουν αποκτήσει έναν γιο και όπως ο ίδιος ο ηθοποιός εξομολογείται μέσα από συνέντευξή του το 2019, επιθυμεί να αποκτήσει κι άλλο παιδί είτε με βιολογικό τρόπο είτε με υιοθεσία. Ο ίδιος αποκάλυψε σχετικά: «Αυτό είναι κάτι που σκεφτόμαστε, αλλά η αλήθεια είναι ότι ακόμα δεν έχουμε κινήσει κάποια διαδικασία, είναι κάτι που μας απασχολεί, από εκεί και πέρα θα δούμε πώς θα γίνει και πώς θα έρθει στη ζωή μας. Είναι γεγονός ότι και οι δύο θέλουμε πολύ στη ζωή μας δεύτερο παιδί. Δεν μας απασχολεί ντε και καλά να προέρχεται από υιοθεσία, αν τυχόν δεν έρθει βιολογικά, σκεφτόμαστε σοβαρά την υιοθεσία. Είναι κάτι που γίνεται πάρα πολύ, από πάρα πολλά ζευγάρια.Δεν έχω προτίμηση στο φύλο. Σε τέτοιες περιπτώσεις έχει να κάνει και με άλλους παράγοντες. Έχει να κάνει με το τι θα προκύψει και το τι θα «μιλήσει» στην καρδιά σου. θέλουμε να μεγαλώσουμε την οικογένεια μας». Όσο για τον μονάκριβο γιο του αναφέρει πως δεν κάνει όνειρα για το μικρό λέγοντας:  «Το μόνο που θέλω είναι να γίνει καλός άνθρωπος κι εγώ όσο μπορώ να είμαι, ένας ενθαρρυντικός μπαμπάς, που με αγάπη θα είμαι εκεί πάντα για αυτόν, σε οτιδήποτε με χρειαστεί, θέλω να είναι γερός, με ελεύθερη σκέψη και να κάνει τις δικές του επιλογές. Δεν έχω όνειρα να κάνει κάποιο επάγγελμα ή οτιδήποτε άλλο, εδώ δεν κάνω όνειρα για μένα» λέει στο περιοδικό Λοιπόν.


Πηγή

Διαβάστε επίσης: