Χάρης Ρώμας: Υπάρχει τρίτος σκηνοθέτης που καλεί αγόρια και τους λέει να αυτοϊκανοποιηθούν μπροστά του

February 7, 2021

Χάρης Ρώμας: Υπάρχει τρίτος σκηνοθέτης που καλεί αγόρια και τους λέει να αυτοϊκανοποιηθούν μπροστά τουΘέση σχετικά με τις καταγγελίες από ηθοποιούς για περιστατικά κακοποίησης και παρενόχλησης στο χώρο του θεάματος πήρε ο Χάρης Ρώμας.Ο ηθοποιός και σεναριογράφος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ANT1 «Πρωινό», ανέφερε ότι πρέπει να «ανοίξουν στόματα για να τιμωρηθούν οι θύτες», όπως χαρακτηριστικά τους αποκάλεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Ρώμα συνάδελφοί του από τη σειρά «Καφέ της Χαράς» τού έχουν δηλώσει πως στο παρελθόν έχουν υπάρξει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης. «Και παιδιά από τη σειρά, μου έχουν δηλώσει ότι έχουν υπάρξει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης στο παρελθόν. Αυτά τα παιδιά, εμείς τα προστατεύσαμε» ανέφερε συγκεκριμένα.

Μάλιστα, ο ηθοποιός είπε πως υπάρχει σκηνοθέτης, ο οποίος, όπως δήλωσε, ζητάει από άνδρες να αυνανιστούν μπροστά του κατά τη διάρκεια μίας οντισιόν.

«Υπάρχει ένα τρίτος σκηνοθέτης, τον οποίο εγώ δεν τον γνωρίζω. Καλεί διάφορα αγόρια και τους λέει ότι ”για να απελευθερωθείς πρέπει να γυμνωθείς, να αυνανιστείς ενώπιόν μου”. Ελεγα κι εγώ ποιος είναι αυτός και τι έργο έχει να επιδείξει; Ξαφνικά ο Απόστολος Καμιτσάκης, που κάνει τον παπά στο σήριαλ μού είπε ότι ”με έχει φωνάξει κι εμένα σε οντισιόν και μου ζήτησε αυτά”. Σίγουρα υπάρχει μια φοβερή αλήθεια πίσω από αυτές τις κατηγορίες» σχολίασε ο Χάρης Ρώμας.

«Η Λάμπρη ήταν στο θίασό μου και μου το είχε πει»

Αναφερόμενος στην καταγγελία που προχώρησε η Αγγελική Λάμπρη, σχολίασε ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο. «Θα ξαναπώ ότι δικαστές δεν είμαστε, όμως εδώ υπάρχουν όρια. Η ίδια η ζωή σου δίνει τις απαντήσεις. Όταν υπάρχει σωρεία περιπτώσεων που βγαίνει η μία μετά την άλλη, ακόμα και ο πιο δύσπιστος αρχίζει να σκέφτεται πως εδώ κάτι συμβαίνει. Δεν μιλάμε για μία… Μιλάμε για 15, μιλάμε για 17. Είναι τυχαίο; Εμείς ξέραμε κάποια πράγματα. Η Λάμπρη ήταν στον θίασό μου και μου το είχε πει. […] Η Αγγελική μου έλεγε ότι φοβάται μην την κοροϊδεύουν. Τώρα που είναι ένα κύμα και όχι σε ένας μικρός παφλασμός, τώρα είναι η στιγμή! Και καλά κάνουν και βγαίνουν και καταγγέλλουν. Σίγουρα πρέπει να γίνει διαχωρισμός και αξιολόγηση. Μιλάμε για διασταυρωμένες καταστάσεις, μιλάμε για κατ’ επανάληψη καταστάσεις».

Παράλληλα, ο κ. Ρώμας υποστήριξε πως ο καθένας έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο τα πρόσωπα σε βάρος των οποίων γίνονται οι καταγγελίες «βιώνουν έναν διασυρμό. «Ήδη αυτοί οι άνθρωποι βιώνουν ένα διασυρμό και κάποιοι εξ αυτών έχουν παιδιά στην ηλικία αυτών των ανθρώπων, που τους κατηγορούν για κακοποίηση σε βάρος τους. Υπάρχει μεγαλύτερη τιμωρία από αυτό;» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας τις καταγγελίες σε βάρος του Γιώργου Κιμούλη, είπε πως μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι που τον ζηλεύουν. «Μπορεί να είναι αλήθεια εν μέρει, επειδή έχει κατονομαστεί ο Γιώργος ως ο καλύτερος ηθοποιός -που κι αυτό είναι υποκειμενικό. Να δεχθώ πως είναι ο καλύτερος, είναι αρκετό αυτό για να του δώσεις συχωροχάρτι; […] Το ότι βάζουμε ψηλά τον πήχη, το κάνω κι εγώ. Έχουμε τα ίδια αποτελέσματα για κακοποίηση; Ότι ρίξαμε κλωτσιές, ότι πετάξαμε τασάκια στο κεφάλι; Όχι, φίλοι μου. Τα πράγματα πρέπει να υπάρχουν ένα όριο. Πρέπει να δημιουργηθεί κώδικας δεοντολογίας ακόμα και για τις σχολές».

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Ακόμα και ο πιο δύσπιστος αρχίζει να καταλαβαίνει ότι εδώ κάτι συμβαίνει. Εδώ μιλάμε για διασταυρωμένες καταστάσεις, ακούς 17 άτομα, ο άλλος 100. Ένας άλλος που μόνος του βγήκε και είπε «Είμαι ο καλύτερος της γενιάς μου»! Αυτό τους έφαγε! Αυτή η έπαρση. Η έπαρση είναι κακός οδηγός γιατί σε κάνει να πιστεύεις ότι μπορείς να κάνει το οτιδήποτε. Πληρώνουν ήδη και έτσι πρέπει να γίνει».

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

Πηγή: lifo.gr

Διαβάστε επίσης: